Treidaukset 2020

Treidaukset 2020

 

Kokoan tänne toteutuneet treidaukset. Alun perin idea oli se, että olisin voinut kirjoitella viikoittain tapahtumia ja ajatuksia. Tässä ongelmaksi tuli se, että jotta näistä saisi edes jotenkin lukemisen arvoista, niin tämä prosessointi kestäisi useita tunteja ja määrä kasvaisi vuoden kuluessa kovastikin.

Tästä kiinnostuneet voivat katsoa, että mitä kohteita on ostettu, miten homma etenee ja minkälainen on kokonaistilanne.

Tavoite:

Kaupoista 40 % on voitollisia

Tuotto R on yli 2,5 voitollisissa kaupoissa

Kokonais R on yli 1:den

Maksimiriski 100 euroa per kauppa, eli -1 R

Tarkoitus:

Tavoite ei niinkään ole siinä, että tulisi mahdollisimman paljon rahaa ja lyhyessä ajassa, vaan oppia treidaamisesta enemmän ja mahdollisesti hyödyntää kurssi liikkeitä pidempi aikaisessa sijoittamisessa.

Kaikki kaupat käydään oikealla rahalla ja ainakin toistaiseksi kauppoja voi seurata Sharevillestä nimimerkin Rahavaaka alta.

Mikä on R?

R kuvaa riskiä, mikä kauppaan liittyy ja kun tavoite on -1R, niin tämä tarkoittaisi sitä, että maksimissaan se on 100 euroa, mitä voidaan kyseisessä treidissä hävitä. Joissain tapauksissa olen voinut laskea stop loss tason pienemmäksi kuin 100 euroa, jolloin kyseinen -1R tulee kyseisen summan mukaan. Tästä syystä jos lukema on 2,5R plussalla, niin tämä ei välttämättä tarkoita 250 euron voittoa.

R kuvaa parhaiten sitä, että jos kaikki treidit voidaan tehdä optimitilanteessa samalla panostuksella, niin kuinka tässä treidaamisessa oikein pärjään. Ajatuksen voi laskea seuraavasti:

Kauppoja yhteensä 10 kpl, joissa jokaisessa maksimitappion riski 100 euroa. Mikäli näiden kokonaistulos on 1 R, niin tämä tarkoittaa, että näistä 10 kaupasta olen lopputuloksena voitolla 100 euroa. Jos taas lukema on -8 R niin tämä tarkoittaa, että olisin hävinnyt 10 kaupan aikana 800 euroa.

Mikäli voittoprosentti on 50 % ja kokonais R tulos on +5, tämä tarkoittaa, että jokaista 100 euron riskiä kohden olen voittanut 200 euroa. esimerkiksi 10 kauppaa, voitettuja 5 kpl ja euroja 1000 euroa. Hävittyjä kauppoja 5 kpl ja niistä euroja -500 euroa. Lopputulos olisi 500 euroa 10 kaupasta (1000- 500) ja jos maksimiriski on ollut kokoajan 100 euroa per kauppa, niin jokaisen voitollisen treidin on täytynyt olla tuon 200 euroa.

Huomiona, että R lukemat sisältävät kaupankäyntipalkkion joten pyrin tarkastelemaan asiaa nettotuloksen kautta, mikä on minusta se oikea tapa asiaa lähestyä.

Huomiona, että tällä hetkellä en siis tee tasaisilla summilla joten R lukemaa ei ole katsottu kiinteänä tappio euroina.

Tästä pääset katsomaan treidaukset 2020 ja näiden yhteenvetoon

Helmikuu 2020

Maaliskuu 2020

Toukokuu 2020