Veromyynnit osa kaksi

Veromyynnit osa kaksi

 

Kuten eilen kirjoitin, niin tänään oli tarkoitus ostaa eiliset kohteet takaisin.

Aamulla herätessäni, niin ensimmäisen asian minkä tein oli se, että katsoin Aasian pörssien indeksien kehitystä. Hyvin usein tämä indikoi, että kuinka Euroopassa pörssipäivä lähtee käyntiin. Indeksit aamulla näyttivät pääsääntöisesti punaista, tarkoittaen sitä, että todennäköisesti kurssin meidän pörssin auetessa menevän miinukselle.

Ostosuunnitelma

Aamulla kävin laittamassa kaikista kolmesta kohteesta ostotoimeksiannon sisään, mutta koska Aasia näytti miinusta, niin tein toimeksiannot siten, että laitoin ostohinnan prosentin alemmaksi kuin eilisen myyntihinnan. Tarkoituksena oli, että pystyisi tässä tekemään myös hieman voittoa ainakin sen verran, että kattaisi toimeksiannoista syntyvät kulut.

Toimarit menivät seuraavasti

Nordea: Eilinen myynti 8,04 ja toimeksianto 7,96 €

Kemira: Eilinen myynti 10,38 € ja toimeksianto 10,27 €

Raisio: Eilinen myynti 2,785 € ja toimeksianto 2,75 €

 

Miten kävi

Nordeaa tuli takaisin salkkuun hintaan 7,96 € kello 11:20. Nordea oli oikeastaan se, mitä eniten odotin ja pelkäsin, että meneekö pyöräytys pieleen. Onneksi hieman tuuri oli puolellani ja sain tämän tuohon hintaan kiinni. Nordean osalta kävi niin, että pyöräytyksellä sain luotua itselleni tappioita millä vähennetään tulevia voittoja. Toisaalta pyöräytyksellä sain tehtyä myös 280 euron erotuksen sillä, että sain ostettua osakkeet takaisin tuon verran halvemmalla.

Kemira ja Raisio näyttivät siltä kun päivällä katsoin, ettei nämä tänään tule salkkuun. Tilanne varsinkin Raision kannalta oli sellainen, että kurssi lähtee itse asiassa kipuamaan ylös kuin alas. Kemiraa tuli ensimmäinen satsi vasta kello 17:33. Puolituntia myöhemmin tuli yllättäen Raisiot maaliin, eka isoin osa kello 18, mutta seuraavat tästä varttia myöhemmin.

Kemira odotutti vielä itseään, siitä oli tullut melkein puolet jo sisään, mutta toinen puolisko toimeksiantoa oli vielä toteutumatta. Viimeinen puolisko tuli kuitenkin maaliin hyvissä ajoin ennen pörssinsulkeutumista kello 18:29:37, eli 23 sekuntia ennen kaupankäynnin sulkeutumista. Mikä parasta, niin kauppahinta oli sentin halvempi kuin toimeksianto.

Raision ja Kemiran osalta erotus oli lopulta minun hyväksi 237 euroa, eli verohyödyn lisäksi sain myynnin ja oston erotuksella tehtyä pientä tuottoa 514 euroa.

Yhteenveto

Loppujen lopuksi myynnit ja ostot menivät jopa paremmin kuin osasin ennakoida. Jotenkin olin varma, että eilisen maanantain nousun jälkeen tulee tiistaina pieni lasku ja aamulla kun katsoin Aasian tilanteen, niin uskalsin laittaa heti aamusta, ennen kuin pörssit olivat edes auki toimeksiannot ostoista ja asettamaan ostot 1 %.n alemmaksi kuin olin tehnyt myynnit.

Tässä oli kuitenkin enemmän kyse onnenkantamoisesta, koska jos Aasian pörssit olisivat näyttäneet +/- nollaa tai nousua, niin olisin joutunut laittamaan toimarit lähelle eilisiä päätöskursseja ja silloin olisi tämä erotus jäänyt toteutumatta.

Usein tämä kuitenkin kääntyy niin, että myynnit tulee tehtyä hyvin lähelle edellisen päivän päätöskursseja. Veromyynneissä en suosittele tekemään sitä, että lähtee spekuloimaan myyntejä tai ostoja. Toinen suositus on, että ajoittaa veromyynnit paljon aikaisemmalle ajalle, mitä itse tänä vuonna tein. Parasta on aloittaa veromyyntien suunnittelu hyvissä ajoin ja mikään ei estä, että tämä alkaa jo tammikuusta. Tappioita jos on enemmän kuin voittoja, niin nämä eivät kuitenkaan vanhene verovuoden päätyttyä vaan ovat käytettävissä seuraavat viisi vuotta seuraavien vuosien voittoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *