Nordean myynti ja varojen järjestely
Isosti voisi kailottaa, että tänään tapahtui Salkku A:ssa Nordean myynti.
Tänään kun kurssissa Nordea otti mukavasti takapakkia, niin tämä antoi mahdollisuuden minulle järjestellä veromyyntejä siten, että saan siirrettyä Nordean pottia salkusta A kohti salkku B:tä.
Koko potti minkä lähtee vaihtoon myyntien kautta, on 3731 kappaletta ja myyntihintana oli 7,088 €/kappale.
Miksi teen tämän liikkeen?
Tämän toteutumiseen on oikeastaan kaksi syytä, ensimmäinen on se, että olen saanut verotettavaa tuloa tehtyä Salkussa A joten nyt kun Nordea oli tappiolla, niin saan vähennettyä tästä tulleen tappion nykyisistä voitoista, mistä johtuen ei tarvitse maksaa myyntivoitosta aikanaan niin paljon veroja.
Toinen seikka liittyy myös verotukseen, eli salkuista A on minulla henkilökohtaisissa nimissä ja näin ollen verotuksen piirissä. Salkku B on taas minun sijoitusyhtiön nimissä ja näin ollen yhteisöveron piirissä. Nyt kun Nordea tuli myytyä tappiolla, niin saan siis tappiot vähentää omassa verotuksessani, mutta myös siirrettyä varallisuutta pikkuhiljaa minun sijoitusyhtiön tilille.
Tässä verotus tulee näyttelemään omaa rooliaan, koska nyt Nordea maksoi minulle Salkku A:ssa ollessaan osinkoja 1900 euroa. Saman potin ollessa Salkku B:ssä, olisi osinkoja tullut kuitenkin yli 2500 euroa, mistä tämä sitten johtuu? Tietysti verotuksesta, koska henkilöasiakkaana verottaja vie päältä 25,5 % tulevista osingoista. Yritykseltä verottaja vie vasta tilikauden voitosta 20 %:a, eli kyllä osingot sijoitusyhtiölle tulee tässä vaiheessa verottomana.
Maksan sitten tilikauden loputtua verottajalle, mikäli verotettavaa tulosta on syntynyt. Koska osakeostot ovat kuluja, eli vähentävät tilikauden tulosta, niin jos hankin lisää osakkeita, niin saan näin luotua lisää kuluja ja sitä kautta pienennettyä tulosta. Tästä syystä haluan saada sijoitusyhtiön 25,5 % verovivun tekemään mahdollisimman paljon töitä itseni hyväksi, enkä esimerkiksi valtion.
Yhteenveto
Minun oli pakko tarttua Nordean myyntiin, koska saan nyt siirrettyä varallisuutta henkilökohtaisesta salkusta sijoitussalkun puolelle. Samalla saan hyödynnettyä tappioita voitoista, joten en nähnyt nyt parempaa hetkeä tehdä kyseistä ”peliliikettä”.
Oma tavoite on, että kun olen taloudellisesti riippumattomuuden saavuttanut, niin osinkovirta tuleekin omasta sijoitusyhtiöstä siinä muodossa, että nostan omasta yrityksestä aikanaan palkkaa. Koska siinä vaiheessa en enää ole palkkatyössä, niin saan pidettyä henkilökohtaisen veroprosenttini pidettyä todella matalalla.
Tästä syystä Nordean myynti oli ns. ensimmäinen isompi liike kohti varojen siirtoon sijoitusyhtiön lukuun.
Korostus vastuuvapautuslauseelle vielä, eli nämä eivät ole kehotuksia tai suosituksia kenellekään tehdä samoin. Jokainen osto, myynti tai yritystoiminnan perustaminen on jokaisen omalla vastuulla, enkä blogin pitäjänä ole vastuussa mistään siitä minkälaisiin ratkaisuihin osaltasi päädyt.