Lokakuun katsaus 2023

Aika rientää ja meinasin suorastaan unohtua kirjoittaa lokakuun katsaus. Lokakuu oli itselläni enemmän ostamisen aikaa kuin myymisen, mitä edelliset kuukaudet ovat olleet päin vastaisia. Mennään sen suurempia jorinoita suoraan asiaan ja käydään lävitse, että mitä kohteita tuli lisättyä ja mitä vastaavasti myytyä.

Myynnit

Ainoa myynti lokakuulta osui Teliaan, mitä tuli vähennettyä 250 kappaleen verran ja hinnalla 2,033 euroa per osake. Tästä muodostui siis noin 500 euroa kassaan rahaa ja osinkotulon pienentymisen muodossa 40 euroa vuodessa. Ajankohta myynnille oli 26.10.


Aika on ainoa resurssi, mitä en koskaan saa takaisin. Siksi työmatkoilla, treenatessa ja kotiaskareita tehdessä kuuntelen Storytelin äänikirjoja. Sijoittaessa ja säästämisessä tukeudun Nordnetin palveluun, koska minun ei tarvitse tuhlata kallista aikaani veroraporttien kanssa. Iltaisin ennen nukkumaan menoa on hyvä rauhoittua kirjan parissa, joista parhaat saa aina Adlibriksestä. Suosittelen itse näitä, koska myös käytän näitä.


 

Ostot

3.10.2023 Orion hintaan 37,76 euroa ja kappaleita 25. Pääomaa käytetty 949 euroa ja odotettavissa oleva osinkotulo n. 40 euroa. Orionin osalta sanottava, että en olisi enää marraskuun lukujen ja oman päivitetyn arvonmäärityksen mukaan ostanut yhtiötä. Oma ajatukseni on, että Orionin hintaväli pidon osalta liikkuu 22,14–33,22 euron välillä, eli osto hinta jo 5 euroa ylitse pitohinnan.

3.10.2023 Pfizer (PFE) hintaan 33,74 dollaria ja kappaleita 25. Pääomaa käytetty 814 euroa ja odotettavissa oleva osinkotulo on 35 euroa. Pfizerissa näen vielä reilua potentiaalia, tässä oma arvioni pitohinnasta liikkuu 54,88–82,32 dollarin välillä. Perustelut ovat pitkässä nousujohteisessa osinkohistoriassa, minkä oletan vielä jatkossakin jatkuvan.

9.10.2023 Microsoft (MSFT) hintaan 325,50 dollaria ja kappaleita 3. Pääomaa käytetty 930 euroa ja odotettavissa oleva osinkotulo on ainoastaan 7,5 euroa. Microsoftin osalta oma pitohinta liikkuu 239–359 dollarin välillä ja tätä kirjoittaessa kurssi on jo 369 dollaria. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli Microsoftin kurssi lähtee laskuun ja trendi osoittaa kurssi mikä on kuitenkin vielä ylitse 359, niin teen tästä pienen vähennyksen.

10.10.2023 Coterra Energy (CTRA) hintaan 28,20 dollaria ja kappaleita 30. Pääomaa käytetty 810 euroa ja osinkotuloa odotettavissa 20 euroa. CTRA yhtiölle näen pito arvon olevan 30,70–46 dollarin välissä, joten tällä hetkellä Coterra on nähdäkseni jokseenkin edullinen.

10.10.2023 Realty Income (O) hintaan 50,19 dollaria ja kappaleita 20. Pääomaa käytetty 960 euroa ja osinkotuloa odotan tälle sijoitukselle vuodessa 52 euroa. Näen Realty Incomen osalta pitovälin 82–123 dollarin välillä tällä hetkellä. Tässä on suuresti aliarvostuksen makua, sekä odotan että sektorina REIT kohteet alkavat nostamaan kurssiaan sitä tahtiin, miten jenkeissä inflaatio tulee alas ja niitä lähtee seuraamaan korot sitten perässä. Osinkojen maksun osalta O on ollut pitkään erinomainen yhtiö. Maksaa systemaattisesti sekä pyrkii aktiivisesti nostamaan osinkoa vuosittain.

11.10.2023 Verizon (VZ) hintaan 31,68 dollaria ja kappaleita 30. Pääomaa käytetty 908 euroa ja osinkotuloa odotettavissa 67 euroa. Verizon on yksi jenkeistä löytyvistä hyvistä osingon maksajista, millä on pitkä historia systemaattisesta maksamisesta, mutta myös pyrkimyksestä nostaa sitä vuosittain. Oma pitohinta haitari on tälle 78–117 dollarin välissä, tässä on merkittävä ja todella suuri haitari nykyiseen hintaan, mutta huomioiden osinkoon ja liiketoimintaan liittyvät huomiot, niin näen tässä vielä isoa arvon nousu potentiaalia tulevaisuudessa.

30.10.2023 Intel (INTC) hintaan 36,61 dollaria ja kappaleita 25. Pääomaa käytetty 845 euroa ja odotettavissa osinkoa 10 euroa. Nykyisellä arvon määrityksellä pito hinta on jossain 13 – 19 dollarin välillä, joten tämä on ostona tässä kohtaan huti ja kun tai jos kurssi lähtee luisuun, niin tästä tulen luopumaan kun trendi näyttää laskevaa suuntaa.


Aika on ainoa resurssi, mitä en koskaan saa takaisin. Siksi työmatkoilla, treenatessa ja kotiaskareita tehdessä kuuntelen Storytelin äänikirjoja. Sijoittaessa ja säästämisessä tukeudun Nordnetin palveluun, koska minun ei tarvitse tuhlata kallista aikaani veroraporttien kanssa. Iltaisin ennen nukkumaan menoa on hyvä rauhoittua kirjan parissa, joista parhaat saa aina Adlibriksestä. Suosittelen itse näitä, koska myös käytän näitä.


 

Yhteenveto

Kassavirta oli lokakuun osalta 5700 euroa miinuksella, kun ostoja oli niin paljon enemmän kuin myyntejä. Osinkotulon osalta kasvua on odotettavissa 191 euroa enemmän vuodessa, mikä tekee kuukautta kohden 16 euroa ja osinkotuottoprosentiksi 3,4 prosenttia.

Tuossa lokakuussa tuli tehtyä muutamia kauppoja, joita en olisi nyt marraskuun osalta tehnyt, mutta silloin ja silloisen määrittelyn mukaan ne olisi olleet ihan perusteltuja kauppoja. Yksi syy myös siihen, että en ollut tätä artikkelia ehtinyt aiemmin kirjoittamaan oli siinä, että mietiskelin oman määrittelyni kriteerit uudestaan ja sen mallin rakentamiseen sekä jäsentämiseen meni noin kolmisen viikkoa aikaa.

Tietysti malli ei ole täydellinen, enkä sen odota olevan, mutta saan sen kautta nyt katsottua noin 550 yhtiötä ja tunnuslukua siten, ettei tämän tietojen päivittämisessä mene koko viikonloppua mitä meni vanhan mallin aikana mikä ei myöskään ollut kovin vanha systeemi.

Seuraavaan artikkeelin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *