Suosituslista 6.9.2020

Tässä on päivitettynä oma suosituslistani 6.9.2020, mitä seuraan ja minkä kautta haarukoin omia sijoituskohteitani joita pidän silmällä.

Mutta ihan alkuun, ettei mennä sijoitusneuvonnan puolelle niin pIdetään mielessä myös se vastuunvapautuslauseke jonka voit käydä lukemassa. Hyvä muistutus kaikille, että tee omat taustatyösi, seuraa omaa suunnitelmaa äläkä usko minua tai ketään muuta, ennen kuin olet tehnyt omat johtopäätöksesi.

Suosituslista 6.9.2020

YritysSuositus
Neste OilMYY
NokiaOSTA
YITOSTA
UPMOSTA
NordeaOSTA
KeskoPIDÄ
Fortum OyOSTA
TeliaSoneraPIDÄ
OravaMYY
TietoevryMYY
HkScanMYY
KemiraOSTA
Metso OutotecMYY
FondiaPIDÄ
RaisioOSTA
SRVMYY
SampoOSTA
FinnairMYY
SanomaMYY
CityconOSTA
Nokian RenkaatOSTA
PfizerPIDÄ
NelesPIDÄ

 

OSTO

Muutama ostokohteen nostaisin tässä esiin.

Fortum

Pitkällä tähtäimellä sähköä ja energiaa tarvitaan enemmän ja enemmän, tässä Fortum on hyvässä asemassa. Viimeisten muutaman kuukauden aikana Fortum on käynyt kolistelemassa 16,50 € tasoa, josta tämä on ottanut vauhtia ja noussut. Itse katselen ja seuraan tuota tasoa ja mikäli tälle tasolle saavutaan, niin näkisin sen hyvänä oston paikkana.

Tunnuslukujen (4.9.20 kurssilla) valossa Fortum on edelleen rautaisessa kondiksessa kun P/E 7,5 paikkeilla ja P/B lukema 1,15 vanhalla 1,1 euron osingolla osinkotuottokin on 6,2 %. MIkäli tässä haluttaisiin tehdä muutaman viikon treidaamista, niin ostot tuolle 16,50 tasolle ja Stop lossa tasolle 16,20 ehkä jopa tasolle 16. Tavoite treidatessa olisi sitten 17,80-18,50 välimaastossa, joten tuotto riskisuhde olisi hyvä.

Raisio

Samanlaisissa perusteluilla kuin Fortumillakin, eli tuleehan ihmisten syödä ja Raisio on tässä kohtaan hyvä nostaa sijoituskohteeksi. Tunnusluvuiltaan yhtiö on hyvässä kunnossa kun P/E on 12,6, P/B 1,8 ja osinkotuottokin korkotasoon nähden kelvollinen 4,3 %. Vaikka korona rokotti myös tätä osaltaan, niin pitkällä tähtäimellä terveellisen ruokailun trendi jatkuu varmasti vahvana myös tulevaisuudessa ja tämä tukee Raision suunnitelmia.

Raision ollessa 3 euron pinnassa, niin tätä on hyvä nakata sijoitusreppuun mukaan. Itsekin tein näin ostamalla 3,05 euron hintaan pienen 500 euron erän.

Tähän jos haluaa katsoa muutaman viikon treidausta, niin ostoja ajoittaisin tuohon 3 euron pintaan ja stop lossia tiukalle tasolle 2,85-2,90 ja tavoite 3,25 kohdalla. Raision osake on liikkunut 3-3,1 putkessa viime aikoina, mutta lievässä nousevassa trendissä.

PIDÄ

Neles

En nosta kuin yhden kohdan PIDÄ kohteeksi ja se on Neles. Tähän riittää minusta niinkin yksinkertainen analyysi kuin se, että siinä vaiheessa kun ruotsalaiset alkoivat ilakoimaan ostamalla suomalaisen teollisuuden omakseen, niin meidän tulee laittaa hanttiin. Hanttiin laittamalla tarkoitan sitä, että yhtiötä ei ainakaan nahkahinnoilla myydä. Valmet ei päästä Nelesta ruotsalaisten käsiin ja saattaa olla, että tästä tulee uusi tarjous pöytään ja katsotaan sen mukaan tilannetta uudestaan.

MYY

SRV

Kurssi saavutti 8.7. oman pohjalukemansa jolloin kurssi päätti päivänsä lukemaan 0,456, sieltä kurssi on sitten elpynyt 4.9.20 mennessä n. 13 prosenttia ollen 0,516. Yhtiö on kyllä huonossa hapessa ja jos markkinat hiipuvat, niin omistajien kukkarolle on mentävä ja haettava lisää rahaa, jälleen kerran.

Eli tätä paperia en voisi suositella pitkään omistukseen, koska en oikein usko tämän edes pärjäävän markkinoilla. Itselläni tätä on jonkin verran, mutta lähinnä muistutuksena siitä, että jos se näyttää paskalta, haisee paskalta ja maistuu paskalta, niin kyllä se on paskaa.

Treidaamisen näkövinkkelistä tätä kannattaisi ehkä katsoa, että jos kurssi ylittää 0,6 tason, niin siellä saattaa olla nousu momenttumia takana. Toisaalta jos taas tähän peliin lähtee, niin tappiot kannattaa realisoida nopeasti ja hyödyntää pientä stop loss tasoa.

NESTE

Olen tätä Nestettä jos katsoo aikaiseimpiakin suosituslistoja viime vuodelta suositellut myymään ja teen sen edelleen. Nesteen hinta on tätä kirjoittaessa hieman vajaan 45 euroa, P/E on 22, P/B 5,8 ja osinkotuotto 2,3.

Tästä parhaat ostopaikat olivat minusta Korona dipissä tänä vuonna ja jollain tasolla järkevään hintaan tätä sai toukokuun puolessa välissä, mutta siitä lähtien on kurssi noussut järkyttävät 40 %.

Itse olen tätä ostanut 5 kertaa tämän vuoden aikana:

6.3. 34,33 €

9.3. 31,75 €

12.3. 28,65 €

16.3. 25,8 €

4.5. 30 €

Alimmillaan kurssi kävi 20,09 eurossa mikä oli vain 4 päivää oman alimman hinnan ostosta. Suoraan noista laskettuna keskihinta olisi n. 30 euroa mikä ei varmasti paljoa todellisuudesta heitä. Toki noususta nyt kannataa nauttia jos mukana on, mutta suosittelen jonkinlaista henkistä stop loss tasoa miettimään, missä ainakin keventää omistusta jos suunta kääntyy mitä se teki helmikuun lopullakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *