Salkku A:ssa viilauksia jenkkilästä 11.9.2018

Salkku A:ssa viilauksia jenkkilästä

 

Tänään tuli tehtyä pientä viilausta Jenkkilän osakkeista. Myyntiin meni Amgenia 5 kpl hintaan 202,29 $, tässä oli P/E, P/B ja osinkotuotot valuneet niin huonoihin lukemiin, joten katsoin parhaaksi hieman keventää omistusta tässä.

Jenkki osakkeiden kanssa toimin ihan samoin, kuin muissa, eli ostoja sekä myyntejä pyrin hajauttamaan siten, että nämä osuisivat useammalle kuukaudelle. Oma henkilökohtainen record ei kovin kummoinen Jenkki osakkeissa ole ja se usein johtuu siitä, että myynnit tulee kaikesta huolimatta suoritettua liian aikaiseen.

Jenkkien osakkeissa usein tuppaa olemaan, että vaikka kertoimet olisivat kuinka heikkoja, niin näiden kurssi tuppaa vain nousemaan. Esimerkkinä, niin oma arvio Microsoftille on hinnoissa 43- 50 $ välissä ja myynnit aloitin kun yläraja alkoi paukkumaan. Tänä päivänä MSFT:n kurssi on 110 $ kohdilla, mutta tunnusluvut ovat myös hirvittävät P/E yli 50, P/B yli 10 ja osinkotuotto 1,5 %.

Osto puolella sitten matkaan tarttui lisää Annaly Capitalia 96 kpl ja hintaan 10,51 $. Kyseessä on REIT kohde ja tästä voi paremmin lukea esim. unitedbankersin sivuilta.

Näitä REIT kohteita olen lähinnä ostanut osinkotuottojen takia ja usein nämä sattuvat jakamaan pörssien parhaat osingot. Tietysti kovan tuoton osalta, riskit osaltaan kasvavat myös joten ilmaiseksi lounaaksi tätä ei voi kutsua. Toistaiseksi omalta osaltani näiden kanssa on asiat sujuneet hyvin.

Muita samanlaisia kohteita itselläni on esim. New York Mortgage ja Starwood Property.

Tänään on vielä toimeksianto Metlifestä Jenkkien pörssiin auki, mutta tätä kirjoittaessa tämä ei ollut ainakaan vielä sulkeutunut. Tässä on tunnusluvut mielestäni kohdillaan, mutta jenkkiosakkeista, en ihan niin tarkkaa mietintöä uskalla tehdä kuin suomi-osakkeista. Metlifessa P/E 11, P/B 0,85 ja osinkotuotto 3,7 % mikä on Jenkkilässä ihan hyvä (pl. REIT)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *