Osto Cramoa 1.3.2018

Cramo

Nordean kaveriksi tuli hankittua konevuokraamo Cramoa salkku B:n listoille.

Cramoa tuli ostettua nyt kerralla 52 kappaletta ja 19,15 € hintaan. Tätä osaketta olen jo omistanut henkilökohtaisessa salkussa vuosia ja aikoinaan vaihdoin tähän Ramirentista. Edelleen pidän itse asiassa Cramoa potentiaalisempana yhtiönä kuin Ramia ja siitä syystä ostin tätä tähän salkku B:hen.

Cramon tunnusluvut ovat mielestäni vähintäänkin kohtuulliset. Tätä kirjoittaessa P/E n. 10, P/B luku 1,5 ja eikä osinkotuottokaan kovin kehno ole 4,4 %:n tasolla.

Riskit

Rakentaminen todennäköisesti jatkuu vielä vahvana ainakin jonkin aikaa, siinä vaiheessa kun rakentaminen hiipuu, niin konevuokraajat tippuvat hieman vähemmän kuin itse rakennusliikkeet tai tämän kaltainen näkemys on ainakin itselläni asiasta.

Tosin P/E:n ollessa 10, niin vaikea on nähdä, että kurssi tippuisi tuosta kovin paljoa.

Mahdollisuudet

Uskon Cramossa olevan hyvän osingon maksun lisäksi myös nousupotentiaalia ja oman arvioni mukaan sitä olisi jopa 30 %:a.

Pidän tällä hetkellä Cramoa ostohinnoissa, kun tämän hinta on alle 23:a € ja myyntihinnoissa kun osake on lähemmäksi 30 €. Ovatko lukemat ihan utopiaa? Esim. 30 €:n kohdalla nykytuloksella P/E, P/B ja osinkotuotto olisi 15, 2,4 ja 2,83 %:a. Esimerkiksi P/E taitaisi olla Helsingin pörssin nykyhetken keskitason alapuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *