Mietteitä joulukuun 2021 ostoihin ja myynteihin

Mietteitä joulukuun 2021 ostoihin ja myynteihin

 

Alkaa kuukausi olla puolessa välissä ja kun kävin vähän horisonttia lävitse, että mistä mahdollisesti voisi löytyä viimeisten pörssipäivien kohteet joille tehdä muutoksia, niin miksi en samalla niitä toisi tänne julki.

 

Huomautan jälleen kerran, että eivät ole osto tai myyntisuosituksia. Tee tai ole tekemättä kuten minä, mutta molemmissa tapauksissa ota asioista myös itse selvää ja tee taustatyöt sijoituspäätöksen tekemiseksi.


Kirjoja sijoittamiseen meiltä ja muualta saa Adlibriksestä, edullisesti ja nopeasti toimitettuna.


 

Osto kandinaatit

Nordea, Brighthouse Finance, Sampo, Aflac Incorporated ja Prospect Capital Corporation.

Tällä hetkellä on tutkassa viisi kohdetta, joista voisi löytyä ostettavaa. Puhtaana osto-suosituksena on menossa nyt Nordea ja Brighthouse Finance, minun tapauksessani osto suositus merkkaa 1600 euron hankintaa. Loput kohteet ovat ns. lisää merkinnällä, mikä taas tarkoittaa 800 euron osto toimeksiantoa.

Mikäli hyvin menee, niin ostoihin kuluisi ainakin 5600 euroa.

Nämä ovat siis nyt kohteita joita olen seurannut pidemmänkin aikaa, mutta näiden lisäksi itselläni on uusina kohteina kiikarissa ja sitä kautta tarkkailtavana Orchid Island Capital, Intel, IBM, Kojamo ja Tokmanni.

Näistä tällä hetkellä näyttää siltä, että Kojamo olisi ainoa yhtiö mikä voisi tulla salkkuun ihan uutena kohteena. Tämä nostaisi ostot Joulukuussa 7200 euroon.


Voin suositella säästämisen ja sijoittamisen aloittamista Nordnetin kautta. Palvelut varmuudella Suomeksi ja myös Suomen verotushuomioitu, mitä muuten eivät markkinoiden edullisimmat palveluntarjoajat useinkaan tarjoa.


 

Myynti kandinaatit

Vastaavasti myyntiin näyttäisi tällä hetkellä vahvimmin menevän Telia, Raisio ja Sanoma. Jokaisen osalta tilanne vaikuttaa fundamenttien osalta vaikealta ja ovat jonkinlaisessa laskukierteessä. Nämä kaikki olisivat ihan Myynti suosituksella liikkeelle, mikä omalta osaltani tarkoittaisi 1600 euron vähennystä per kohde.

Tämä tarkoittaisi sitä, että näistä tulisi 4800 euroa käytettäväksi ostoihin, huomiona että nämä osto ja myyntieurot ovat tämän hetken arvioita, koska lopulliseen summaan vaikuttaa myös kohteiden lukumäärä salkussa.


Oletko lukija tyyppiä? En minäkään ole koskaan ollut. Siksi kokeilin pari vuotta sitten äänikirjoja ja tästä syystä suurimman osan kirjoista nykyään kuuntelen. Storytel tarjoaa laajan valikoiman kirjoja jokaiseen makuun ja hetkeen.


 

Yhteenveto

Tämä on nyt osa omaa hankinta strategiaa, missä merkittävimmät osto tai myyntitapahtumat tullaan jatkossa toteuttamaan kerran kuukaudessa. Näiden ulkopuolelta voi tulla eteen ostoja tai myyntejä missä perusteluna on ATH tai ATL lukema edelliseltä kahden kuukauden ajalta.

ATH tarkoittaa sitä, että kyseinen osake tekee oman 2 kk korkeimman noteerauksen ja on samalla saanut omissa arvioinneissa osto tai lisää suosituksen. ATL lukema taas toimii päinvastoin ja silloin toteutetaan myynti tai vähennys suosituksen mukaiset toimeksiannot.

Tiedätkö miten elimistösi voi? Testaa Puhdin avulla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tervetuloa! Huomasin, että sinulla on Ad blocker päällä? Ymmärrän tämän hyvin, koska en itsekään pidä mainoksista. Blogille mainokset ovat kuitenkin elinehto, eli voisitko sen verran tukea sivustoa, että ottaisit Blockerin pois päältä? Kiitokset etukäteen.
Exit mobile version