Rovio 22.2.2018

Rovio

Tänään Rovio tiputti lyhyen pörssitaipaleensa ehkä suurimman pomminsa. Pommi oli se, että heidän odotuksensa tämän vuoden liikevaihdolle on sama tai alle viime vuoden, liikevoittomarginaalin odotetaan liikkuvan 1-2 % yksikön sisällä viime vuoden tasosta (10,6%).

Pörssin auetessa osakkeesta lähti suoraan sanottuna ilmat pihalle ja kurssilasku oli 40- 50 % välillä.

Onko kyseessä markkinoiden ylireagointi ja sitä kautta oston paikka?

Oikeastaan tässä mahdollisesti voisi olla ostonpaikka, koska nyt Rovio alkaa pikkuhiljaa tulemaan niille hinnoille jossa sen kuuluisi ollakin. Roviota seuraavat analyytikot Danske Bank, SEB, OP ja Carnegie, olivat ainakin ennen julkistusta sitä mieltä, että osaketta kannattaa tankata ja heidän tavoitehintojen keskiarvo oli 12,50 €.

Rovion startti ja listaus oli oikeastaan nätisti sanottuna rahastus, jota tuettiin liikkeellelaskijan toimesta kun kurssi alkoikin nopeasti laskemaan, eikä samanlaista nousua ensimmäisten päivien aikana koettu kuin useamman muun listautujan kanssa vuonna 2017.

Listautuessaan Rovio ei kerännyt juurikaan uutta rahaa omaan liiketoimintaansa, vaan oikeastaan rahat keräsi vanhat omistajat jääden kuitenkin isolla painolla yrityksen omistajaksi. Voisi sanoa, että ajoitus ei ehkä sinänsä osunut nappiin, koska Angry Birdsin huippuaikoina huhuttiin, että Rovion arvo olisi muutaman miljardin ja listautumisen jälkeen arvoksi tuli ”ainoastaan” päälle 800 miljoonaa.

Tämä summa tuli 11,50 € merkintähinnalla, mikä antoi osakkeelle n. 40 P/E luvun, eli aivan järjettömän kun kyseessä oli kuitenkin yhtiö, jolla on käytännössä vain yksi brändi ja sekin valitettavasti laskeva.

Nyt Rovion julkaisemassa pommissa, tulokseksi ilmoitetaan 35,9 miljoonaa euroa (oikaistu) ja koska osakkeita on n. 79 170 000 kpl, niin osakekohtainen tulos olisi 0,45 € ja P/E merkintähintaan verrattuna 25,5 mutta nyt kirjoitushetkeen eli noin 5 euroon ainoastaan 11.

Ostaisinko?

Nyt vasta Rovio alkaa tulemaan sille tasolle jossa sen siis kuuluisi myös olla. Pitää huomioida, että Rovio ennustaa voiton liikkuvan tuossa haarukassa joten siihen nähden P/E on kohdillaan. Rovio pyrkii jakamaan 30 %:a nettotuloksestaan osinkoina, jos kassa ja markkinatilanne tämän sallii, suoraan tuolla laskettuna osinko liikkuisi 0,10 -0,13 € välillä ja antaisi osinkotuotoksi kovimmillaan 2,6 %.

Se, että itse lähtisin ostamaan Rovioita, niin minun oma tavoitehinta tälle olisi 4,90 € ja silloinkin miettisin melko hartaasti sijoitusta. Koska osinkotuottoprosentti jää omasta tavoitteesta, niin silloin ainoa tavoite olisi saada osakkeelta tuotto arvon nousun muodossa.

Herättikö Rovion julkistus sinussa jotain ajatuksia?

 

En omista Rovion osakkeita

Lähteet:

Kauppalehti

Arvopaperi

Rovio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *