Viikkokatsaus 32/2021

Viikkokatsaus 32/2021

 

On taas aika niputtaa viikko kasaan Viikkokatsaus 32/2021 muodossa.

Mennyt viikko oli pörssiaktiviteetin osalta melko rauhallinen, mitään isompia tulosjulkistuksia ei tällä viikolla tullut ulos. Joitakin uusia ostoksia tuli kuitenkin tehtyä pidempään pitoon ja toisaalta swing treidin puolella tilanne on edelliseen viikkoon nähden muuttumaton, joten tällä viikolla ei käydä lävitse swingiä.

 


Kirjoja sijoittamiseen meiltä ja muualta saa Adlibriksestä, edullisesti ja nopeasti toimitettuna.


 

Osinkoaristokraatteja salkkuun

 

Viikolla 32/2021 tuli tehtyä pitomielessä hankintoja osinkoaristokraateista ja ajatuksena, että näiden myötä on mahdollista saada nousevia osinkoja ja arvonnousua tulevaisuudessa.

Franklin Resources Inc

Ensimmäisenä ostoksena tuli näistä hankittua Franklin Resources Inc nimistä yhtiötä. Seeking Alphan kautta katsottuna, niin osinkoja kyseinen yritys on nostanut nyt 24 peräkkäistä vuotta. Viimeisen viiden vuoden aikana osinkoja on nostettu 15,9 % ja kun nykyinen osinkojen jakoprosentti on karkeasti kolmannes tuloksesta, niin voidaan olettaa, että Franklin Resources nostaa osinkoaan myös tulevaisuudessa.

Osinkoja tämä jakaa kvartaaleittain ja tällä hetkellä osinko on 0,28 dollaria ja vuosiosinko tuotoksi muutettuna tästä saa 3,38 % tuoton. Osinkotuotolla mitattuna ei ole ihan siellä missä itse haluaisin tämän olevan, mutta nousevana osinkona tämän tulisi sijoitettuun pääomaan nähden kasvaa merkittävästi seuraavien vuosien aikana.

Osto 9.8.2021 hintaan $31,75 ja kappaleita 30

Leggett & Platt inc

Toinen aristokraatti osto oli Leggett & Platt Inc niminen yritys.

Osingon nostoja tämä on tehnyt 28 peräkkäistä vuotta, joista viimeisen viiden vuoden aikana osinko on noussut 4,5 % mikä ei nykyisellä nostotahdilla ole lähelläkään Franklinia (BEN), mutta kattaa viime aikaisen inflaation juuri ja juuri mikä sinänsä on positiivinen asia.

Osinkotuottoa tämä jakaa 3,39 % ja osinkoja makselee kerran kvartaalissa, eli hyvin perinteinen Amerikkalainen osingonajako tässäkin. Jakoprosentti tuloksesta on 59 %, mikä antaa vielä turvaa tulevaisuuden nostoille.

Osto 9.8.2021 hintaan $48,20 ja kappaleita 20

 

Sijoittamiseen voin vilpittömästi suositella Nordnetin palvelua, olen itse käyttänyt tätä jo 15 vuotta ja olen ollut tähän tyytyväinen. Edulliset kustannukset, laaja ja Suomenkielinen palvelu on asioita joita itse arvostan.

 


 

Walgreens Boots Alliance

Kolmas Aristokraatti oli Walgreens Boots Alliance, tätä tuli ostettua viikon aikana kahdesti. Ensimmäinen ostos oli samalainen kuin kahdessa aikaisemmassa, eli lähinnä omaan salkkuun pelin ja seurannan aloittaminen. Toinen ostos osui omaan ostosuunnitelmaan, missä teknisessä mielessä vaikuttaisi WBA siirtyneen ainakin hetkelliseen nousu uraan.

Nousevia osinkoja tämä on maksanut viimeiset kuusi vuotta, joista viimeisen viiden vuoden aikana nousua on tehty 5,36 % edestä. Kokonaisuudessaan katkeamatonta osinkoa WBA on maksanut jo 44 vuotta ja nykyinen jakoprosentti on 39,71 %. Eli näkisin tässäkin nousun varaa vielä tulevaisuudessa, toki koronatilanne on vakuutusyhtiöille ollut ihan kiitettävän hyvä ainakin Suomessa (case Sampo) ja voisi luulla näin olevan myös globaalistikin.

Osinkotuotto on tällä hetkellä 3,87 % mikä on näistä tuoreista hankinnoista suurin, uskon näiden kaikkien kolmen olevan turvallisia valintoja jos tähtäimessä on osingot ja varsinkin nousevat sellaiset.

Osto 9.8.2021 hintaan $47,25 kappaleita 20

Osto 11.8.2021 hintaan $49,59 kappaleita 19

 

Gladstone Investment corporation (GAIN)

Osto 13.8.2021 hintaan $15 ja kappaleita 65

Sitten Aristokraattien ulkopuolelta tuli hankittua vielä GAIN Reittiä muutama kappale vanhojen jatkoksi.

Omissa papereissa hyvä kohde niin osinkojen kuin tuloksien osalta, osinkotuotto tällä hetkellä 5,16 %. Omien laskelmieni mukaan tämä tekee netto korkotuottoa sen verran paljon, että osinkojako suhde on ainoastaan 31 % ja tämän kaltaiset yritykset varmasti ovat hyötyneet alhaisesta korosta ja varmasti hyötyä tulee myös jatkossa. Eli näissä lainarahaa saadaan halvalla mikä sijoitettaan korkeammalla tuotolla eteenpäin.

Osinkoja tämä on maksanut viimeiset 15 vuotta, niistä tosin nousevia nykyisessä putkessa on ainoastaan 2 kappaletta. Tämä on noussut 2,29 % näiden kahden vuoden aikana.

 


Oletko lukija tyyppiä? En minäkään ole koskaan ollut. Siksi kokeilin pari vuotta sitten äänikirjoja ja tästä syystä suurimman osan kirjoista nykyään kuuntelen. Storytel tarjoaa laajan valikoiman kirjoja jokaiseen makuun ja hetkeen.


 

Tässä tämän viikon viikkokatsaus 32/2021, palataan ensi viikolla katsauksen myötä asiaan uudestaan ja katsotaan saadaanko swing treidien osalta myös jotain uutta kerrottavaa. Ainakin viimeiset päivät on Stora Enso liikkunut lähellä tavoitehintaa, toivotaan että tämä menee rikki ensi viikolla ja saadaan kotiutettua siitä voittoa.

 

Tiedätkö miten elimistösi voi? Testaa Puhdin avulla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *