Vuoden tuotot ovat plussalla

8.8.2022 on se päivä, jolloin vuoden alusta katsottuna vuoden tuotot ovat plussalla. Perjantaina käytiin ihan nollan pinnassa, mutta vuoden tuotot ovat plussalla ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tänään maanantaina.

Tämän vuoden syvin kuoppa oli kesäkuun 16 päivä, silloin sijoitusyhtiön salkun arvo kävi -11,4 % lukemassa. Vertailtavuuden vuoksi SP500 oli tuolloin -22,85 % kohdalla ja tänään SP500 näyttää -12,15 % tuottoa vuoden alkuun nähden, eli indeksiin nähden on hyvä kaula. Toki tätä kirjoittaessa pörssit ovat vielä auki, mutta tuskin kovin merkittävää muutosta tuohon kuitenkaan on tulossa.

Omat sijoitukset eivät ole niin paljoa nousseet, kun katsotaan puhtaasti kurssia, mutta osinkojen myötä tämä on kääntynyt kokonaisuudessaan plussalle. Koska pyrin sijoittamaan osinkovirta silmällä pitäen, niin tänä vuonna tähän mennessä se näyttää olleen ihan toimiva strategia. Viime vuosina, kun korot ovat olleet alhaiset ja raha käytännössä ilmaista, niin se on suosinut vahvasti kasvuyrityksiä, kun on voitu tulevaisuuden tuottoja laskea kovillakin kertoimilla. Tänä vuonna tilanne on sitten käytännössä kääntynyt, kun raha ei olekaan tästä ikuisuuteen ilmaista vaan sille alkaa taas löytymään hintaa.

Toki inflaatio on kaikille osakkeille enemmän tai vähemmän myrkkyä, mutta sen seurauksena tapahtuva korkojen nousu osuu kipeimmin kasvuyrityksiin. Itselläni on noin 10 % osuus pankki ja vakuutus sektorilla, niin uskoisin näiden toimialojen olevan nousevien korkojen maailmassa voittavia osakkeita.

Etusivulle pääset takaisin tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *