Ostot salkkuun B 26.3.2019

Ostot salkku B 26.3.2019

 

Koska osinko kevät starttaa tämän viikon lopulla oikein toden teolla, kun Nordea sekä Cramo omissa salkuissani tulevat irrottamaan osinkonsa yhtiökokouksen yhteydessä. Nyt tuli ostot salkkuun B:ssä suoritettua seuraavasti.

Cramo 105 kpl ja 17,10 €

P/E 9 pinnassa, P/B 1,29 ja osinkotuotto 5,2 %

Tunnuslukujen valossa hyvässä kunnossa oleva yritys, jakaa tuloksestaan karkeasti puolet osinkoina joten investointeihin jää mukavasti varoja. Odotuksissa konttien irrottaminen omaksi yritykseksi ja tämän vaikutus Cramon tulevaisuuden kehitykseen.

Sampo 12 kpl ja 42,09 €

P/E 13, P/B 1,87 ja osinkotuotto 6,8 %

Sammossa erityisesti odotuttaa se, että tuleeko Sammolta todellakin päätös yhtiökokouksessa, että Nordean osuutta tullaan laskemaan ja osakkeita jaettaisiin Sammon nykyisille osakkaille. Itselläni on tämä käsitys asiasta, mutta tätäkään ei tarvitse enää montaa viikkoa odottaa, että kuinka tässä tulee tapahtumaan.

UPM 107 kpl ja 25,09 €

P/E 9 pinnassa, P/B 1,3 ja osinkotuotto päälle 5 %

Kuten aikaisemmissakin, niin tunnusluvut mallillaan ja jokaisella sektorilla voisi sanoa, että ovat omien tavoitteiden mukaisia mitä yhtiöiltä haen. Eikä UPM tee tässä tapauksessa poikkeusta.

Näillä hankinnoilla olisi luvassa osinkoja jälleen uusia ostoksia varten, mitä tällä hetkellä oma sijoitussuunnitelma pitää vahvasti sisällään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *