Valmennus ja sparraus

Valmennus ja sparraus

 

Säästäminen, sijoittaminen ja yleinen vaurastuminen kiinnostavat, mutta et ole ihan varma miten lähteä liikkeelle?

Olen itse harrastanut sijoittamista ja tavoitellut taloudellista riippumattomuutta vuodesta 2006 lähtien, sinä aikana olen asiaan perehtynyt työn ja vapaa-ajan käytön myötä aiheeseen niin paljon, että uskallan väittää siitä tietävänkin jo jotain.

Tässä muutama CV muotoinen tausta itsestäni

 • Ensimmäiset säästämiset ratkaisut on aloitettu rahastoilla 2003
 • Ensimmäiset osakesijoitukset vuonna 2004
 • Kaikkien omien sijoitusten myyminen 2005
 • Vuosien 2005- 2006 taitteessa työelämässä oli huonoja ratkaisuja, joiden takia menetin säästöt, tämä ei johtunut sijoitustoiminnasta.
 • Yritystoiminnan perustaminen myyntityöhön 2006, finanssialan toimijan palvelukseen (2000 euroa) (Perustamista varten lainasin rahat avopuolisolta joka oli säästänyt kesätyörahoista koska hän opiskeli.)
 • Paluu osakemarkkinoille 2007
 • Ensimmäisen omistusasunnon ostaminen 2008
 • Muutto isompaan asuntoon 2010, ennen lapsen syntymää
 • Yritystoiminnan päättäminen 2011 kun siirryin palkkatöihin ja esimieheksi finanssialalle.
 • 2011 APV tutkinnon suorittaminen
 • Nettovelaton vuodesta 2014
 • Sijoitusyhtiön perustaminen 2018
 • Vuonna 2019 passiiviset tulot ylittivät pakolliset kulut

Miksi halusin avata omaa tekemistäni CV muodossa, johtuu siitä, että minun taustaltani ei vaurastumisen osalta löydy perintöä, rikasta sukua, varakasta puolisoa (toki hän on vaurastunut opeillani) tai lottovoittoa.

Tiedän miten vaurastutaan kun rahaa ei ole valmiiksi, se vaatii paljon työtä mutta on mahdollista oikeastaan kaikille.

Vaihtoehdot kuinka voit pyrkiä itse vaurastumaan

Blogi

Blogi on perustettu sitä varten, että käyn tässä omaa vaurastumisen ajatuksia lävitse ja miten milloinkin toimin. Blogin kautta voit ottaa vaikutteita tai ideoita ihan vapaasti. Näissä taustalla on se, että ne asiat mistä kirjoitan, niin olen pohtinut näihin myös omaa ajatustyötä taustalle. Sijoituskohteissa kerron avoimesti, että ostanko vai en kyseistä kohdetta ja pyrin ilmoittamaan ostot sekä myynnit reaaliajassa. Blogin kautta tai muussakaan tilanteessa en sijoitusneuvontaa kuitenkaan anna, vaan kerron omia ajatuksia siitä, mitä tulen kyseisen kohteen kanssa tekemään.

Blogia seuraamalla saa täysin ilmaista tietoa siitä, että miten toimin ja jos toimii samalla tavalla kuin minä, niin onnistuu tai epäonnistuu samaa tahtia.

Valmennus ja sparraus

Tässä vaihtoehdossa perehdytään sinun ja perheesi tilanteeseen. Mitä teette nyt ja mitä haluatte tehdä tulevaisuudessa? Mitkä ovat haaveenne ja mitä olette valmiita tekemään sen eteen? Paljonko perheessä on tuloja ja miten nämä menevät menojen kanssa?

Valmennuksessa käydään lävitse mahdollisia sijoituskohteita hyvin avoimesti, mutta koska laki kieltää, niin suoraa sijoitusneuvontaa en voi antaa. Asiaa kuitenkin lähestytään siltä kulmalta, että mitä halutaan saavuttaa ja taustalle tehdään oikea kartoitus nykyhetkestä.

Nykyhetken pohjalta teen ehdotelmat ja yhdessä rakennetaan suunnitelma, että kuinka tavoitetta lähdetään saavuttamaan. Starttauksen jälkeen katsomme yhteisen tarkasteluhetken, että suunta on sitä mistä sovittu ja tavoitetta tukeva.

Toistaiseksi en tällä hetkellä tarjoa valmennusta tai henkilökohtaista sparrausta. Yhteistyöstä tai kiinnostuksesta voi laittaa viesti ota yhteyttä linkin kautta.

Kysymyksiä ja vastauksia

(toimintaehtoja)

Saako sijoitusneuvontaa?

Ei saa, laissa on määritelty, että sijoitusneuvontaa saa antaa vain yritykset joille tämä on myönnetty. En näe tarpeelliseksi tässä kohtaa lähteä edes miettimään sijoitusneuvonta lupien hakemista. En osallistu ostotoimeksiantoihin tai myyntitoimeksiantoihin, kuten blogissa kerron, että kuinka minä toimin ja sijoitan. Mikäli tekee samanlaisen osto tai myyntipäätöksen kuin minä, niin on itse vastuussa omasta tekemisestään.

Voin käydä suunnitelmassa lävitse malleja joilla voidaan päästä tavoitteeseen, esimerkiksi kertomalla että miten ja mistä sijoituskohteita voisi alkaa metsästämään.

Olen kuitenkin suorittanut APV tutkinnon

Saako rahavaaka jotain palkkioita ulkopuolisilta tahoilta?

Rahavaaka ei saa toistaiseksi suoria komissioita kolmansilta osapuolilta, eikä tämä ole ensisijainen tarkoituskaan. Tavoite on, että kerron mitä mm. mitä välittäjiä itse käytän ja minkälaiset ovat olleet kokemukset näistä.

Ainoat kolmansilta osapuolilta tulevat maksut liittyvät mainostuloihin sivuilla, mikäli tilanne tulevaisuudessa muuttuu, niin avoimuuden vuoksi rahavaaka sivuilla ja näissä valmennuksissa tullaan yhteistyökumppani mainitsemaan.

Minä silti epäröin, kun yllä ei ole mainittu mitään superhienoa?

Voin tähän vastata niin, että jos epäröit, niin on parempi, että ei lähdetä valmennukseen. Koska epäröinti on myös tapa aristaa itsensä altistamista jollekin uudelle toiminnalle, toiminnalle jossa pahimmillaan, et ole yksin vaan koko perhe. En mainosta, että kyse on helposta prosessista koska se vaatii paljon työtä niin fyysisesti mutta ennen kaikkea henkisesti.

Paras palkinto sinulle ja koko omalle jääkaappikunnalle on se, että tulette onnistumaan ja vauraustumaan lopulta melko huomaamattomasti kun alkuun on päästy. Kerron oman tarinani, että kuinka olen itse aikoinaan aloittanut ja muuttanut käsitystäni rahasta, sekä ajasta.

En tule ikinä kertomaan, että olet taloudellisesti riippumaton kun hankit 18 sijoitusasuntoa 1,5 vuoteen. En tule koskaan kertomaan, että sijoita kaikki varat tähän yhtiöön ja ota vielä lainaa. Tulen kanssasi rakentamaan, oli sitten tavoite pieni, keskisuuri tai jopa valtava pitkäjänteisen, mutta suurella todennäköisyydellä toteutuvan suunnitelman.

Lue ja tutusta vaikka rahavaaka.fi blogiin ja sen teksteihin, tee sen jälkeen oma päätös, että haluatko minun apua tässä, jonkun muun apua tai jatkatko edelleen omilla ajatuksilla. Koska kaikki nämä vaihtoehdot ovat minulle täysin Ok, eikä se päätös ole minulta mitenkään pois. Olen osaltani jo omassa tavoitteessani sen verran pitkällä, että teen tätä lähinnä auttamisen takia ja vien osaltani vaurastumisen ideologiaa eteenpäin. Valmennus on yksi väline tähän.