Viikkokatsaus 28/2021

Viikkokatsaus 28/2021

 

 

Mikäli viime viikko oli hieman tylsä, niin tällä viikolla oli sitten hieman valoa tunnelin päässä niin aktiivisuuden kuin tuloksien osalta.


Paras lahja itselle tai toiselle on tieto, sen saa parhaiten kirjoista ja edullisesti kirjat saat Adlibriksestä.


 

 

Swing treidaukset

 

Swingeissä meni Nokia tiistaina tavoitehintaan ja myyntiin, sitten torstaina oli Tokmannin vuoro tehdä sama juttu. Eli tämä viikko oli swingaksen osalta hyvä, yhteensä näistä kilahti kassaan 357 euroa kulujen jälkeen.

 

Nokia

 

Tätä tuli siis myytyä tiistaina 13.7. hintaan 4,85 euroon positio kokonaan pois (333 kpl).

Tulosta tästä treidistä tuli yhteensä 163 euroa, mikä on pääomaan nähden ihan hyvä lopputulos kun pääoman osuus koko treidistä oli yhteensä 1446 euroa. Tämän kaltaisia treidejä kun saisi maaliin useammin, niin tämähän alkaisi näyttämään jo kohtuullisen hyvältä bisnekseltä.

Nokialla isoja apuja tuli tavoitehintojen nostoista, mikä sinänsä satoi oman treidin laariin. Viikon aikana olisi voinut saada myös paljon enemmän euroja kotiutettua, mutta päätin tässä tapauksessa pysyä säännöissäni enkä lähteä kikkailemaan ja sitä kautta vaarantamaan omaa saavutettua tavoitetta.

Pitoaika tässä kaupassa oli maltillinen 22 päivää.

 


Aloita sijoittaminen Nordnetin kautta jo tänään! Tein itse tämän päätöksen 15 vuotta sitten, enkä ole sitä tähän päivään mennessä katunut. Asiat mitkä eivät ole olleet tuttuja, niin näitä on voinut kysyä Nordnetin asiakaspalvelusta Suomeksi ja vastauksen on saanut Suomeksi.


 

Tokmanni

 

Kiva oli huomata, että myös Tokmanni meni osaltaan maaliin saman viikon aikana. Olin viime viikolla hieman enteillyt, että pari kohdetta liikkuu lähellä tavoitehintojaan, mutta että molemmat kohteet menevät maaliin, niin se oli kyllä positiivinen yllätys.

 

Tokmannia tuli myytyä hintaan 24,62 euroa ja kappaleita 127 sekä myyntipäivä oli 15.7.21. Tulosta tästä kaupasta tuli nyt yhteensä 193 euroa, mikä on myös pääomaan suhteutettuna ihan ok tulos, kun pääomaa oli tässä kaupassa kiinni yhteensä 2928 euroa. Toki tuossa ei päässyt ihan Nokian tasoiseen pääoman tuottoon, mutta kelpotulos kuitenkin.

Pitoaika tässä kaupassa oli kohtalainen eli 29 päivää.

 

Tiedätkö omat ferritiini- ja D-vitamiinitasot? Mittaa nyt ilman lääkärin lähetettä!

Holdaus ostot

 

Tuli myös tällä viikolla ostettua osakkeita hieman pidempään salkkuun, näistä tässä seuraavaksi hieman enemmän.

 

Annaly Capital Managment (NLY)

15.7.2021 tuli ostettua hintaan $8,46 kappaleita 113.

Annaly on nyt viime päivinä laskenut melko voimakkaasti, itse asiassa hinta oli 9.6. korkeimmillaan $9,64 joten tätä sai roimalla alennuksella. Alennuksella sillä mielessä, että tämä kohde maksaa hankinta hinnallaan makean 10,3 % osinkotuoton.

Annalyllä näkisin olevan vielä mukavasti mahdollisuuksia nostaa osinkoaan ylös, joten omat tuntemukset tätä kohdetta kohtaan on positiiviset.

Olen pyrkinyt REIT painoarvon kasvettua myös huomioimaan näiden kohteiden P/E lukemaa. Koska näiden osalta tulos per osake ei oikeastaan kerro mitään, vaan näiden kanssa tulisi tarkastella tuottoja liiketoiminnasta ja tulosta per osake verrata osakkeen hintaan.

Traidingview palvelun sekä MarketWatchin kautta olen päässyt tähän laskentaan paremmin käsiksi, näissä tuloksensa katsotaan Fund From Operation eli lyhennettynä FFO lukua. Tämän kun olen jakanut viimeisen 12 kuukauden liukuvana lukuna, niin olen saanut arvoksi $2,48 ja jos kohteet jakavat pitkässä juoksussa 90 % ulos osinkoina, niin NLY pitäisi olla roimasti varaa tehdä se.

Edelleen olen täysin oppipoika näiden REIT kohteiden arvostusten kanssa, joten varauksella tee omat siirtosi näiden osalta.


Aloita lukeminen jo tänään, mutta tee se kuunnellen ja avaa asiakkuus täältä!


 

AGNC Invest

 

Samana päivänä kuin NLY tuli ostettua myös tätä toista suosimaani REIT kohdetta.

Kappaleita 60 ja hintaan $16,12

Omissa papereissani tämä näyttää vahvalta ja osinkotuoton ollessa 8,9 %, niin ei tätä voinut nyt jättää väliinkään.

Samoin kuin NLY osalta, niin tässäkin näyttäisi siltä, että osingon nostamiseen olisi vielä jopa varaakin, eli vahvalla luotolla mennään tämänkin kanssa.

Gladstone Investment corp

 

65 kappaletta ja hintaan $14,52, päivä oli tässäkin sama kuin noissa kahdessa aiemmassa.

Kahta edellistä heikompi osinkotuotto oli tässä kun osinkotuotto olisi nyt 5,8 %. Muuten samat ajatukset kuin yllä olevissa, eli osinkoa on mahdollista vielä nostaa koska ollaan alle 90 % maksurajan alapuolella.

Ensi viikolla saadaan näiden kaikkien osalta vielä jännittää, että miten toinen kvartaali on tältä vuodelta oikeasti kulunut ja onko odotettavissa osinkoihin nostoa vai jatketaanko näillä samoilla nimellisosingoilla.

Se että jos sieltä tulee laskua, niin sitten täytyy tarkastella omaa laskentaa kriittisesti uudelleen ja miksi FFO lukemat eivät ole oikein.

 

Ensi viikkoon!

 


Aika on ainoa resurssi, mitä en koskaan saa takaisin. Siksi työmatkoilla, treenatessa ja kotiaskareita tehdessä kuuntelen Storytelin äänikirjoja. Sijoittaessa ja säästämisessä tukeudun Nordnetin palveluun, koska minun ei tarvitse tuhlata kallista aikaani veroraporttien kanssa. Iltaisin ennen nukkumaan menoa on hyvä rauhoittua kirjan parissa, joista parhaat saa aina Adlibriksestä. Suosittelen itse näitä, koska myös käytän näitä.


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *