Ostoja salkkuihin 19.9.18

Ostoja salkkuihin 19.9.18

 

Tuli tehtyä pieniä täydennyksiä kumpaakin salkkuun. Salkku A:n osalta tuli ostettua lisää Nokiaa ja salkku B:n osalta taas lisättyä hieman Sampoa.

 

Nokia

Salkku A:han tuli hankittua Nokiaa, tätä tuli ostettua lähinnä sen takia, että tätä ei tässä kuussa ole lisätty ja tänään näytti olevan otollinen päivä tälle, kun kurssi näytti punaista. Tämän päivän Kauppalehdessä oli myönteistä juttua Nokiasta ja itselläni on vankka usko siihen, että kun 5G verkkojen rakentaminen lähtee todella käyntiin, niin Nokia on hyvissä asemissa.

Tuntuu siltä, että hyvin monessa maassa Nokian todellinen vastustaja on Ericsson. Isoista markkinoista USA ja Intia on käytännössä sulkeneet Kiinalaiset ZTE:n ja Huawein ulos omilta markkinoilta, odotettavissa on että näin tekee jokunen muukin maa vielä lisää.

Toivotaan, että usko Nokiaan ei petä ja tähän sijoittaminen palkitsee vielä hyvin tulevaisuudessa. Tunnusluvut ovat ihan kohtuullisilla lukemissa, vaikka ei Nokiaa tietysti mitenkään äärettömän halpana voi pitää. P/E 17,3, P/B 1,74 ja osinkotuotto 4,07 %.

Nokiaa tuli ostettua 107 kpl ja hintaan 4,673 €

 

Sampo

Salkku B:tä tuli kasvatettua Sammon lisäyksellä, Sampoa tuli lisää 22 kpl ja hintaan 43,68 €.

Hyvä yhtiö ja hyvässä kunnossa, tällä viikolla oli otsikoissa myös Björn Wahlroosin kautta, kun hän järjesteli muutaman miljoonaa osaketta lasten holding yhtiöille. Myös Danske Bankin viron konttorin rahanpesu kuvioita on koitettu jollain tapaa liittää Sampoon. Ensimmäinen on viisasta perinnön suunnittelua, enkä siihen sen kummemmin puutu. Mutta tämä Danske kuvio on hieman huomion hakuista uutisointia, kun ainoa johtolanka Sampoon on se, että suomalaiset ovat olleet aikoinaan rakentamassa tätä Viron toimintoja.

On totta, että Sampo aikoinaan omisti Sampo Pankin ja tämä myytiin Tanskalaiselle Danske Bankille. Sampo pankista saaduilla rahoilla sitten Sampo mm. nurkkasi Nordeaa ja voisi sanoa, että melkoisen hyvällä menestyksellä. Nyt kun Danske rypee omassa nesteessään, niin on muisteltu sitä, että kuka aikoinaan viron konttorin perusti. Sampo myi pankin vuonna 2006, eli 12 vuotta sitten. Tämän ajan vetovastuussa on ollut Danske Bank, joten heillä on varmasti ollut aikaa ihan riittävästi hoitaa, sekä varmistaa, että Viron pisteessä hommat sujuvat niin hyvin, ettei siitä tule sanomista.

Dansken osalta tätä rahanpesua tutkitaan vuosista 2007- 2015, sekin on ajalta jolloin Sampo ei enää ollut omistajana kyseisessä pankissa. Ymmärrykseni mukaan Sampoa ei tässä syytetä tai tutkita millään tavalla.

Minun mielestä näiden uutisten takia, ei kannata tehdä osto tai myyntipäätöksiä. Luotan Sammon kykyyn tehdä tulevaisuudessakin omistajilleen rahaa, eikä Wahlroosilla taida kovin huono record olla rahantekemisen taidossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *