Ostoja salkkuun A 29.3.19

Omistukset

Ostoja salkkuun A 29.3.19

 

Tuli tehtyä ostoja salkkuun A tänään, kun irtosi Nordeasta osinko ja kun kurssi kävi -10,14 % laskussa. Tämä sai minut tekemään lisä hankintoja nimenomaan Nordeasta.

Ostoja salkkuun tuli tehtyä silläkin uhalla, että Nordean tilanne on vielä epäselvä suuressa rahanpesujupakassa. Nordea on raportoinut, että näihin aikaisemmin löytyneisiin epäselvyyksiin on reagoiduttu jo aikoja sitten ja rahanpesun estämiseksi on palkattu 1500 asiantuntijaa.

Mielenkiintoista oli nähdä, että ei analyytikoilla ole sen parempaa näkemystä tulevaisuudesta kuin kenelläkään muualla. Menneellä viikolla oli Ari Rajala antanut lausunnon, ettei Nordean osinkodippi todennäköisesti tottele nyrkkisääntöä ja oletettavaa, että kurssi ei juurikaan tipu. Pääsi päivän aikana tippumaan enemmänkin ja tippuminen alkoi jo eilen. Tästä Kauppalehden artikkeliin asiasta.

Eiköhän kurssi vielä korjaa takaisin ylöspäin.

Sampo

Toinen pikainen hankinta kohdistui Sammon osakkeisiin, koska Sampo oli hieman laskussa ja tämän keskihankinta hinta itselläni oli muutaman euron yli nykyisen kurssin. Sampo tulee jakamaan ostokurssilla 7 % tuottoa ja suunnitteilla on kuulemma se, että Nordean omistusta pienennetään ja osuus jaettaisiin osakkeina Sammon omistajille.

Dipista ja laskusta huolimatta, uskalsin tehdä ostot ja luotan kummankin yhtiön jatkavan tuottavaa bisnestä kurssista huolimatta.

Ostot vielä lyhyesti: Nordea 6,86 € ja 200 kpl, Sampo 40,75 € ja 30 kpl

Katsotaan, että miten näiden kanssa käy, ostin vähän aikaa sitten myös salkku B:n listoille kumpaakin ja niistä kaupoista voit lukea täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *