Suosituslista 27.7.2019

Huomiona, heti alkuun, niin en ole kaikesta kiireestä johtuen päivittämään kaikkien puolivuotiskatsauksia. Päivittämättömät ovat kuitenkin lihavoidulla tekstillä, samasta syystä mm. Cramo on laitettu PIDÄ segtoriin, koska elokuussa saadaan vasta tietoo, että miten jakautuminen on vaikuttanut tunnuslukuihin.

PIdetään mielessä myös se vastuunvapautuslauseke jonka voi käydä lukemassa täältä, lyhyestä virsi kaunis, niin ostot ja myynnit teet aina omalla vastuullasi, vaikka kyse on suosituslistasta, niin tee kuitenkin omat johtopäätökset ennen kuin teet ratkaisuja.

Suositukset

Neste OilMYY
NokiaOSTA
YITPIDÄ
UPMOSTA
NordeaOSTA
KeskoPIDÄ
Fortum OyOSTA
TeliaSoneraPIDÄ
OravaMYY
CramoPIDÄ
TietoOSTA
HkScanMYY
KemiraPIDÄ
MetsoPIDÄ
FondiaMYY
RaisioPIDÄ
SRVMYY
SampoOSTA
HoivatilatOSTA
FinnairOSTA
SanomaOSTA
CityconOSTA

 

Erityisen halpoina osakkeina pitäisin seuraavia:

UPM, Nordea, Sampo, Hoivatilat ja Finnair. Näistä Sampo ja Hoivatilat pienellä varauksella, koska näiden luvut ei ole vielä joko tiedossa tai en ole ehtinyt syöttämään tähän. UPM teki hyvän tuloksen ja investoi vahvasti, Nordean tulos oli markkinoille pettymys, mutta minulla on vahva usko siihen, että suunta kääntyy eikä Nordean tulos nykykurssiin nähden ole mitenkään huono. Finnair tulos oli kutakuinkin odotettu, mutta näillä lukemillä P/E hieman päälle 7, P/B pikkuisen päälle 1,1 mikä käytännössä vastaa tasetta eli laivastoa ja rahaa. Liiketoiminnalle ei ole tässä kovinkaan paljon annettu arvoa.

 

Kohtuu hintaisina ja ostettavissa olevia

Nokia, Fortum, Tieto, Sanoma ja Citycon. Näistä Citycon on ainoa, mistä ei ole lukemia tiedossa, mutta nostaisin silti sen tähän koriin. Nokian suunta näyttää kääntyvän 5G markkinoiden myötä, Fortum alkaa saamaan Uniperista tuottoja. Tieto fuusioituu ja tulee saamaan todennäköisesti synergiaetuja ja sitä kautta pitämään tuloskunnon. Sanoma jatkaa hyvää alkanutta tuloskuntoa.

Pidä tai en tekisi mitään osakkeita on seuraavat

YIT, Kesko, Telia, Cramo, Kemira, Metso ja Raisio. YIT tulee todennäköisesti liikkumaan kohti myyntisuositusta, sai myytyä asphalttiliiketoimintaa mutta rakentaminen tulee vääjäämättä hiipumaan, mikä näkyy tuloksessa ja kurssissa. Keskolla vahva osari, mutta osake jo hinnoiteltu melko korkealle. Telia on kuin korkolappu, mutta tulee vahvistamaan liiketoimintaa kun Bonnier kauppa saadaan maaliin. Cramo on kysymysmerkki, uskon silti, että on yksi pörssistä lunastettavissa olevista yhtiöistä, siitä voi lukea lisää täältä.

Kemira, Metso tai Raisio, niin näihin parheiten sopii tällä hetkellä asenne, että katsellaan mihin lähtee kehittymään.

Kalliina kohteina pitäisin seuraavia ja pohtisin vakavissani näiden vähentämistä

Neste, Orava, HKScan, Fondia ja SRV. Näistä tuloksia ei ole minulla vielä tiedossa, Oravan, HK:N, Fondian tai SRV:n osalta. Nesteellä jos aloitetaan, niin P/E 25,6, P/B 4,87 ja Osinkotuotto 2,58 %. Tulosta on Nesteen todella vaikea nostaa, että oikeuttaisi nykyhintaan. P/B on lääkeyhtiö tai IT talon tasoa, omasta salkusta vertailuna, niin Tiedolla on pienempi P/B luku. Osinkotuottoa saa nykyään samalle pääomalle muista kohteista paremmin.

Oravasta ei mitään sanottavaa, Fondia on myös sen verran pieni, ettei mitään erityistä. SRV:n tuloksia ei tiedossa, mutta todennäköisesti ei ole odotettavissa kovinkaan kummoista tulosta. HKScan tilanne tuskin on parantunut ja huolena on se, että loppuuko kassasta rahat. Mahdollisesti LSO tulee jonkinlaisen annin järjestämään ja mahdollisesti ottaa jo ennestään tiukassa otteessa olevan HK:n syleilyyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *