Tapahtumien päivitystä

Tässä on sujahtanut pari viikkoa ihan siivellä, eikä ole ollut aikaa laittaa kirjoituksia tänne. Sinänsä kiire on suhteellista, eli suurin syyllinen ettei ole ollut aikaa olen kyllä ihan itse. Toisaalta ei ole ollut aiheita, mistä kirjoitella.

Kuitenkin tässä on tullut tehtyä myyntejä ja ostoja rankalla kädellä, joten näistä voisin muutaman sanasen kirjoittaa.

Toimeksiantojen päivitystä

Tässä vähän kuvaa siitä, että mitä on salkkuun B tullut syyskuun aikana ja mitä lähtenyt pois.

Keltaisella on yrityksiä mitä olen ostanut ja myynyt treidaus mielessä, joten näiden osalta en siis ole sitä mieltä, että ostaisin näitä pitkään salkkuun tai sijoittaisin näihin vakavasti.

Jenkkilän osakkeet olen pyöristänyt eurohinnoiksi ja Suomi-osakkeet luonnollisesti ovat euroina jo oletuksena.

Pikkaisen analyysia

Suurin pettymys on ollut Cramon myynti, joka perustui siihen, että olin laittanut tälle oman stop loss tason koska kurssi oli lähtenyt elokuun pohjilta nousemaan. Pelkona oli se, että tämä lähtee uudestaan luisumaan alas ja koska mitään informaatiota ei kuulunut mistään suunnasta.

Tässä siis pelko oli aiheeton ja johtui vain siitä, että sijoittajat eivät osanneet hinnoitella kohdetta oikein ja antoivat liikaa jakautumiselle painoarvoa.

Toinen moka on ollut Tieto, missä samaisesta syystä, että lähdetäänkö kursseissa alamäkeen? Olin mennyt varautumaan ja laittamaan Tiedolle oman stop loss tason. Tämän kurssi laskikin sille tasolle, että myynti meni toteutumaan. Nyt olen saanut tankannut yhtiönä kovemmalla keskihinnalla sitten takaisin.

Toisaalta olen kasvattanut omistusta Cityconissa (+440), Fortumissa (+250), Finnairissa (+265), Nokiassa (+336) ja Teliassa (+800). Eli uskoisin osinkojen ja varsinkin tasaisesti vuodelle jakautuen salkun olevan menossa ihan oikeaan suuntaan.

Miten treidaus?

Treidaamisessa on kokeilussa ns. Swing tyylisuunta, missä yritän löytää pidemmällä aikavälillä suunnan kääntäjät. Keltaisella pohjalla on mm. Metsä Board, mikä oli salkussa ainoastaan päivän, tää taas johtui liian aggressiivisesta stop lossista. Ostot ja myynnit tapahtuivat 11.9. kun tätä kirjoittaessa (16.9.) kurssi oli 5,31.

Exxonin osalta kävi hieman paremmin, kun viikonlopun aikana 14.9 Arabiaan tuli öljykentille isku, tämän ennakoitiin olevan alun perin pahempi vaikutuksiltaan mitä lopulta näyttäisi olevan. Exxon nousi 75 $ ja itse luovuin siitä 74,48, koska asetin stop lossin turvaamaan voittoja tälle tasolle. Mikä osoittautui ihan hyväksi päätökseksi, koska tätä kirjoittaessa kurssi on alle 74.

Samasta Arabian iskusta myös Neste otti osumaa, eli tämä lähti laskuun ja osui stop loss tasoon vain lähteäkseen taas elpymään. Tässä syy oli Exxoniin nähden päin vastainen, koska Neste jalostaa öljystä tuotteita kun Exxon taas öljyn tuottaja.

Muut kohteet ovat vielä kesken ja katsotaan, että mihin näiden osalta vielä päädyn, mutta melko varmana voidaan sanoa, että pitkäjänteinen sijoittaminen on lopulta se kaikkein paras.

Mistä rahat?

Suurin osa rahoista ostoihin on tullut Salkku A:n puolelta, koska siellä meni ensimmäiseksi Nesteet, Fortumit ja muita isoja sijoituksia myyntiin kun kurssit lähtivät tippumaan huipuistaan.

Näistä tulee todennäköisesti isot luovutusvoittoverot maksuun, mutta tuleehan siirrettyä varoja sijoitusyhtiön nimiin nopeammin ja pitkässä juoksussa voittamaan jo pelkästään verotuksessa. Koska sijoitan pääsääntöisesti osinkoja metsästäen, niin tässä tulee isoin osa hyötyjä omaan laariin, kun ei tarvitse maksaa osingoista 25,5 % veroa heti päältä.

Tulen todennäköisesti saamaan tämän ja ensi vuoden puolella osingot ns. verottomana pörssiyhtiöistä, koska sijoitusyhtiöllä on ollut kuitenkin enemmän kuluja kuin tuloja.

Koska kaikki sijoitukset sijoitusyhtiöön on tapahtunut omakohtaisella lainaamisella, niin jos jonain päivänä loppuvat hommat päätyöstä, niin ensimmäiseksi voin nostaa lainan lyhennyksenä rahoja käyttööni tai maksamalla itselleni pientä palkkaa. Joka tapauksessa kokonaisverotus jää pienemmäksi, kuin osingoista maksettava vero olisi yksityishenkilönä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *