Päiväkauppaa ja ylitreidaamista 2.7.19

Heinäkuu alkoi kovilla odotuksilla koska viikonloppuna oli Trump ja Xi päässeet sopimukseen, että kauppasodassa otetaan tulitauko, eikä Trump nosta tullitariffeja.

Odotuksissa oli, että pörssit ympäri maailman nousevat ja kunnolla. Toki näin tapahtuikin, mutta suurin osa nousua tapahtui kuitenkin jo ennen pörssien aukeamista, niin sanotuilla pre-marketeissa.

1.7.2019

Tämän päivän tavoite oli, että Valmet menee viime viikolta myyntiin. Nostin kuitenkin tavoite hintaa hieman ja laitoin tämän tasolle 22,34 €. Tämä toteutuikin ja aamupäivällä viime viikolla ostetut 23 euron hintaiset Valmetit tuottivat kulujen jälkeen 143 euron tuoton.

Ennen jenkkien markkinoiden aukeamista kävin sieltä mielenkiintoisia kohteita lävitse ja koska kauppasodan tuli povata elektroniikka jäteille nousua, niin päädyn ottamaan long positioon seuraavia yhtiöitä. Listassa on yritystunnus, ostohinta, myyntihinta ja tulos kulujen jälkeen.

MU, 41,28 $, 40,7 $, -86,18 $

NVDA, 172,79 $, 170,21 $, -88,49 $

QCOM, 80,60 $, 79,4 $, -96,40 €

AMD, 31,78 $, 31,40 $, -75,28 $

INTC, 49,25 $, 48,3 $, -111,95 $

AAPL, 203,10 $, 201,01 $, -66,16 $

Käytännössä Applea lukuun ottamatta kurssit kääntyivät laskuun oikeastaan heti avauksesta. Apple kun otetaan tästä vielä pois, niin käytännössä tunnin sisään tein näistä kohteista n. 460 $ tappion.

Valmetin jos lasken mukaan, niin tappio oli tämän jälkeen n. 315 $ mutta lukemana silti ruma. Totesin, että tässä sorruttiin siihen, että ei tehty pelkästään ylitreidaamista vaan pelattiin liian montaa kohdetta kerralla.

Jatkossa positioita saa olla auki vain pari kappaletta, koska seuraaminen ja toimeksiantojen laittaminen Nordnetin tarjoaman Infront Web Treiderin kautta on todella tahmeaa.

Miten päivä jatkui

Syvässä masennuksen kourissa katselin, että Apple sulaa kuin voi auringossa ja edelliset viisi jenkkiosaketta on mennyt perseilleen kun harrastin ylitreidaamista, niin päätin katsoa, että voisiko tilannetta parantaa jollain tapaa.

Otin toisen tavan lähestymiseen, koska näyttää siltä, että näiden isojen firmojen kanssa tulee kynttilöitä tulkittua aina väärin. Eli pitäisi toimia aina päinvastoin kun haluaisi tekevän, tarkoitan sitä, että kun tekee mieli ostaa, niin myisikin. Koska se kurssi lähtee joka tapauksessa laskuun.

Toisaalta Nordnetin puutteellisuus tähän treidaamisen tarkoitukseen tulee esiin myös siinä, että eipä heillä ole shorttaukseen työkalujakaan, mitä voisi jenkkimarkkinoilla käyttää.

Eli jatkoin listojen katsomista ja käänsin katseen lyhyen ajan, eli noin muutamien minuuttinen jaksolla olevaan jaksoon, jossa on kriteerinä prosentuaaliset kurssin kasvattajat. Löysin tämän kaltaisen helmen, mikä käänsi loppuajan fiilistä.

SDRL, 4,81 $, 4,88 $, 104,75 $

Seadrillin osake, mikä oli tuossa kohtaan ollut kovassa nousujohteisessa suunnassa ja jos trendi on sun frendi, niin päätin kokeilla ja ostaa tuota 1725 kpl. Tällöin jokainen sentti on 17,25 $ arvoinen suuntaan tai toiseen. En tässä laittanut stop lossia, mikä on toki väärin, mutta oli henkinen loss asetettu, että 10 senttiä saa kurssi tippua ja sen jälkeen myyn tämän pois.

Onneksi nousu jatkui ja melko lyhyessä ajassa tämä runttasi 4,88 $ rajan ja sain hieman balsamia treidaushaavoihin.

Tästä innostuneena, etsin toisen kohteen ja tämä oli IEA.

IEA, 3,05 $, 3,07 $ 44 $

Pieni voitto, kun kurssi liikkui ylös ja alas todella nopeasti. IEA:ta ostin 3000 kappaletta, nyt jokainen sentti oli 30 $ arvoinen. Tästä syystä voitto jäi tällä kertaa melko vaatimattomaksi, tosin riskikin oli mitoitettu, että tappiota olisin ottanut max. 60 $.

Samaa osaketta kokeilin vielä uudestaan.

IEA, 2,80 $, 2,81 $, 14 $

Mikäli ihmettelet, että mitä tämä näpertäminen on? Niin selitän hieman, eli tässä minulla oli tavoitehinta 2,84 $. Tämä tarkoitti sitä, että hain 120 $ hintaa ja olin laittanut myyntitoimeksi annon kyseiselle hinnalle. Tämän jälkeen kurssi kävi 2,87 $, minun toimeksianto ei häviä mihinkään, vaikka vaihtoa oli yli 60 000 kpl. Seuraavien minuuttien aikana kurssi liikkuu 2,80- 2,83 $ paikkeilla, kunnes nousee hetkellisesti jälleen 2,84 $ kohdalle. Minun toimeksianto pysyy visusti edelleen toteutumatta.

