Salkku A:n hienosäätö 15.5.2018

Salkku A:n hienosäätö

Salkusta tuli tehtyä pieniä myyntejä kuten aikaisempinakin kuukausina.

YIT

Tätä tuli myytyä 96 kpl ja 5,25 €, YIT:n tavoitehinta on itselläni 5,25 €, joten tämän perusteella katsoin paikaksi vähentää tämän osuutta salkusta. P/E on karannut jo todella korkealla ja tästä syystä, en pidä YIT:n osaketta kovinkaan houkuttelevana. Uskoisin rakennussyklin olevan enemmän suhdanteen lopussa kuin uuden alussa. Mikäli tuloskunto ei parane, niin osingot tulevat todennäköisesti sukeltamaan ensi keväänä joten tästä syystä, myydään pieni siivu pois.

YIT olisi houkutteleva kohde alle 4 €:n hinnalla.

 

Orava

Tätä tuli myytyä 96 kpl ja 5,21 €. Oma tavoitehinta Oravalle on niinkin alhainen kuin 2,25 €. Oravassa yritetään varmaan tosissaan saada aikaiseksi käännettä ja todennäköisesti tämä myös tapahtuu jollain aikavälillä. Oma tarkoitus on tässä vähentää osuutta, niin kauan kuin minimimyynti ei ole enää mahdollista.

Oravan P/B on todella huokea, mutta onko taseessa paljon ylimääräistä arvostusta?

Tieto

Tätä tuli myytyä 17 kpl ja 29,80 €. Kyseessä oli lähinnä pientä arvonnousun kotiuttamista, Tieto on edelleen hyvässä kunnossa ja tunnuslukujen osalta kelpo yritys. Oma tavoitehinta tälle on 30,12 €, mutta ostohinnoissa tämä olisi noin 25 € paikkeilla.

 

Muutama ostoja dollaritililtä

Dollaritilille oli kerääntynyt sen verran ”käteistä”, että valuutanvaihdon sijaan päätin sijoittaa nämä jenkkiosakkeisiin. Valikoin ostokohteiksi kovia osingon maksajia kiinteistöpuolelta. Tunnuslukujen osalta nämä vaikuttavat todella vahvoilta yrityksiltä, mutta näissä nämä käyttäytyvät hieman eritavalla riskien ja verokohtelun takia.

Osinkotuotto näissä kolmessa mitä itse nyt hankin, on keskiarvolla 11,1 %:a!!

Arvonnousua näihin toisaalta ei juurikaan tule, eli toimii ns. Riskikorkona

New York Mortgage

Ostin tätä 164 kpl ja 6,1 $, oston syynä dollaritilin sijoittaminen ja odotuksissa tasainen osinkotuotto myös tulevaisuudessa.

Starwood Property

Ostin tätä 50 kpl ja 21,46 $, samoista syistä kuin New york Mortgagea

Annaly Capital Managment

Ostin tätä 97 kpl ja 10,38 $, samat perustelut kuin yllä olevissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *