Osto Telia 1.3.2018

Telia

B-Salkun kolmanneksi hankinnaksi valikoitui Telia, tätäkin osaketta omistan jo ennestään A-salkun osalta melko paljon. Mutta vakaana ja tasaista tulosta tekevänä yrityksenä Telialla on mielestäni oikeutettu paikka olla myös B-salkun osake.

Hankinta oli 258 kpl ja 3,88 €/kpl

Hankinta kohdassa tunnusluvut näyttivät tältä: P/E 18,5, P/B 1,66 ja osinkotuotto 5,91 %

Riskit

Riskien osalta Teliassa pitäisi huomioida se, että korostunutta arvonnousua on tämän osakkeen osalta turha odottaa. Toisaalta suuria kurssilaskuja en näe näköpiirissä, ehkä seuraava suurempi markkinaosuuksien jako tapahtuu 5G:n myötä, kun operaattorit alkavat investoimaan tähän. Telian ollessa kuitenkin pohjoismaiden suurimpia (ellei jopa suurin) toimijoita markkinoilla, joten uskoisin heidän olevan hyvin hereillä uudistusten alkaessa.

Isommat riskit näen DNA:n ja Elisan kohdalla, joilla markkinat ovat pelkästään suomessa ja kasvun näkymät sitä myöden olemattomat. Heillä toiminta todennäköisesti rajoittuu markkinaosuuksien pitämiseksi ennallaan.

P/E luku on hieman painunut ylätason tuntumaan, mutta tasearvo sekä osinkotuotto pitävät Telian nykyhinnan kuitenkin kiinnostavalla tasolla. Yksi riski on, että Telialle tulisi vielä yllättäviä maksuja mm. sakkojen muodossa, mitä ei ole vielä toistaiseksi tiedossa.

Mahdollisuudet

Kurssissa näkisin nostovaraa n. 5,5- 6 €:n paikkeille jos oikein hyvin käy ja sen jälkeen voi olla hyvä hetki aloittaa asteittainen myyminen. Nykytulosten valossa 6 €:n hinnalla olisi tunnusluvut arviolta P/E 28, P/B 2,55 ja osinko 3,83 %.

P/E luvun osalta esimerkki olisi jo erittäin korkea, mutta P/B ja osinkotuotto kohtuullisella tasolla ja osake toimisi käytännössä ”korkolappuna”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tervetuloa! Huomasin, että sinulla on Ad blocker päällä? Ymmärrän tämän hyvin, koska en itsekään pidä mainoksista. Blogille mainokset ovat kuitenkin elinehto, eli voisitko sen verran tukea sivustoa, että ottaisit Blockerin pois päältä? Kiitokset etukäteen.
Exit mobile version