Tämän jälkeen kurssi makasi jälleen sentin yli tai ali 2,80 tason. Kunnes nousi vielä kerran käymään tasolla 2,84 $ ja minun toimeksianto ei edelleenkään lähtenyt mihinkään. Vaihtoa oli kuitenkin ilmassa näinä kohdin yhteensä vajaa 130 000 kappaletta ja minun 3000 kappaleen erä ei millään mahtunut tuonne väliin. En tiedä miten näitä tarjouksia käsitellään, että meneekö FiFo periaatteella vai ei.

Tämän jälkeen oli jo mennyt niin kauan aikaa, että on parempi sulkea positio ja kun kurssi liikkui 2,79- 2,82 välillä, niin laitoin myynnin tasolle 2,81 ja sain position pihalle. Tyytyväinen kuitenkin siihen, ettei tullut tappiota tästä ja “uskalsi” päättää pelin tässä kohtaan.

Applekin tuli sitten myytyä päivän lopulla ja Heinäkuu alkoi treidaamis kokeilun puolesta hienosti: -220 $

2.7.19

Päivän avasin niin, että koska Cramo oli tippunut ensimmäisenä päivänä melkein 50 % alas, että nyt Cramoa voi ostaa. Toki tiedän, että syy tiputukseen oli jakautuminen, mutta uskoin rekyylin nostavan kurssia tämän päivän aikana. Cramoa tuli hankittua 895 kappaletta ja kurssi nousikin hieman alkuun, kunnes lähti laskuun ja päivän päätteeksi oli yli 5 %.a laskussa.

Cramoa olen valmis pitämään ja jos olet lukenut aikaisempaa postaustani Cramon myynnistä, niin kerroin jo silloin, että palaan todennäköisesti Cramon omistajaksi jakautumisen jälkeen. Uskon, että Cramossa on potentiaalia tulla ostetuksi isomman toimijan toimesta.

Pidän Cramoa tässä treidaussalkussa tämän viikon ja jos kurssi ei nouse tasolle 11,30 millä saisin kotiutettua päälle 100 € voiton, niin tämä jää ns. Salkku A:n osakkeeksi ja poistuu päiväkauppa haasteesta.

Päivän toinen hankinta oli jenkkipörssistä yritys EROS

EROS, 1,70 $, 1,75 $, 134 $

Kiva voitto noin tunnin veivauksella ja koska en löytänyt mieleistä kohdetta, niin laitoin koneen kiinni ja lähdin tekemään muita hommia. Olin tyytyväinen, että tämä päivä on voitollinen.

Illalla katselin mielenkiinnosta vielä kohteita ja löysin SWN triggerillä olevan yrityksen.

SWN, 2,91 $, 2,89 $, -76 $

Eli jälleen tuli oppimisen paikka, olisin voinut hyvin jättää nolla riskillä päivän 134 $ voitolliseksi. Hyvän mielialan siitä, että voitollinen päivä mutta piti mennä harrastamaan ylitreidaamista ja pilata tämä päivä.

Lopulta kuitenkin päivä jäi vielä 58 $ voitolliseksi, mutta lisäsin omaan sääntökirjaan vielä sellaisen pykälän, että jos päivä on yli 120 $/€ voitollinen, niin päivä päätetään siihen ja tehdään jotain muita hommia.

Treidaamisen tilanne (ilman Cramoa)

Treidi tilastointiKappaleetEurotKeskimäärin
Treidaukset20
Voittavat7723,57 €103,37 €
Häviävät13– 1 142,46 €– 87,88 €
Voitto %35 %
Tappio %65 %
Voitto € $ -418,89

 

Taulukossa puhutaan euroista ja dollareista, tässä haasteen aikana nämä käsitellään suhteessa 1:1 joten en ole tehnyt kurssimuutoksia tätä varten. Ajatus on kuitenkin, että nähdään miten haasteen aikana pärjään eikä dollarin ja euron kurssissa ole niin isoja eroja, että tämä vaatisi kurssimuutokset tässä kohtaan.

Alkuviikon opit

Ylitreidaamista tulee välttää, paras lääke on että ei avata positioita kuin yksi kerrallaan

Päivä tulee laittaa pulkkaan jos voitot on yli 130 euroa tai taalaa, muuten kyse on siitä, että harrastan ylitreidaamista.

Tappioita ei saisi ottaa myöskään ottaa yhdestä treidistä enempää kuin max. 100 €/$. Se jättää stop lossille pienen liikkumavaran, mutta tuloksia kun olen katsonut, niin 7 voitollisesta vain muutama on tehnyt liikkeen, että olisi käynyt 1-2 prosentin laskussa ennen kuin meni voittoon. Häviäjistä 13 kappaleesta olisin n. 160 $ vähemmän tappiolla, jos olisin rajannut maksimitappion vain 100 $.

Osakkeella tulee olla vaihtoa, mitä pienempi vaihto, niin sitä vaikeampi on treidata.

Viimeinen vielä mikä liittyy tuohen, ettei tee ylitreidaamista on se, että treidejä vain maksimissaan 2 per päivä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *