Viikkokatsaus 43/2021

Viikkokatsaus 43/2021

 

Kirjoitellaan tänne taas pikkasen mitä on tapahtunut parin edellisen viikon aikana. Viime viikko meni hieman syyslomaa pidellessä ja en sitten sen myötä ehtinyt päivittelemään viikon tapahtuma tänne.

Parin viikon aikana on kuitenkin toimeksiantoja tullut yhteensä 14, joista yksi oli ainoastaan myynti. mikä se oli ja mistä johtui, niin se selviää seuraavaksi.

Myynnit swing treidaus

Nokia

Nokiasta avasin treidaus position 7.10. hinnasta 4,97 euroa. Tavoitehinta oli 5,27 eurossa ja stop loss 4,83 euron kohdalla. Olen tämän avauksen käynyt tarkemmin lävitse jo aikaisemmassa viikkokatsauksessa. Tällä viikolla Nokialta tuli osavuositulos ja tämän myötä kurssi meni myyntitoimariin ja tämä treidi kääntyi voitolliseksi.

Kaupasta tuli 197,33 euron voitto, kun huomioidaan kaupankäyntikulut oston ja myynnin osalta. Ihan kohtalainen pitoaika 21 päivää tuotti 5,8 % tuoton, joten olen tyytyväinen lopputulokseen.


Aika on ainoa resurssi, mitä en koskaan saa takaisin. Siksi työmatkoilla, treenatessa ja kotiaskareita tehdessä kuuntelen Storytelin äänikirjoja. Sijoittaessa ja säästämisessä tukeudun Nordnetin palveluun, koska minun ei tarvitse tuhlata kallista aikaani veroraporttien kanssa. Iltaisin ennen nukkumaan menoa on hyvä rauhoittua kirjan parissa, joista parhaat saa aina Adlibriksestä. Suosittelen itse näitä, koska myös käytän näitä.


 

Swing treidauksen tilanne 2021

Tänä vuonna tilanne on treidaamisen osalta sellainen, kuin erotellaan sijoitusyhtiön tekemän kaupat:

Kaupat yhteensä: 39

Voitot: 21

Tappiot: 18

Voitto %: 54

Eurot: + 1 231,74

R-ratio: 11,91

Kun yhteenvetoa katsoo, niin tämä vuosi on sujunut oikein hyvin. Kauppoja on tullut vähemmän kuin olisin odottanut, mutta tämä saattaa olla vain tuloksen kannalta hyvä juttu. Asiat joista olen erityisen tyytyväinen, on voittavien ja hävittyjen %. Vaikka otanta ei ole järin pitkä kappalemääräisesti, mutta 54 % kaupoista jos päätyy voitolliseksi, niin on lähtökohtaisesti erinomainen tulos.

Voittoeuroja jos vertaa osinkotuloihin, niin tuollaisen osinkopotin saamiseksi tulisi omistaa 20 000 – 30 000 euron salkku ja saada sille 4-6 % osinkotuotto. Itsellä on ollut pääomaa kerralla kiinni n. 15 000 euroa swing treidauksessa, missä kyseinen päällekkäisyys on ollut melko lyhyt aikaista. Perus swing treidi on ollut noin 2500 -3500 euron välissä.

Varoituksen sana, niin pidän itse treidaamista kuitenkin huomattavasti riskialttiimpana tapana rikastua kuin perinteistä ostamista ja holdaamista. Mutta mikäli treidaaminen kiinnostaa, niin teen tästä oman artikkelin, missä listaan omia ajatuksiani siitä, että mitä olisi aloittavan treidaajan hyvä ottaa huomioon.

 

Holdaus salkkuun ostoja

 

Holdaus, osinko tai pitosalkku, mitä nimeä tuosta nyt halutaankaan käyttää, niin olen parin viikon aikana tehnyt melko lailla ostoja ja täydennyksiä.


Aloita sijoittaminen Nordnetin kautta jo tänään! Tein itse tämän päätöksen 15 vuotta sitten, enkä ole sitä tähän päivään mennessä katunut. Asiat mitkä eivät ole olleet tuttuja, niin näitä on voinut kysyä Nordnetin asiakaspalvelusta Suomeksi ja vastauksen on saanut Suomeksi.


 

Corenergy Infrastructure (CORR)

 

REIT kohde jonka toimialana on järjestää ja vuokrata mm. öljyn siirtoon kalustoa esimerkiksi putkistoa jolla siirretään tavaraa. Ottanut tosi pahasti osumaa koronan myötä kun ensiksi kulutus loppui kuin seinään ja mm. öljyn futuurihinta painui negatiiviseksi.

Oma olettamus on, että tämä lähtisi tästä hieman kiipeämään talouden kiihtyessä ja varsinkin energian hinnan nousun ja tarpeen saattelemana. Toistaiseksi Corr on ollut hyvin alavireinen oikeastaan kaikkiin muihin toimialoihin nähden.

Exxon Mobil on tämän vuoden aikana noussut n. 55 %, niin vastaavasti CORR on laskenut 28 %. Saattaa olla, että olen hyvä uskoinen hölmö, mutta ihmettelen jos tämä nousu ei tarttuisi myös yhtiöön joka järjestelee tätä infraa millä ja missä eri energia liikkuu.

Osto 20.10.2021 hintaan $5,06 ja kappaleita 200

Pyrin ostamaan tätä niissä tilanteissa, kun osake on tekemässä nousu signaalia. Ostopäivänä CORR mm. rikkoi selkeän vastustustason, mikä itselleni oli oston merkki. Seuraava murtopiste on 5,50 dollarin kohdalla missä on edellisen 2 kuukauden ATH lukema. Harkitsen vakavissani lisäostoja siinä kohtaan jos kurssi päättää sen yläpuolella.

Tämä on riski osto, joten en tietenkään sido tähän mitään sellaista varallisuutta, mitä voisin tarvita muissa ostoissa ja sijoituksissa. Lähinnä jos kassatilanne antaa myöden, niin voin tähän tehdä tuon jälkeen lisäsijoituksia.

AGNC Investment (AGNC)

Kaksi osto kertaa 20.10.2021 ja 28.10.2021.

$16,72 ja $15,87, näille kappaleet olivat 55 ja 60.

Ensimmäisellä kerralla AGNC teki vastustustason murron edeltävänä päivänä mistä syystä tein toimeksiannon heti markkinoiden alkuun. Toisella kertaa osingon irtoamisen yhteydessä kurssi teki ruman sukelluksen ja oma mielipiteeni kohteesta on nykyistä hintaa parempi, joten tein pienen lisähankinnan tuossakin kohtaan. AGNC julkaisi 25.10. oman osavuosikatsauksensa eikä tässä minusta ollut mitään sellaista, mikä olisi oman mielipiteeni yhtiön osalta muuttanut.

Todennäköisesti riskinä pidetään FED toimia ja osaltaan inflaatiota, mutta käsittääkseni näistä on sen verran jo puhuttu, että luulisi kaiken tämän tiedon olevan jo kurssissa ja näin tämä todennäköisesti on.

Nykyisillä tiedoilla ja perjantain kurssilla AGNC operoi PE luvulla 5,27 (P/FFO luku), PB 0,9 ja osinkotuotto yli 9 %. Nämä ovat kuitenkin sen verran kiinnostavia lukuja, että olen valmis tekemään lisäyksiä myös tulevaisuudessa.

 

Verizon Communication (VZ)

Osto 20.10.2021 hintaan $53,56 kappaleita 18

Tässä oli taustalla tekninen vastustason ylitys kyseisenä päivänä, koska VZ julkaisi odotuksia paremman tuloksen. Tele yhtiö on ottanut kesästä lähtien melkoisen paljon osumaa ja varmaan syynä on osittain AT & T aiheuttamat teot joissa koko sektori seuraa perässä.

PE 10, PB 2,85 ja osinkotuotto 4,8 % ovat jälleen sellaiset lukemat, että miksi en pidä näppejäni tästä erossa ja tulen sopivissa kohdissa lisäämään tätä lisää.

Osingonjako suhde on alle 50 %, mikä tarkoittaa sitä, että osinko on melko hyvin turvattu. Toki investoinnit ja velkaantuneisuus alalla on yleisesti suuria, varsinkin 5G yleistymisen myötä.

Yhtiö on maksanut korottuvaa osinkoa viimeiset 8 vuotta ja osinkoja katkeamatta viimeiset 21 vuotta, joten eiköhän tämän putken jatkuminen ole ”varmaa”.


Haluatko vaurastua mutta et yhtään tiedä, että miten? Auttaisiko se, että lukisit alan kirjallisuutta esimerkiksi Seppo Saarion ”Miten sijoitan pörssiosakkeisiin”. Ymmärrän, ettei ole aikaa kun on työ, lapset, perhe ja harrastukset. Mitä jos kuuntelet? Äänikirjat eivät ole ainoastaan harmaiden eri sävyjä vaan myös tiedon hankkimisessa äärettömän hyvä tapa lisätä tietoisuutta.


 

New York Mortgage (NYMT)

Pari ostoa on kertynyt pariin viikkoon, ensimmäinen 20.10.2021 ja toinen 29.10.2021.

Hintoihin $4,43 ja $4,40, molemmat ostoerät olivat 210 kappaleen suuruisia.

Osari on vasta tulossa, mutta ostot tehty pitkälti samoista syistä kuin aikaisemmat näiden parin viikon ostot. Olin asettanut itselleni tason 4,40 dollariin missä vaikuttaisi olevan vastustustasoa ja tämä puhkaisi tämän 20.10. joten tein tästä syystä pienen lisäyksen.

Toinen osto signaali tuli indikaattorista jonka olen asettanut TraidingView alustalle kuvamaanaan nousutrendiä. NYMT on tällä hetkellä minusta ”odotus” tilassa, missä odotus tarkoittaa sitä, että annetaan kurssin edetä sivuttaissuunnassa jotta saadaan liukuvat keskiarvot lähemmäksi kurssia.

200 liukuvakeskiarvo on elokuun puolenvälin jälkeen päässyt lähemmäksi vallitsevaa kurssitasoa, kun sitä ennen marraskuusta 2020 lähtenyt nousu on pitänyt kurssitason ja MA200 välisen eron jopa 30 % preemiolla.

Tämän viikon päätteeksi omissa seurannoissa olevat liukuvat keskiarvot (EMA30, EMA50 ja MA200) ovat kaikki nipussa. Tätä sivuttaisliikettä saattaa olla edessä vielä pienen hetken, mutta johonkin suuntaan tämä lähtee tästä heilahtamaan ja toivottavasti nousuun uudestaan.

Sivuttaisliike on nyt kestänyt maaliskuun puolesta välistä tähän päivään ja liikkuu minusta putkessa, missä katto on 4,70 dollarin (+/- 0,05 dollaria) ja lattia 4,15 dollarin (+/- 0,05 dollaria) tasoissa.

Tiistaina tulee osavuosikatsaus (2.11) ja sitten varmasti nähdään paremmin mihin suuntaan ollaan menossa. Tästä syystä en tähän kohtaan tunnuslukuja laittele, koska päivittyvät kohtapuolin kuitenkin.

 

TietoEvry

Osto 26.10.21 hintaan 27,20 ja kappaleita 20

Tieto julkaisi odotuksia paremman tuloksen, mistä toki markkinat palkitsi laskutrendillä. Tunnuslukujen valossa PE 12,2 PB 1,84 ja osinkotuotto 5 %, missä osingonjakosuhde on 60 %. Odotuksissa on, että Tieto tulee joitakin senttejä nostamaan osinkoaan keväällä ja mikäli loppuvuosi menee kohtuullisen hyvin, niin eiköhän siihen tule hyvä mahdollisuus.

Omasta mielestäni TietoEvry on edullinen ja aliarvostettu yhtiö, näkisin tässä pidemmän aikavälin arvon olevan 30 euron paremmalla puolella. Mutta tätä voidaan hieman aina lisäillä kun tulee ostopaikkoja.

 

AT & T (T)

Siinä missä edellisellä viikolla ostin VZ, niin tällä viikolla ostin T:n osakkeita. Osto tapahtui 27.10.2021 hintaan $25,10 kappaleilla 46. Oston ajoitus osui tässä siihen, että kurssi kävi koputtelemassa tukitason alapuolella, mutta oli nähtävissä, että päätöskurssi tulisi olemaan kuitenkin tuon tason ($24,90) yläpuolella. Odotuksissa on, että kurssi tekee tästä ns. pompun ja lähtisi ylös. Tähän tasoon on nyt tehty kosketus kahdesti, eli kyseessä ei ole teknisesti kovin vahva indikaattori.

T on kuitenkin yhtiönä minusta vähän liikaa päähän potkittu. Olisiko tässä vähän taustalla se, että negatiivinen kierre jatkuu negatiivisena. Toki ymmärrettävää on, että osinko tulee leikkaantumaan tulevaisuudessa Warner Median ja Discoveryn yhdistymisen myötä, mutta onko kuitenkaan laskettu sitä, että T nykyiset osakkeen omistajat tulevat olemaan tämän uuden yhtiön suurimmat omistajat?

Tietysti streemauspalveluihin lähteminen omana puljuna on riski, mutta ei WB tai D:n tulevaisuus olisi ollut kovinkaan ruusuinen omina tuotemerkkeinään nykyisissä omistuksissa. Kilpailu on tuolla alalla tällä hetkellä kovaa, ottaen huomioon että stremauksen synonyymi on Netflix ja alansa suurin. Disney joka on todennäköisesti suurin mediatalo tällä hetkellä, on näillä markkinoilla omalla palvelullaan ja tulee varmasti nakertamaan Netflixin markkinaosuutta.

Joten WarnerMedian, HBO ja Discoveryn muodostama liittouma on ihan tervetullut fuusio ja voivat yhdessä olla paljon vahvempia kuin erikseen. Itse muuten otin käyttööni HBO MAX palvelun koska tämän suoratoiston sai ”elinikäisellä” eli oikeasti suomeksi toistaiseksi voimassa olevalla alennuksella. Alennus on merkittävä -50 %, mutta en petä itseäni sillä, että tämä hintataso olisi vuotta kauemmin tällä tasolla vaan lähtöhintaa tullaan varmasti korottamaan tulevaisuudessa mistä alennus maksetaan.

Positiivista tuossa palvelussa on, että elokuvat tulevat melko nopealla aikataululla katsottavaksi kun ovat tuoreita. Itse olen viikon sisään katsonut ja pari uutuutta tämän palvelun kautta ja suosittelen jokaiselle tämän palvelun käyttöönottamista jos elokuvat ja laatu sarjat kiinnostavat.

Yhtiöstä sen verran, että tunnuslukujen valossa PE 7,5, PB 1,1 ja osinkotuotto 8,2 % mikä todennäköisesti tulee laskemaan. Eri lähteissä odotukset laskulle on mitä missäkin, mutta lähden siitä että se on maksimissaan 50 % ja parhaimmillaan 25 %. Viimeisimmässä ostossa osinko olisi edelleen yli 4 %.

Pitää huomioida myös se puoli, että tässä media fuusiossa siirtyy paljon velkaa uudelle yhtiölle pois AT & T taseesta, minkä luulisi antavan T:lle hengähdys tilaa ja paukkuja 5G markkinaan.

Tiedätkö miten elimistösi voi? Testaa Puhdin avulla!

Fortum

Osto 28.10.2021 hintaan 26,36 ja kappaleita 27

Tankkasin lisää suomalaista energiaa, joista toki maantieteellisesti suurin osa tehdään jossain muualla. Olihan Nokiakin suomalainen puhelin vaikka 99 % valmistuksesta tapahtui raaka-aineiden ja kokoamisen suhteen muualla. Prosenttiluku saattaa olla alakanttiin, joten siitä pahoittelut.

Ajoituksen takana oli ostaa hyvästä dipistä salkkuun lisää energiaa, sinänsä ajoitus oli pielessä koska Fortum jatkoi perjantaina vielä suuremmilla prosenteilla tiputtelua.

Fortum julkistaa osavuosikatsauksensa parin viikon päästä, mutta nykyisillä tunnusluvuilla PE 19, PB 1,78 ja osinkotuotto 4,3 %. Osingonjakosuhde on 83 % luokkaa, eli en odota Fortumilta osingon osalta korotusta. Toki energian hinta on ollut kovassa kasvussa, joten tulos saattaa olla parempi mitä odotetaan ja voi tuoda yllätyksiä.

Analyytikot odottavat Fortumilta 0,25 euron osakekohtaista raportoitua tulosta, mikä olisi toteutuessaan pari senttiä korkeampi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Pitäisin erikoisena jos tuota ei ylitetä, mutta pari viikkoa niin nähdään miten Fortumin käy.

 

Annaly Capital Managment (NLY)

Osto 28.10.2021 hintaan $8,49 ja kappaleita 110

Pieni riski osto siinä mielessä, että painoarvo tämän osalta on jo melko suuri. Tämä tekee tietysti sen uhan, että osinkopolitiikkaan jos tulee muutoksia, niin tämä heijastuu koko salkun osinkopottiin negatiivisesti.

Osto signaali tehty puhtaasti odotuksesta, että ostetaan tätä dipistä. Varsinkin kun edeltävänä päivänä oli tullut osavuositulos ja tämä oli ylittänyt odotukset. Tunnuslukujen valossa PE 7,3, PB 1 ja osinkotuotto 10,4 %. Kyllä, ei ole näppäilyvirhe vaan NLY maksaa nykyhinnalla päälle 10 % osinkotuoton. Jakosuhde osinkoon on (FFO katsottuna) 75 %, joten teoriassa tulevaisuuden korotuksiin on mahdollista. Tässä kuten monessa muussakin REIT kohteessa varmasti katsotaan, miten FED toimii inflaation ja sitä kautta koronnostojen kanssa.

Otetaan tyytyväisenä nykyiset osingot talteen ja jos vielä osinko tulevaisuudessa nousee, niin saadaan entistä enemmän hyvää kannettua omaan taskuun.


Aloita sijoittaminen Nordnetin kautta jo tänään! Tein itse tämän päätöksen 15 vuotta sitten, enkä ole sitä tähän päivään mennessä katunut. Asiat mitkä eivät ole olleet tuttuja, niin näitä on voinut kysyä Nordnetin asiakaspalvelusta Suomeksi ja vastauksen on saanut Suomeksi.


 

Aflac Incorporation (AFL)

Osto 28.10.2021 hintaan $55,27 ja kappaleita 17

Sama juttu kuin NLY kohdalla, oletettu dippi joka otti kaiken lisäksi tukea tukitasosta, oli oston triggeri.

Seuraavana päivänä sai vain todeta, että perjantaina olisi saanut yli 3 % halvemmalla. Aina ei siis ajoitus mene kohdilleen vaikka haluaisi.

Kyseessä on kuitenkin osinkoaristokraatti jonka hankintaa perustelin myös sillä, että tunnusluvut PE 9,4, PB 1,06 ja osinkotuotto 2,5 %. Osingonjakosuhde 23 %, eli pelkkä osinkotuotto on heikko näistä mittareista, mutta ei pidä unohtaa sitä tosiasiaa, että AFL on nostanut osinkoaan viimeiset 39 vuotta ja tuskin on lopettamassa nostojaan ihan hetkeen. Odotettavissa on, että AFL on hyvä ja luotettava korottuvan osingon maksaja myös tulevaisuudessa.

Franklin Resources inc (BEN)

Osto 29.10.2021 hintaan $31,73 ja kappaleita 29

Ben on maksanut nousevia osinkoja viimeiset 41 vuotta. Osto tapahtui siitä syystä, että teknisessä mielessä näyttäisi siltä, että BEN olisi tekemässä nousua. Aina toki pieni riski on ostaa yhtiötä ennen osavuositulosta joka tulee maanantaina, mutta tämä on tarkoituksella menossa pidempään salkkuun ja aristokraatin statuksella joten uskalsin tehdä oston pelkästään indikaattorin ilmoittamana.

En käy tässä tunnuslukuja koska nämä päivittyvät joka tapauksessa kohta.

 

Metlife (MET)Osinkotulojen kehitys

Osto 29.10.2021 hintaan $63,48 ja kappaleita 14

Iso droppi sai minut tarttumaan tähän kiinni ja tein vähän riskioston siinä mielessä, että osari on tulossa vasta ensi viikolla. Omissa papereissani tämä on kuitenkin laatuyhtiö ja en usko, että osavuositulos romuttaisi tuota näkymää mitenkään.

Kyseisenä päivänä oli poikkeuksellisen kova vaihto ja en tarkempaan ole katsonut, mutta kielisi jonkun isomman pääoman tehneen ratkaisuja omissa salkuissaan. Näin toimien on vaikka joku rahasto voinut vaikuttaa osakkeiden dumppaamisella hintaan.

En tässä nyt käy tunnuslukuja lävitse, koska päivittyvät ensi viikolla muutenkin.

 

Tulevaisuuden näkymiä

Ajattelin vielä mainita siitä, että Pfizer on itselläni menossa ensi viikolla ostoon, koska ylitti vastustustason $43,60. Mikäli sama toimi kiinnostaa, niin muistutuksena se, että PFE julkaisee ensi viikolla myös osarin, joten tämän sisällöstä riippuen voi kurssi heilua. Oma ostoni tulee menemään maanantaina ja tavoittelen perjantain päätöskurssia.


Paras lahja itselle tai toiselle on tieto, sen saa parhaiten kirjoista ja edullisesti kirjat saat Adlibriksestä.


 

 

Muistutuksena loppuun, että eivät ole sijoitussuosituksia vaan omia raportointia siihen, että mitä olen ostanut ja myynyt. Tee omat johtopäätökset vaikka olisit tekemässä ostoja tai myyntejä näiden artikkeleiden pohjalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *