Viikko 18 kaupat ja swingit 9.5.2021

Viikko 18 kaupat ja swingit 9.5.2021

 

Jälleen yksi pörssiviikko on takana ja nyt vuorossa viikko 18 kaupat ja swingit tarkemmin avattuna. Tällä viikolla on tarkoitus myös käydä vähän lävitse ensi viikon suunnitelmia sekä ajatuksia mitä meinaan tehdä, sekä nopea ajatus tuloksista ja tulevaisuudesta.

Käydään kuitenkin tämän viikon tilanne ensimmäiseksi lävitse.

Holdaukseen

Tällä viikolla tuli hankittua holdaukseen kahta REIT kohdetta täydentämään osinkotuloa sekä virtaa. Nyt poikkeuksena, ettei kyseinen hankinta olekaan AGNC mitä on viime aikoina kovinkin paljon tullut lisättyä.

New York Mortgage

Tätä tuli tankattua 7.5.2021 hintaan $4,59 ja kappaleita 271. NYMT julkaisi oman osavuosituloksensa tällä viikolla. Tuloksesta sen verran, että viimeisin kvartaali sujui siten, että jos viime vuonna tulos oli per osake -1,71 dollaria, niin nyt tämä oli taas plussalla ollen 0,11 dollaria.

Vuoden rullaava EPS on nyt tällä hetkellä $0,8 mikä antaa PE luvuksi 5,64. PB lukema liikkuu alle 1:n arvossa ja kun kvartaaliosinko on tällä hetkellä 0,1 per osake, mikä tarkoittaa 0,4 dollaria koko vuoden aikana. Tämä antaa osinkotuotoksi 8,87 % ja jakosuhde tuloksesta on tasan 50 %.

Odotan NYMT jo nykyisestä kovasta osingosta huolimatta nostavan osinkoaan lähiaikoina, varsinkin jos tilanne jatkuu tämän kaltaisena. REIT kohteet tavoittelevat n. 90 % osingon jakosuhdetta, mikä antaisi nykyisestä tuloksesta jo 0,72 dollarin osingon.

Pitää muistaa, että tämä oli todella pahasti kanveesissa koronan jälkimainingeissa ja en tästä syystä vain uskaltanut ostaa oikeastaan koko vuotena tätä osaketta holdaukseen. Osakehan kävi pahimmillan alle dollarin hinnassa ja kun tulos oli -1,71 osakkeelta, niin tämä painoi rullaavan tuloksen kokonaan miinukselle.

Ostin jo tänä keväänä aikaisemmin hieman ennakoiden tuloksen paranevan salkkuuni, mutta sitä edeltävät ostot mitkä oli tarkoitettu pitoon menevät kyllä 10.3.2020 asti. Kyllä kun tuota historiaa katsoo, niin näyttäähän se pahalta kun hankinta hinta liikkui silloin päälle 5 taalan ja siitä vajaa kuukausi, niin osaketta sai alle taalalla.

Eiköhän tämä shokki ala tästä nyt pikkuhiljaa taas hellittämään ja voisiko jopa olla niin, että jos tuo kulutus lähtisi käyntiin kunnolla, niin sataisi myös asuntolainoittajien taskuun? no saas nähdä vielä.Kuuntelen äänikirjoja kymmeniä vuodessa ja useita tunteja kuukaudessa, mutta miten ihmeessä? Aina kun ajan autoa, urheilen, siivoan, leikkaan nurmikkoa, vaihdan renkaita tai mitä vain sellaista, missä olen kädet sidottuina jotain muuta varten mikä ei välttämättä tarvitse isompaa ajatuspohdintaa. Näin saan ”luettua” kymmeniä kirjoja vuodessa ja niin saat sinäkin. Avaa oma Storytel tilisi tästä!


 


Prospect Capital

PSEC julkaisee oman tuloksensa ensi viikon keskiviikkona, joten tätä tuli sipaistua salkkuun nyt vähän etukenossa. Tämähän on noussut kuin raketti viime vuoden marraskuun jälkeen lähtien $5,20 tasosta ja ollen nyt lähestymässä jo 8,20 taalan tasoa.

Ostin tätä $8,11 hintaan ja kappaleita mukaan tarttui 126. Viime vuonna ensimmäinen kvartaali tuotti 0,19 dollarin tuloksen osaketta kohden ja aika tarkkaan on tuohon tasoon päässyt myös aikaisempina vuosina. Tietysti alkuvuoden tilanne on eri kuin verrokeissa, mutta uskotaan PSEC pääsevän tuohon tulokseen.

Rullaavana PE olisi tuolloin 11,5 maissa ja PB tulee todennäköisesti pysymään alle 1 arvossa. Prospect jakaa nyt käytännössä koko tuloksensa ulos osinkoina joillain osinkotuotto liikkuisi 8,8 % paikkeilla.

Ensi viikolla?

Nyt on viime viikkojen aikana tullut jo oikeastaan kaikilta ainakin merkittävimmiltä yhtiöiltä osavuositulokset ulos. Kautta linjan tulokset ovat olleet hyviä, mutta vaikuttaisivat kuitenkin siltä, että osa yhtiöistä on nyt arvostuksien sekä oman strategianikin mukaan kasvaneet ns. ulos salkusta.

Nokian Renkaat

He paransivat viime vuodesta todella paljon ja rullaava EPS olisi nyt 0,86 euroa ja nykyisellä hinnalla PE on 37, PB lukema 2,8 mikä ei ole vielä paljoa mutta osinkotuotto on sitten ainoastaan 3,7 % kohdalla.

Osingon jakosuhde on yli 100 % koska tulos on pienempi kuin ulos jaettava osinko.

Pyörittelin omia skenaarioita ja yritin hahmottaa vielä tarkemmin, että mikä voisi olla tässä tapauksessa ”se” oikea taso ja pääsin korkeimmillaankin hintaan 27,24 €. Joten nykyinen hinta 32,43 euroa ylittyy todella reippaasti. Koska osake on kuitenkin nousu suunnassa, niin asetin maanantaille myyntihinnaksi 32,64 euroa ja tulen todennäköisesti jatkamaan tätä vielä koko kuukauden.

Tulen myymään koko osuuden pois kerralla ja jätän tämän itselleni kuitenkin seurantaan kun kaikki pohjat on omaan seurantaan jo valmiiksi tehty. Todennäköistä on se, että Nokian Renkaat tulevat vielä parantamaan tulostaan, koska Q2-2020 oli -0,18. Ellei parannus olisi aivan älytön, niin PE jäisi silti päälle 20 tason, eikä osinkotuotto olisi yhtään sen parempi ennen seuraava vuotta.

Mahdollisesti tästä saadut varat tullaan allokoimaan siten, että nämä olisi hyvin osinkokärjellä sijoitettuina.

Nokia

Nokia julkaisi myös oman tuloksensa, mutta nyt on pakko vain seurata omaa näkemystä ja uskoa siihen strategiaa minkä olen itselleni asettanut. Tulen tiputtamaan Nokian salkustani pois vaikka Lundmark tulee ja toivonkin, että tulee saamaan Nokian takaisin huipulle, niin se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tämä täyttäisi jatkossa omat kriteerini.

Ekan kvartaalin jälkeen rullaava EPS on -0,37 per osake, toki jos malttaisi odottaa vielä kolme kvartaalia eli vuoden loppuun, niin sieltä tippuisi ruma tulos pois. Toki edellyttäen sitä, että Nokia jatkaa nykyistä taapertamista eteenpäin plussan puolella.

Viime vuotiset muut tulokset per kvartaali ovat kuitenkin liikkuneet 0,01, ja 0,1 euron tasossa, mikä ei missään nimessä riittäisi sallittuun PE lukemaan.

Nykyinen PE on negatiivinen, PB on toimialle alhainen eli 1,8 ja osinkoahan tämä ei ole maksanut hetkeen. Tämä osingon maksamattomuus on nyt itselleni myrkkyä, koska haen osingoista myös kassavirtaa tulevien hankintojen edistämiseksi ja oman tavoitteeni täyttymiseksi.

Sama juttu kuin renkaiden kanssa, niin tulen tyhjentämään omistuksen kokonaan ja seuraamaan tämän edistymistä ilman omistajuutta.

Myyntihinnan olen kuitenkin asettanut tasoon, että Nokia vielä nousisi hetken verran ja myynti olisi tarkoitus suorittaa 4,40 tasossa.

Mahdollisesti tästä saatavat varat tulen allokoimaan osinkovirran näkövinkkelistä.

Neste

Todennäköisesti tulevaisuuden näkövinkkelistä tulee olemaan voittaja tai jopa yritysjärjestelyn kohde jos valtio omistuksistaan luopuisi. Tälle on käynyt nyt vähän sama juttu kuin Nokian Renkaille, eli tekee tulosta mutta arvostukset ovat vain karanneet todella korkealle.

Edellisen tuloksen kautta katsottuna, niin rullaava EPS on 1,16 euroa osakkeelta ja jos osakkeen hinta liikkuu tasossa 51- 52 euroa, niin PE on yli 44. Tuo on ensimmäinen asia mikä myös tässä kohteessa mättää. PB lukema on yli 7, mikä on myös jalostamotoimintaa pyörittävällä yrityksellä todella korkea. Esimerkiksi Shellillä on ollut viimeisen 10 vuoden aikana PB lukema korkeimmillaan 1,66 ja liikkuu nyt tasossa 0,9.

Exxon mobililla samat lukemat ovat 2,89 ja nyt 1,68. Eli voidaan todeta, että verrokkina kun katsotaan maailmalta isoja poikia, niin niiden tunnusluvut ainakin PB osalta on ihan eri luokkaa.

Osinkoa Neste kyllä maksaa, mutta ainoastaan 0,8 per osake ja siitä saadaan ainoastaan 1,5 %:n osinkotuotto.

Nesteelle en näe myöskään enää perusteita olla salkussa ja vaikka yritin vähän vielä tarkemmin viilata sitä ”oikeaa” hintaa niin en päässyt kuin korkeimmillaankin tasoon 41,48.

Neste on kuitenkin nousu johtoisella uralla, niin olen myyntitoimeksiannon laittanut tasoon 53 jolloin myyn kaikki Nesteen osakkeeni pois salkusta ja mahdolliset tästä tulevat varat allokoidaan kuten jo yllä kerrottu.

UPM

Tätä on tarkoitus ainoastaan vähentää, UPM on minusta kuitenkin loistava yhtiö ja täyttää monelta osin myös omat strategia kriteerini. UPM antaa tällä hetkellä himpun verran alle 4 % tuoton, eli tästä syystä en tätä laittaisi myyntiin.

PE lukema vaikka viimeisin kvartaalitulos olikin vahva, on niinkin korkea kuin 29. Mikäli seuraavat kvartaalit kehittyvät hyvin ja suotuisasti, niin todennäköisesti UPM tulee vielä osakekohtaista tulostaan tämän vuoden aikana parantamaan.

Tulen vähentämään tätä kuitenkin suhteellisen maltilla ja luotan, että UPM tulee vielä nousemaan sekä kurssin muodossa sekä rullaavan tuloksen osalta jonkin verran.

UPM osuus koko salkusta on tällä hetkellä melkein 12 prosentin luokkaa, sijoituksena tämä on ainoa metsäsektorille kuuluva yhtiö salkussani ja näin ollen toimiala ja yhtiökohtainen riski on UPM osalta 100%. Tilanne ei tämän osalta muutu, mutta ainakin kiinni olevana pääomana riski vähenee.

UPM hinnaksi olen määritellyt vähennyksessä 35,63 eli tämä ei todennäköisesti mene vielä ensi viikon aikana maaliin, mutta toisaalta jos ei mene, niin ei se paljoa haittaisikaan.

Mikäli myynnit osuvat lankulle, niin näiden osalta minulta lähtisi noin 920 euroa vuotuista osinkotuloa tämän päivän tietämyksen pohjalta.

Tämä tarkoittaisi noin 3,1 % osinkotuottoa. Itselläni on osinkojen osalta tähtäimessä 8 kohdetta joihin voisin lisäyksen tehdä. Näistä yksi on mm. Fortum, mutta odottaisin kuitenkin, että minkälaisen tuloksen ensi viikolla Fortum julkistaa.

Mikäli jako menisi tasan kaikkien 8 kohteen osalta, niin keskimääräinen osinkotuotto olisi 6,45 %. Siellä on pienemmän osinkotuoton kohteina mm. Pfizer ja Metlife mutta näissä näkisin melkoisen tuottopotentiaalin kurssinousun myötä. Nämä perinteiset jenkkikohteet ovat tähdänneet myös nouseviin osinkoihin, eli korottaisivat maksettavaa osinkoa vuosittain ja uskon mm. näiden kahden siihen myös pystyvän.

Tuo tasainenkin jako nostaisi vuotuisia osinkoja nettona 1000 euroa ja onhan tälläkin merkittävä vaikutus oman tavoitteeni toteutumiseen missä keskiössä on taloudellinen riippumattomuus osinkotuloilla.

Tuloksista muuta

Tuossa yllä olen nyt jopa poikkeuksellisen tarkasti avannut, että mitä tulen tekemään seuraavaksi. Tässä kohtaa on varmasti hyvä myös todeta muistutukseksi, että nämä eivät ole mitenkään osto tai myynti suosituksia.

Sampo ja Nordea tekivät ensimmäiselle kvartaalille hyvät tuloksensa ja vaikka itselläni olisi Sampo tällä hetkellä kohteena sellainen, mistä tulisi tehdä vähennystä kuten UPM kohdalla, niin haluan kuitenkin katsoa tämän Nordeasta irtautumisen suoman kortin nykyisellä positiolla lävitse.

Minullahan on siis tilanne se, että Nordea on reilusti suurimmalla painoarvolla salkussani ja kolmanneksi suurimpana on Sampo. Joten näkisin, että itselläni on ihan hyvä tilanne näiden kanssa. Nordealta on tulossa TODENNÄKÖISESTI isot osingot loppuvuonna, kun maksetaan sekä 2019 ja 2020 osingot kerralla ulos.

Nordea on hakenut merkittävää omien osakkeiden ostolupaa ja jos tämä heltiää, niin riippumatta siitä ostaako se Sammolta vai markkinoilta nämä osakkeet, niin ne tullaan todennäköisesti mitätöimään ja näin ollen tämän tulisi tukea osakkeen hintaa, mutta myös osakekohtaisen tuloksen parantumista.

Sampo taas on myymässä miljardeilla euroilla sijoituksiaan pois ja on ilmoittanut, että se raha mitä ei tarvita liiketoimintaan tullaan jakamaan omistajille pois.

Tässä on mitä maukkaimmat tilanteet vielä osinkojen muodossa tulossa, joten tästä vuodesta voi todellakin tulla osinkojen valossa selkeästi parempi kuin mitä vuosi 2019 oli jolloin vuotuiset osingot olivat hieman alle 15 000 euroa.Mistä saa edulliset kaupankäyntikulut, säilytys 0 euroa, sijoituslainaa alk. 0,99 % korolla, laaja sijoitusvalikoima ja palvelut Suomeksi? Nordnetin kautta nämä ovat mahdollisia ja voin suositella 15 vuoden kokemuksella, että homma toimii.


 


Swing treidit

Tällä saralla tapahtui yksi uusi osto ja kolme myyntiä, aloitetaan nopealla pyöräytyksellä.

Tieto

Otin tiedolla swingin 5.5.21 hintaan 28,92 ja 34 kappaletta. Tässä kävi sillä tavoin köpelösti, että Tieto oli 5.5. nousussa mikä laukaisi ostopaikka hälytyksen. Minulla oli raja ylityksestä merkitty 29 euron tasoon, mistä laitoinkin ostotoimeksiannon sisään. Hetki toimeksiannon syöttämisestä, niin osto ja myyntilaidat hävisivät ja kysymys olikin huutokaupasta.

Tein peruutuksen toimeksiannosta ja huomasin seuraavana päivänä, että tämä oli mennytkin kyseisellä hinnalla maaliin. Osasin odottaakin, että tässä varmaan käy nyt niin, että tulee tappiolliseksi koska ei lopulta myötäillyt strategiaani.

Seuraavana päivänä kävikin niin, että Tieto kolahti stop loss tasoon hinnassa 28,36 mikä tarkoitti kaupankäyntikulut mukaan luettuna 30 euron tappiota.

Nokian Renkaat

Nokian Renkaat oli swinginä mikä alkoi jo 5.2.21 ja päätyi nyt 4.5.21 nostettuun stop lossiin hinnassa 30,93. Tästä aiheutui 25 euron tappio, mikä ei ole tietysti mikään optimitilanne.

Starwood Proberty Trust

STWD joka alkoi myös 5.2. tuli nyt päätökseensä, tästä olin jo myynyt puolet positiosta pois aiemmin ja nyt 6.5. lähti loputkin salkusta. Myyntien keskihinnaksi tuli $24,41 mikä antoi $182 voiton joka on euroiksi muutettuna noin 150 euroa.

Tämän jälkeen minulla on vielä avoimena viimeinen puolikas NYMT swing positiosta ja NLY sijoitus. Annetaan niiden rullata vielä omien suunnitelmien mukaan ja sen jälkeen on sitten aika tehdä mietintöjä jatkosta.Paras lahja itselle tai toiselle on tieto, sen saa parhaiten kirjoista ja edullisesti kirjat saat Adlibriksestä.


 


Swing treidien tilanne

 

4.2.21 HKScan osto 2,36 € ja myynti 23.2.21 hintaan 2,125 € (tappio 11 %) (Viikko)

5.2.21 Raisio osto 3,67 € ja myynti 1.4.21 hintaan 4,19 € (voitto + 14,2 %) (Viikko)

5.2.21 Starwood (STWD) osto $20,43 ja myynti 6.5.21 keskihintaan $24,41 (voitto + 19,5 %) (Viikko)

5.2.21 Nokian renkaat osto 32,30 € ja myynti 4.5.21 hintaan 30,93 € (tappio – 4,2 %) (Viikko)

12.2.21 UPM osto 32,23 € ja myynti 14.4.21 hintaan 30,55 € (tappio – 5,2 %) (Viikko)

19.2.21 Metso Outotec 9,085 € ja myynti 26.4.2021 10,43 € (voitto + 14,8 %) (Viikko)

19.2.21 New York Mortgage (NYMT) osto $4,069 ja nyt $4,51 (+ 10,8 %) (Viikko)

24.2.21 MU osto $91,64 ja myynti 25.2.21 $88,36 (tappio 3,6 %) (Päivä)

26.2.21 Sampo osto 36,91 € ja myynti 5.3.21 hintaan 35,80 € (tappio 3 %) (Viikko)

10.3.21 Telia osto 3,54 € ja myynti 25.3.21 hintaan 3,73 € (voitto + 5,4 %) (Päivä)

10.3.21 Lassila ja Tikanoja osto 14,40 € ja myynti 19.3.21 hintaan 13,98 € (tappio 2,9 %) (Päivä)

22.3.21 Kemira osto 13,54 € ja myynti 25.3.21 hintaan 13,21 € (tappio 2,4 %) (Päivä)

25.3.21 PSEC osto $7,67 ja myynti 7.4.21 hintaan $7,98 (voitto + 4 %) (Päivä)

26.3.21 Fortum osto 23,35 € ja myynti 30.3.21 hintaan 22,60 € (tappio -3,2 %) (Päivä)

26.3.21 O osto $64,04 ja myynti 23.4.21 hintaan $68,95 (voitto + 7,7 %) (Päivä)

27.4.21 NLY osto $8,95 ja nyt $9,18 (+2,6 %) (Päivä)

5.5.21 Tieto osto 28,92 € ja myynti 6.5.21 hintaan 28,36 € (tappio -1,9 %) (päivä)

Yhteenveto:

Tulos treidaamisesta on nyt tällä hetkellä siis seuraavalainen

Ei huomioitu osittaisia myyntejä New York Mortgagesta.

Treidit: 17

Voitot: 6

Tappiot: 9

Eurot: 307 €

R: 2,73

 

Nokian Renkaiden ja Tieto tappioiden jälkeen voitto prosentti meni heikkenemään hiukan ja on nyt tällä hetkellä 40 %. Koska seuraavat treidit saavat olla nyt loppuun ja katson tilannetta tarkemmin, että kuinka jatkan tämän jälkeen niin voittoprosentti voi siis olla lopullisissa tuloksissa 35,3 % – 47,1 % välillä.

Alempi voittoprosentti on toisaalta erittäin epätodennäköinen koska NYMT kohdalla olen jo tehnyt kevennyksiä voitolla ja seuraavat erät tulevat todennäköisesti osumaan liukuvaan stop loss tasoon tulevien päivien tai viikkojen aikana.

Mikäli kaikki osuu hienosti lankulle, niin on jopa mahdollisuus päästä 500 euron plusmerkkiseen tulokseen vajaan 6 kuukauden swingjakson aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *