Salkku B Sammon ostoa 15.10.18

Salkku B Sammon ostoa 15.10.18

Tänään tuli ostettua Sampoa lisää salkku B:n täytteeksi. Ostettua tuli yhteensä 24 kpl ja hintaan 41,50 €.

Kuten olen aiemminkin Sammosta kirjoitellut, niin nyt varsinkin lokakuussa on kurssit ropissut tasaisen tappavasti alaspäin. Tämän seurauksena Sampo on muuttunut hinnaltaan entistäkin houkuttelevammaksi sijoituskohteeksi.

Yrityksen P/E 14 pinnassa, P/B luku on 2 ja osinkotuotto hieman vajaa 6 %.a. Melko todennäköistä on, että Nordea nostaa osinkoaan ja tämä sataa silloin myös Sammon laariin. Mikä saa todennäköisesti Sammon nostamaan myös omaa osinkoaan keväällä.

Voisin kuvitella, että IF on hyötynyt tästä vuodesta hyvinkin paljon. Koska omiin korviin tai silmiin ei ole osunut, että olisi kauttaaltaan ollut kovinkaan vahinkoherkkä vuosi. Tosin alkutalvi on vielä kokematta ja tietysti ensi vuoden alku vaikuttaa myös tuleviin päätöksiin, mitkä liittyvät IF:n tilanteeseen.

Salkku B:n tilanne

Salkku B:n keskimääräinen osinkotuotto viimeisimmillä osingoilla on nyt tätä kirjoittaessa 5,4 %.a. Tämä on minusta ihan kohtalainen osinkotuotto varsinkin kun keskimääräinen P/E salkussa on 12,5 ja P/B 1,5.

Vaikka B salkku tällä hetkellä koostuukin vain kuudesta osakkeesta, niin uskon tästä rakentuneen jo nyt kohtalaisen hyvä ja vankka runko tulevaisuutta silmälläpitäen.

Salkku B:n rakentaminen alkoi vasta tänä vuonna ja ensimmäiset ostot tähän tuli tehtyä 28.2.2018. Muutaman kuukauden kuluttua sitten kun vuosi on päättynyt, niin teen vuoden 2019 alkuun katsauksen tämän vuoden kehityksestä ja hankinnoista tarkemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *