LYNX yritystilin avaus

Lynx yritystilin avaus, kuten treidaamisen kesähaasteessa mainitsin, että tulen avaamaan Lynxiin arvo-osuustilin tätä varten. Tarkoituksena tulen siis kokeilemaan tämän alustan toimivuutta ja saan näin eriteltyä treidauksen helposti Nordnetin kaupoista. Lynxiin on tarkoitus avata yritykselle arvo-osuustili, koska kaupankäynti amerikkalaisilla osakkeilla on hieman edullisempaa ja heillä on myös kattavampi valikoima tuotteita USA:n pörssiin.

Avaaminen

Lynx yritystilin avaus vaatii jonkin verran dokumentteja, nämä eivät kaiken lisäksi saa olla kovinkaan vanhoja vaan niiden tulee olla 6 kk sisällä hakuhetkestä.

Olen heille nyt toimittanut seuraavat dokumentit:

Kopio ajokortista

Henkilökohtaisen viimeisimmän tiliotteen

Yrityksen tiliotteen

Yrityksen kaupparekisteriotteen

lisäksi he toimittivat perusdokumentit siihen, että yritystili voidaan avata, eli vakiomuotoinen yhtiökokouksen pöytäkirja missä valtuutetaan Lynx yritystilin avaus. Nämä on myös lähetetty heille takaisin ja tilinavaaminen pitäisi olla selvä.Aika on ainoa resurssi, mitä en koskaan saa takaisin. Siksi työmatkoilla, treenatessa ja kotiaskareita tehdessä kuuntelen Storytelin äänikirjoja. Sijoittaessa ja säästämisessä tukeudun Nordnetin palveluun, koska minun ei tarvitse tuhlata kallista aikaani veroraporttien kanssa. Iltaisin ennen nukkumaan menoa on hyvä rauhoittua kirjan parissa, joista parhaat saa aina Adlibriksestä. Suosittelen itse näitä, koska myös käytän näitä.


 


Ongelma

Kaikkien dokumenttien jälkeen ollaankin tilanteessa, että tiliä ei voida avata kun ei dokumenttien pohjalta voida päätellä mikä on yrityksen virallinen osoite. Heille virallisena osoitteena voisi toimia Kaasu, sähkö tai lankapuhelin sopimus? Yleensä pankintiliote käy, mutta koska olen tulostanut tiliotteen verkkopankista ja tässä pankin nimi esiintyy kirjoitettuna muodossa, niin se ei käy. Lynx vaatii, että Lynx yritystilin avaaminen vaatii sen, että tiliotteessa on pankin LOGO.

Nyt olen tiedustelemassa pankista, että voinko saada jonkin sellaisen dokumentin, missä on pankin logo ja yritykseni tiedot osoitteineen samalla paperilla.

Tuntuu hieman oudolta, kun virallinen juuri tilattu kaupparekisteriote ei heille käy, missä on yrityksen osoite. Yrityksen tiedot olisi myös tarkistettavissa YTJ:stä missä osoite löytyy. Tiliotteessa on pankin tiedot ja yrityksen tiedot, mutta tätä ei voida käyttää koska vasta pankin LOGO tekee siitä virallisen.

Yhteenveto

Lynx yritystilin avaus ei saa ainakaan tässä kohtaan kovin hyvää arvosanaa, koska suomalaisittain tuntuu todella tyhmältä kyseiset kriteerit eri dokumentteihin. Ymmärrän, että kyse ei ole pelkästään Lynxin syystä, vaan koska he käyttävät Interactive brokersia ja tämä vaatii nämä dokumentit heiltä.

Itse katson nyt, että saadaanko pankista toimitettua vaadittua dokumenttia ja jos ei, niin silloin en tule tähän operaatioon käyttämään enempää aikaa, vaan tulen tekemään kaupat Nordnetin tililtä kokeilun aikana.

Digitalisaation ja nykyaikaisen helppouden aikaan, niin tämä ei ole sitä jouhevaa toimintaa ja toivottavasti Lynx yritystilin avaus muuttuu edes tulevaisuudessa helpommaksi ja jouhevammaksi. Voisi Amerikan suuntaan Lynx laittaa viestiä, että lankapuhelimet ovat kuoleva viestittelyn muoto eli tämä ei ole ainakaan suomessa enää kovinkaan suosittu puhelinliittymä, edes yrityksissä. Kaasusopimuksia ei taideta suomessa ja pohjoismaissa muutenkaan hirveästi henkilökohtaisesti tehdä, saati sitten yrityksen nimiin. Kuitenkaan meillä verottajalle kelpaavat dokumentit, eivät heille käy dokumentteina, koska näistä puuttuu palveluntarjoajan LOGO.

En ole koskaan kuullut, että LOGO on se, mikä todistaa palveluntarjoajan oikeaksi.

Kirjoitetaan lisää kun saadaan Lynx yritystilin avaus jollain tapaa eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *