Nordean osinkojumi jatkuu 19.12.20

Osinkotulojen kehitys

Nordean osinkojumi jatkuu Musta torstai

 

Kylläpä korona on laittanut maailmaa mullin mallin, nyt näyttää siltä että EKP on ottamassa ajurin paikkaa ainakin pankkien osalta omistajilta.

Kun korona oli keväällä Euroopassa vauhdissa, niin oli varmasti ihan ymmärrettävää, että yhtiökokouksien osalta jouduttiin odottamaan ja laittaa päätöksiä holdiin. EKP ehdotti pankeille, että pidättäytyisivät osinkojen jakamisesta sekä omien osakkeiden ostamisesta, koska voi olla tilanne, että kohta samoja pankkeja joudutaan tukemaan verorahoin.

Pankeille annettiin kehotus, että mahdollinen jako voidaan suorittaa syksyllä jos tilanne on parantunut, syksyllä todettiin, että tilanne on edelleen vaikea ja vuoden 2020 aikana ei saisi osinkoja tai omia osakkeita ostaa. Kehotusta on vahvistettu uhkauksella, että jos näin toimitaan ja tukea mahdollisesti myöhemmin tarvittaisiin, niin nämä pankit voivat jäädä tukien ulkopuolelle.


Voin suositella säästämisen ja sijoittamisen aloittamista Nordnetin kautta. Palvelut varmuudella Suomeksi ja myös Suomen verotushuomioitu, mitä muuten eivät markkinoiden edullisimmat palveluntarjoajat useinkaan tarjoa.


 

Nordean osinkojumi jatkuu siis alkuun päästyään tammikuulle 2021, minne vähän luvattiin varovaisesti osingot maksettavaksi vuodelta 2019 ja keväällä pitäisi tulla sitten vielä päälle osingot vuodelta 2020. EKP antoi kuitenkin ennenaikaisen joululahjan Eurooppalaisiin pankkeihin sijoittaville omistajille.

Suositus osinkojen maksuun on siirretty syyskuulle 2021, mikä tarkoittaisi äkkiä tilannetta, että ne osingot mitkä ovat peräisin vuodelta 2019, maksetaan vasta 1 v ja 9 kk myöhemmin?

Eikä siinä vielä kaikki, koska EKP on kuskin paikalla, niin Nordean osinkojumi jatkuu siten, että osinkoa ei makseta sen pohjalta mitä yhtiönhallitus ja yhtiökokous esittävät vaan siten miten EKP antaa.

Osinkoa saa maksaa vuosien 2019- 2020 kumulatiivisesta tuotosta tai enintään 0,2 % yksikköä ydinvakavaraisuudestaan. OP ja Inderes ovat laskeneet, että tämä osinko olisi ainoastaan 0,07 € per osake ja tämä on todella pieni verrattuna ehdotettuun aikaisempaan 0,4 euroon.

Tällä laskettuna, Nordean osinkotuotto onkin vain ja ainoastaan päälle prosentin.

Yhteenveto

Pysyn Nordean omistajana edelleen ja ei ole tarkoituksena myydä osakkeita yhtään mihinkään. Pistäähän tämä vihaksi, kun oma sijoitussuunnitelma on osinkovirroille rakennettu ja nyt yksi merkittävimmistä ns. osinkojaloista on kanveisissa mikä näkyy myös omissa kokovuoden tuotoissa.

Toivottavasti Nordean osinkojumi ei jatku enää kovin kauan ja EKP tulisi järkiinsä sekä ymmärtäisi, että kapitalismiin kuuluu heikkojen yritysten kaatuminen ja vahvojen menestyminen. Nyt heikot pankit ovat hengityskoneissa ja EKP tukivirran varassa, mutta elinvoimaiset pankit ovat osinko lockdownissa näiden takia.

Toivottavasti muutaman vuoden päästä täkin ajanjaksoa ei muistella kuin hetkellisenä takapakkina ja Nordea palaa takaisin osinkolapuksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *