Rahavaaka suosituslista 11.3.2019

Rahavaaka suosituslista 11.3.2019

 

Maaliskuu jo käynnissä ja nyt sain viimein päivitettyä suosituslistan ensimmäisen kerran tämän vuoden puolella. Tähän kohtaan hyvä mainita pakollinen vastuuvapautuslauseke, eli jos toimit kuten suositus sanoo, niin onnistumisesta tai epäonnistumisesta saat kiittää tai syyttää itseäsi. Listan suositukset ovat niitä, minkä mukaan minä pyrin tekemään omia osake ostoja ja myyntejä.

Mikäli Rahavaaka sivusto ei ole tuttu, niin ostot ja myynnit pyrin tekemään pienissä erissä kuitenkin niin, että kaupankäynti kulu olisi maksimissaan 1 %.n luokkaa. Kuten kaikki artikkelit ja tekstit, niin nämä ovat minun omia näkemyksiä ja toimimalla näiden mukaan tulee onnistumaan tai epäonnistumaan kanssani samassa suhteessa.

YritysSuositus
NesteMYY
NokiaOSTA
YITPIDÄ
UPMOSTA
NordeaOSTA
KeskoPIDÄ
Fortum OyOSTA
TeliaSoneraOSTA
OravaMYY
CramoOSTA
TietoOSTA
HkScanMYY
KemiraPIDÄ
MetsoPIDÄ
FondiaMYY
RaisioOSTA
SRVMYY
SampoOSTA
HoivatilatOSTA
FinnairOSTA

Tällä kertaa Osto suosituksen antaisin 11 osakkeella, PIDÄ suositus 4.lle ja MYY tulisi sitten 5.lle osakkeelle.

Tavoitehinta pohdintaa

Muutamia tavoitehintoja mitä olen itselleni pyöritellyt, niin esimerkiksi Nesteelle tämä on 63 euroa, eli nykykunnollaan Neste on minun mielestä reilusti ylihintainen. P/E 29, P/B 4,95 ja osinkotuottokin melko vaatimaton 2,55. Toisaalta Neste kurssillisesti nosteessa ja kansainväliset analyytikot tälle antavat jo lähelle 100 euron tavoitehintoja. Minä en ymmärrä mistä nämä tulee, mutta ehkä heillä on parempaa tietoa tai sitten menevät vain virran mukana, missä ollaan yhdessä ennemmin väärässä kuin yksin oikeassa.

Muutamia tavoitehintoja, mitä analyytikot ovat antaneet: Inderes 92 € ja analyytikoiden keskimääräinen 82,21 €

Toinen esimerkki on UPM, tälle olen pyöritellyt tavoitehinnaksi jopa 52 euron hintaa ja tällä hetkellä vahva OSTA signaali päällä. Miksi näin, nykykunnollaan UPM antaa P/E luvuksi 9,3, P/B luku on 1,42 ja osinkotuotto 5. UPM jakaa tuloksestaan alle puolet osinkoina, eli pystyy hyvin keskittymään myös investointeihin. Yrityksen nettorahavirta on positiivinen, eli investointien jälkeen myös oikeasti jää rahaa millä maksaa osinkoa.

Suomalaisille tuttuakin tutumpi Olkiluoto 3 on näillä näkymin saanut/saamassa lupaa alkaa tuottamaan ydinvoimaa ja Olkiluoto 3.n takana on TVO eli Teollisuuden voima, tässä taas 56,8 prosentin osuuden omistaa sellainen yritys kuin Pohjolan voima ja Pohjolan voiman sitten omistaa 50 % osuudella UPM.

Olkiluoto 3 ydinvoimalan käynnistyminen tulee todennäköisesti hyödyntämään Fortumin, Kemiran ja UPM omissa salkuissa, koska kaikki nämä omistavat joko suoraan tai välillisesti tätä uutta valmistuvaa voimalaa.

Miltä UPM näyttäisi 52 euron tavoitehinnalla, silloin P/E olisi 18,5, P/B 2,8 ja osinkotuotto 2,5. Tämä hinnoiteltaisiin vielä tässäkin vaiheessa melko kohtalaisesti paitsi osinkotuoton osalta. Näistä tuloksista puuttuvat vielä tulevat investoinnit mitä UPM miettii muun muassa Etelä-Amerikkaan. Huom. molemmat toimivat, niin Neste kuin UPM teollisuudenalalla ja näkisin kummallakin olevan hyvä baana, mitä mennä eteenpäin, mutta yhtiöt hinnoitellaan täysin eri tavalla.

Inderes tavoitehinta 25 euroa ja suosituksena vähennä ja OP antaa 30 euron tavoitehinnan.

 

Tulevaisuus näyttää, että mihin suuntaan ollaan menossa ja kuka arvaa, koska arvausta tämä lyhyellä tähtäimellä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *