Tuli myytyä salkku A.sta 5.2.2019

Omistukset

Tuli myytyä Salkku A.sta 5.2.2019

Tänään tuli tehtyä kevennyksiä suunnitelman mukaisesti niin sanotusta pääsalkusta. Tänään vuorossa oli seuraavat osakkeet.

Neste

Kuten viime vuonna, niin tilanne ei ole Nesteen osalta sinänsä muuttunut vaan tarve oli myydä jälleen pieni erä tänään pois. Sen verran myyntiä tuli tehtyä myös tammikuussa, että viime kuun aikana myyntiin meni Nestettä kaksi kertaa.

Tässä kuussa on tarkoitus pitää myyntinappula Nesteen osalta holdissa, enkä tämän myynnin jälkeen tee myyntejä enempää helmikuussa.

Tänään tuli myytyä 7 kpl ja hintaan 82,30 €

Nesteen tulisi ilmoittaa todella hyvästä tuloksesta viime vuonna sekä roimasta osingon korotuksesta, että se oikeuttaisi nykyisen hintatason tälle tasolle missä Neste tällä hetkellä oikein on.

P/E on näillä summilla n. 24 paikkeilla, P/B 4,66 mistä olen aikaisemminkin sanonut, että tämä on kuin lääkeyhtiön tai ohjelmistotalon tunnusluku. Muun muassa Tiedolla on pienempi P/B kuin Nesteellä.

Osinkotuotto on 2 %, tätäkään summaa ei näissä kursseissa voi pitää houkuttelevana. Pörssissä on tällä hetkellä osinkotuoton ja muidenkin tunnuslukujen osalta parempia kohteita.

Nestettä ei kannatta myydä all in mentaliteetilla, mutta tällä hetkellä pieninä vähennyksillä ja varmistetaan näin ajallinen hajautus.

Equinor

Norjan lahja omalle salkulle, tänään tuli myytyä tätä kymmenen prosenttia salkusta. Omassa salkussa tämä tarkoitti 35 kappaleen myyntiä ja hintaan 199,40 Norjan kruunua.

Hieman omaan makuun oli hinta noussut, mutta näitä ulkomaalaisia osakkeita tulee myytyä ja myös ostettua harvemmalla syklillä joten tästä syystä tuli tehtyä tämä ratkaisu tähän kohtaan.

Equinorista en osaa juuri sen paremmin sanoa, että perusbisnestä ja hajautusta tuo salkkuun mutta näkisin, että nyt oli hyvä kohta hieman keventää painoa tässä.

Raisio

Raisio on muuttunut omissa seurannoissa kalliiksi yhtiöksi, joten tästä syystä oli tänään oikea hetki tehdä samalla myyntejä Raisiosta. Raisiota tuli myytyä 199 kappaletta ja hintaan 2,53 €.

Raision P/E on negatiivinen, koska yrityksen tuloksenteko tökkii. P/B luku on hyvällä tasolla 1,6 kohdilla ja osinkotuotto kova 6,7 %, mutta en usko Raision pitävän osinkoaan tuolla tasolla. Todennäköisesti Raisio tulee kovalla riskillä puolittamaan osinkonsa, mikä tarkoittaisi sitä, että tulevat todennäköisesti maksamaan nämä osingot velalla.

Mikäli kassavirta alkaa painumaan miinukselle, niin ei nolla osingon jakaminenkaan ole pois suljettu vaihtoehto.

Yhteenveto

Vuoden 2019 puolella on tullut tehtyä myyntejä muutamasta syystä, eli kun hain sijoituslainaa niin Nordnetin superluotosta nostin rahaa käyttöön, jolla pystyin rakentamaan kolmannen salkun S-pankin osakevälitykseen minkä laitoin sijoituslainan vakuudeksi.

Sijoituslainasta jäädyillä rahoilla maksoin osan Nordnet lainasta ja myynneillä katoin osan, myyntejä tein myös siitä syystä, että loppuvuoden rytinästä alkanut kurssien tiputus toi mieleen sen riskin, että Nordnet voi tehdä milloin vain muutoksen siihen, että miten vakuusarvot mihinkin osakkeeseen annetaan.

Riskien minimoinnin syystä, olen ottanut 10 vuoden kiinteän lainan ja saanut näin ollen Nordnet lainat kuitattua. Nyt tulevat osingot tuovat osaltaan itselleni kassavirtaa uusiin ostoksiin.

Vaikka vuoden alusta on noustu jälleen rekyylin omaisesti ylös, niin en usko kuitenkaan, että olisimme uuden nousun kynnyksellä. Olen melko varma siitä, että kevään aikana tullaan kääntymään jälleen laskuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *