Telian ostoa salkku A 19.10.18

Telian ostoa salkku A 19.10.18

Perjantaina kun irtosi Telian osinko, niin kurssi samalla tippui odotetusti. Samana päivänä tuli myös Telian osavuositulos, mikä varmaan osaltaan tiputti kurssia alaspäin hätäisimpien osalta vielä enemmän.
Oma laskenta näyttäisi siltä, että Telialta tullut tulos olisi kuitenkin hyvä ja siksi osto oli minusta ihan perusteltu. Telia myös lupailee, että tulevaisuus vaikuttaa myös vahvalta.

Osto tapahtui hintaan 3,806 € ja kappaleita tuli 134, päivän päätteeksi kurssi kuitenkin toipui hieman ja päätöskurssi oli 3,90 € eli tuolla ostolla tehtiin heti tulosta 🙂 Tulevaisuus tietysti näyttää vasta sen, että miten kurssi kehittyy ja tulos kunto kestää. Tyypillisesti teleoperaattorit ovat olleet melko tasaisia kurssikehityksiltään joten en usko kuitenkaan voimakkaisiin kurssi nousuihin lähitulevaisuudessa.

Isoin kiinnostus itselläni on Telian osingossa ja tulevassa 5G:n myötä tulevissa myynneissä, toki 5G tulee tuomaan investointeja ja sitä kautta kuluja, mutta eivätköhän tulot tule olemaan kuitenkin myyntien osalta positiivisia. Ei pidä myöskään unohtaa tulevia investointeja siihen, että Telia pyrkii vahvistamaan asemiaan median sisällön tuottajana mistä kielisi Bonnieriltä ostettavat TV-toiminnot.

Kauppaa ei ole vielä käsittääkseni vahvistettu kilpailuviranomaisten toimesta, mutta eiköhän asiaa ole Telian puolelta katsottu niin, että kauppa on mahdollista toteuttaa ja menisi lävitse. Ymmärtääkseni TV toiminta ei ole ollut Bonnierillä kannattavaa bisnestä, joten uhkana on se, että sitä se ole uuden omistajankaan alaisuudessa. Toivottavaa on, että business case on laskettu tarkkaan ja tiedetään, mitä oikeasti ollaan ostamassa.

Omissa kirjoissa Q3:n jälkeen Telian P/E on 15, P/B 1,75 ja osinkotuotto 5,9 %. En siis pitäisi Teliaa kovinkaan kalliina sijoituksella alle 4 euron hinnassaan, koska osinkotuotto on suurella todennäköisyydellä tuota 5-6 prosentin luokkaa ja hakkaa sitä myöten reilusti eri korkosijoitukset.

Yhteenveto

Telia on noussut kokonaisuudessaan yhdeksi isoimmaksi sijoituksekseni, tämän painoarvo on tätä kirjoittaessa salkku A:ssa jo n. 11,5 %:a. Nordean kurssikehitys on ollut mollivoittoinen ja tästä syystä tämä on salkku A:n osalta tippunut Telian taakse. Toisaalta kun huomioidaan Salkku B, niin Nordea nousee jälleen ohitse kokonaisomistuksen osalta.

Itselläni on vahva usko, että Telia on tulevaisuudessakin vahva osingon maksaja. Tuskin tulee kurssin myötä nostamaan omaa arvoaan, mutta omassa sijoitusfilosofiassa tämä ei ole ongelma vaan arvostan tasaista ja melko varmaa osinkotuloa. Tässä Telia on varmasti yksi parhaista osakkeista, mitä voi Helsingin pörssistä ostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *