Osto Hoivatilat 1.3.2018

Suomen Hoivatilat

Toinen uusi tuttavuus mitä olen korkeintaan seurannut sivusta, on Hoivatilat ja nyt B-salkun rakentamisen yhteydessä tuli ”mahdollisuus” lisätä tätä kokoelmiini.

Hoivaa tuli ostettua 127 kpl ja 7,85 € hintaan, tunnusluvut ostohetkellä olivat P/E 7,77, P/B 1,54 ja Osinkotuotto 1,66 %.

Osinkotuottoa lukuun ottamatta erittäin hyvillä kertoimilla näyttää Hoiva olevan hinnoiteltu.

Riskit

Yksi riski on se, että käynnissä oleva SOTE uudistus ei toteutuisi, tällä saattaisi olla kurssiin negatiivisia vaikutuksia. Yhtiö on kiinteistösijoitusyhtiö joka on erikoistunut ”hoiva” liiketilojen rakentamiseen, suunnitteluun ja vuokraamiseen. Pystyvätkö luomaan tai pitämään tämän ympärillä sellaista osaamista, ettei alalle tule kilpailua joka haastaisi nykyisen liiketoimintamallin.

Uskon kuitenkin Hoivatiloilla olevan hyvä neuvottelutilanne kuntiin päin ja sitä myöden vankka jalansija omista markkinoista. Kunnilla on tulevaisuudessa joka tapauksessa tarve jatkuvasti tehostaa toimintaansa ja niissä kuvioissa mm. omien kiinteistöjen rakentaminen ja huolehtiminen eivät välttämättä ole jatkossa kuntien ydintoimintaa.

Mahdollisuudet

Hoivatilojen kasvu jatkuu vahvana myös 2018 ja sitä myöden on mahdollista saada tuottoa arvonnousun sekä osinkotuoton kasvun myötä. Tunnuslukujen pohjalta varovasti arvioiden Hoivalla on nousuvaraa melkein 50 %:a toteutuuko tämä, niin se jää nähtäväksi.

Nyt kun tätä on hankittu, niin toivomus tähän on ainakin suuri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tervetuloa! Huomasin, että sinulla on Ad blocker päällä? Ymmärrän tämän hyvin, koska en itsekään pidä mainoksista. Blogille mainokset ovat kuitenkin elinehto, eli voisitko sen verran tukea sivustoa, että ottaisit Blockerin pois päältä? Kiitokset etukäteen.
Exit mobile version