UPM osto 14.12.18

Osto UPM

Osto UPMUPM osto 14.12.18

 

Tänään tuli tehtyä ostoja ja hankittua UPM lisää salkku B:hen. Tämä kuten moni muukin osake on tämän jälkimmäisen vuosipuoliskon aikana tullut kovasti alaspäin. Tänään kun hinta oli 22,66 €, niin tätä tuli hankittua 43 kappaletta.

Tuntuu siltä, että UPM on tunnusluvuiltaan hieman jopa aliarvostettu. P/E 10,6, P/B 1,3 ja osinkotuotto 5 %.a. Kaikesta huolimatta yhtiön osingonjakoprosentti on 53,5 %, eli tuloksen osalta pitäisi kaiken järjen mukaan olla mahdollista, että yritys pitää oman osinkonsa vähintään samana.

Yllätyksenä sitä ei voi pitää vaikka UPM nostaisi omaa osinkoaan, joten näillä perusteilla tuli tänään hankittua lisää kyseistä yhtiötä.

Salkku B

Salkku B.n kokonaistilanne ja ennuste on tällä hetkellä sellainen, että P/E näyttää 13,88, P/B 1,42 ja osinkotuotto 6 %.a.

Kovasta laskusta huolimatta, tämä vuosi on sujunut tämän uuden salkun kanssa ihan kohtalaisesti. Odotettavissa oli kun tämän salkun perustin, että tänä vuonna tai viimeistään ensi vuonna tullaan kohtaamaan hieman suurempi kurssilasku ja näillä näkymin näyttää siltä, että sellainen on käsillä.

Tehdään tästä vuodesta kokonaisuudessaan vielä tarkempaa raporttia, että kuinka meni ja mitä jäi vielä tuleville vuosille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *