Viikkokatsaus 27/2021

Viikkokatsaus 27/2021

 

Jälleen on yksi viikko takana, eikä juurikaan ihmeempiä ole tapahtunut. Pari ostosta tein, joista toinen Sampo ja toinen AGNC.

Molemmat kohteet tulivat pidempään pitoon, eikä treidauksessa tapahtunut positioiden osalta mitään uutta, mutta tehdään tässä katsauksessa edes vilkaisu, että miten avoimien kohteiden osalta edetään.

 

Holdaukseen

 

Käydään kutenkin ensimmäiseksi lävitse, että miksi Sampo ja AGNC tulivat salkkuun lisäyksien muodossa.

 

Sampo

Sampo oli omalla ostoslistalla kohteena tehdä lisäys salkkuun jos tämän trendi muuttuu laskevasta nousevaksi. 5.7.2021 Maanantaina kurssi ylitti tason 39,76 euroa, odotin tilannetta siten, että jos päivä tosiaan päättyy tämän kurssin yläpuolella, niin oletettavasti Sammon osalta on käännytty nousu suuntaan.

Teknisessä mielessä katsottuna pidän plussana, että Sammon liukuvista keskiarvoista EMA 30 on ylitse EMA 50 mikä vahvisti omaa näkemystä, että Sampoa olisi nyt hyvä hetki lisätä salkkuun.

Torstaina kun kurssi kävi tekemässä kosketuksen hännällään 50 EMA liukuvassa keskiarvossa, niin perjantaina olisi voinut olla hyvä päivä tehdä vaikka swing treidi. Missä stop loss olisi asetettu esim. 39 euron tasoon ja target hinnan olisi voinut asettaa 40,89 euroon. Mutta en siis ottanut swingiä vaan lähtökohtaisesti pitkään pitoon.

Sampo maksaa hyvää osinkoa, mikä on yksi kriteeri ostolle ja todennäköisesti osinkotuotto tulee vielä tulevaisuudessa kasvamaan kun Sampo pääsee jakamaan Nordeasta saamiaan tuottoja. Nordean myynnit näyttävät osuvan myös ajallisesti ihan hyvään hetkeen, koska Nordean kurssi on ollut vahvassa nousussa pidemmän aikaan ja tämä kaikki sataa mukavasti Sammon kassaan.

Osto hinnassa 39,83 ja kappaleita 13

 

AGNC

 

Jenkkiläistä REIT kohdetta AGNC:ta tuli tankattua jälleen salkkuun osinkojen toivossa 8.7.2021.

Torstaina aukesi oston paikka kun markkinat ympäri maailman tekivät laskua. AGNC ei ollut tässä laskussa mikään poikkeus, mutta näen tässä laatuyhtiön joten oli jokseenkin turvallista tehdä ostoa yhtiön osakkeista ja saada näin salkkuun lisää osinkotuloa.

Osto hinta oli $16,44 ja kappaleita tarttui mukaan 58.

Osto sinänsä saattoi olla silti liian aikaisin, koska kurssi seilaa liukuvien EMA30 ja EMA50 alapuolella, ehkä hieman huolestuttavaa on se, että EMA30 liukuvakeskiarvo on laskenut alle EMA50 keskiarvon. Tämä on itselleni merkki siitä, että kurssi saattaa vielä laskea tulevina päivinä. Seuraava koetinkivi on kuitenkin liukuvakeskiarvo 200, minkä yläpuolella mennään vielä jonkin verran. Tämä liukuvakeskiarvo on tällä hetkellä $16,20 kohdalla joten laskua ei niin kovin paljoa ole jäljellä tai jos tämä menee tästä lävitse, niin kurssi tulee sitten jatkamaan laskuaan ja mahdollisesti hyvinkin pitkää.

Toisaalta osinkotuotto on noin 8,5 % ja jos kurssi tulee laskemaan, niin tätä voi hankkia sitten vielä lisää.

 

 

Swing treidien katsaus

 

Kuten kerroin, niin tämän viikon aikana ei tapahtunut treidauksen osalta mitään. Varovainen ajatus oli, että jokunen kohde saattaisi mennä maaliin, mutta torstaina ollut kurssien lasku vei tämän haaveen mahdollisesti tulevalle viikolle.

Brookfield Property Trust (BPYU)

Ostettu 14.5. hintaan $18,31. Itselläni on tässä tavoitehinta $19,53 ja kurssi treidaa tällä hetkellä $18,98 kohdalla. Karkeasti voisi sanoa, että ollaan kurssin osalta puolessa välissä. Tällä hetkellä tarvitaan vajaa 3 % nousua kurssiin, niin ollaan tavoitteessa. Keskimääräisellä hinnan muutoksella tarkoittaa 2-3 päivää joten ensi viikolla voisi olla hyvin mahdollista saada tästä treidi päätökseen.


Aloita lukeminen jo tänään, mutta tee se kuunnellen ja avaa asiakkuus täältä!


 

Pfizer (PFE)

Ostettu 4.6.21 hintaan $39,20. Tässä tavoitehinta on asetettu $40,78 ja kurssi liikkuu tällä hetkellä $39,61 kohdilla.

Pfizerin osalta on ollut vähän tuskaista, koska kurssi on jo treidin aikana käynyt tavoitehinnassa, mutta omat toimeksiannot eivät olleet kuitenkaan menneet lävitse. Mikä on tietysti harmi, mutta tämän kanssa täytyy olla malttia ja jaksaa odottaa, niin eiköhän se kurssi sinne maaliin vielä mene. Toisaalta miten vaikuttaa lyhyen tähtäimen heiluntaa, että korona rokotteen suojan kesto ei vaikuta Pfizerin osalta olevan kovin pitkä. Koronan osuus ison lääkejätin potissa on kuitenkin vain yksi siivu, eikä tällä tule välttämättä olemaan isoa vaikutusta kurssissa.

Tokmanni

 

Ostettu 16.6.21 hintaan 23,02 €. Tavoitehinta on 24,60 € ja nyt perjantaina kurssi päätti hintaan 23,58 €. Tämä oli menneellä viikolla hyvässä vauhdissa menossa ylös ja keskiviikkona kurssi oli jo 24,26 euroa elikkä ainoastaan 34 sentin päässä maalista. Tuli torstai ja kurssi tippui, mutta perjantaina kun muut piristyi, niin Tokmanni jatkoi tippumista. Onneksi tiputus oli maltillisempaa, kuin torstaina.

 

Nokia

 

Ostettu 21.6.21 ja hintaan 4,33 €. Tavoitehinta 4,78 € ja kuten yllä, niin tämä oli myös matkalla kohti tavoitehintaa. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Nokian hinnassa on edellisen kahden kuukauden aikainen korkein noteeraus. Tätä on nyt käyty koputtelemassa viime viikolla neljä kertaa, joten nousussa on vahva vire ja olettaisin tämän murtuvan ensi viikon aikana. Nouseeko kurssi sitten tavoitehintaan, niin sitä en osaa sanoa mutta toivotaan näin.

 

Johdannaiset

Outokumpu ja Neste shortit, näistä Nesteen shortti liikkuu karkeasti hankintahinnan kohdalla kun taas Outokumpu on lähtenyt nousuun. Outokummun nousu on tietysti myrkkyä shorttaamisen näkövinkkelistä, kun johdannaisen arvo tässä tapauksessa sulaa.

Nämä minä pidän salkussa niin kauan, että ennen kuin niiden stop loss taso tulee vastaan tai tavoitehinta täyttyy. Tässä tapauksessa stop loss tarkoittaa sitä, että menetän sijoittamani summan kokonaan. Hyödynsin tässä Nordnet marketsin tuotteita joissa on osto ja myyntikulut nolla euroa jos kaupankäynti volyymi on yli 100 euroa.

 


Aloita sijoittaminen Nordnetin kautta jo tänään! Tein itse tämän päätöksen 15 vuotta sitten, enkä ole sitä tähän päivään mennessä katunut. Asiat mitkä eivät ole olleet tuttuja, niin näitä on voinut kysyä Nordnetin asiakaspalvelusta Suomeksi ja vastauksen on saanut Suomeksi.


 

 

Yhteenveto

 

Treidien osalta on jopa hieman parempi vire päällä, koska nyt on muutama swing tosi lähellä omaa tavoitehintaa joten oletettavaa on, että näistä joku menee maaliin ensi viikon aikana.

Torstai sen osoitti, että markkinat ovat kuitenkin ihan sukkasillaan kaikesta vähänkin negasta uutisissa. Koska tiputukset olivat ehkä jopa liioitellun suuret, tästä yleensä varma merkki on siinä, että seuraavana päivänä noustaan käytännössä tiputus pois. AGNC osalta kurssi lähti elpymään jo torstaina, eli tiputus oli näin ollen liioiteltu.

Seuraavaan viikkoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *