Ostot 22.3.2019 B-salkku

Omistukset

Ostot 22.3.2019

 

Tuli tänään pienestä dippistä tehtyä ostoksia ja suunnitelmallisia myynti ostoja.

SAMPO 12 kpl ja 42,23 €

Sampoa tuli hankittua muutama lisäkappale oikeastaan kahdesta syystä, tuleva osinkotuotto ja mahdollinen Nordean osakkeet, mistä on väläytelty tällä viikolla mm. Kauppalehdessä.

Yrityksenä Sampo on vakavarainen ja tekee taattua takuu varmaa bisnestä. Onko jatkossa Nordea osakasyhtiö vai ei, niin sen näkee myöhemmin mutta omistuksen ollessa 19,9 %, niin voisi kuvitella Sammon pitävän määräävää asemaa pankissa myös silloinkin.

Nordea 205 ja 7,90 € ja 695 ja 7,92 €

Nordeaa tuli kahdessa erässä, todellinen lisäys Nordeassa oli n. 50 kpl, koska myin pois aikaisemman osuuden ja otin siitä pyöräytysmyynnit. Tämä taas johtuu siitä, että nämä tulevat sijoitusyhtiön kirjanpitoon ja tästä syystä pitää olla aktiivista toimintaa sekä myynnin ja ostojen osalta.

Nordean osalta en usko, että rahanpesuepäilyt tulevat kovinkaan paljoa rankaisemaan ja järjestelmä uudistuksen tulisi tuottaa tulosta pitkällä aikavälillä osakkeen omistajille tuottoa. Miten ja pystyykö Nordea hyödyntämään omia vakavaraisuus vaatimuksia ja tulevatko ne nyt Suomessa olon yhteydessä hieman keventymään, kun kuuluu euroalueen piiriin? Olen ymmärtänyt, että Ruotsissa toimiessa nämä vaatimukset olivat korkeampia, kun toimivat yksinään ruotsalaisen finanssisektorin vastuulla.

Mahdollisista sakoista mielenkiintoista on nähdä ensimmäiseksi, että miten Danske Bankin osalta käy ja minkälaisesta sanktioista siellä on oikein kyse. Mikäli sakko on esim. Danskelle 1 miljardi, niin samassa suhteessa mitä rahaa on pesty, olisi Nordealle tämä 5 miljoonaa. Mikäli Nordean sakko olisi tuon yhden miljardin, niin Danskelle se taas olisi 200 ja sen jälkeen voidaan sanoa, että Tanskassa käydään Islannin tietä.

Kemira 47 ja 10,77 €

Kemiraa pidän hyvänä ja vakaana yhtiötä, tämän osinkoirtosi samana päivänä ja koska yhtiön kurssi niiasi enemmän kuin irtoava osinko, niin ostin tätä hieman lisää. Pidän todennäköisenä, että kurssi korjaa takaisin irtoamista edeltäville tasoille.

Myynti

Nordea 854 ja 7,923

Aikaisemmin jo hieman mainitsin, niin Nordeaa tuli myytyä, että saadaan kirjanpitoonkin osoitettua, että osakekauppaa tehdään suunnitelmallisesti ja jatkuvana, eikä osakkeita varastoida Oy:n nimen alle tarkoituksena pitää niitä hamaan loppuun asti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *