26.3.2018 Ostoja B-salkkuun Nokia, Telia ja Cramo

Ostoja 26.3.2018 Nokia, Telia ja Cramo

Tänään tuli juuri ennen pörssin päättymistä tehtyä lisähankintoja Nokiasta, Teliasta ja Cramosta. Jokainen yhtiö on vasta jakamassa osinkoa ja osingon irtoamispäivä on vasta tulossa, eli minulla on näin ollen oikeus maksettavaan osinkoon.

Hankinnat tuli tehtyä suunnitelman mukaisesti salkku B:hen, koska tämän kautta on jatkossa tarkoitus lähteä rakentamaan sijoitustoimintaa.

Nokia

Kuten alussa tuli mainittua, niin Nokiaa tuli hankittua ennen kaikkea osinkotulojen valossa. Kuten jo aikaisemmassa Nokiaa käsittelevässä ostosta mainitsin, niin oikeastaan samat perustelut sopivat vielä tähänkin hetkeen. Aikaisempi Nokia teksti löytyy tästä.

Erona on oikeastaan parantuneet tunnusluvut, koska Nokian kurssi on tuosta hetkestä tullut jonkin verran alas. Melkein voisi sanoa, että Nokian näkymät olisivat jonkin verran jopa parantuneet kuun alun näkymistä. 5G:n näkymistä oli viimeksi keskustelua Kauppalehdessä tänään, jossa Nokian Kristian Pullola kertoo investointien lähteneen jo nyt liikkeelle ja tämän vuoden puolella aloitetaan testauksia Nokian asiakkaiden toimesta. Toivotaan Nokialle hyviä kauppoja ja roimaa katetta.

Osto: 165 kpl ja 4,40 €

Telia

Telian edellistä ostoa käsittelin kanssa muutama viikko sitten ja edelleen olen samojen perusteiden kannalla, ne voit käydä katsomassa täältä

Osto: 197 kpl ja 3,74 €

Cramo

Cramolla on samanlainen tilanne kuin noilla kahdelle yllä mainitulla, eli sinänsä mikään ei ole tämän yrityksen osalta muuttunut. Edelleen tunnusluvuiltaan edullinen ja kun vielä osinko on irtoamassa, niin miksi en lisäsi tätä salkkuun lisää. Cramosta kirjoittelin muutama viikko sitten ja siihen voi tutustua tästä.

Osto: 41 kpl ja 17,57 €

 

Yhteenveto:

Kokonaisuudessaan hankintoihin meni 2192 €, tälle sijoitetulle pääomalle olisi tulossa osinkoa yhteensä 111,51 €. Ei kuulosta kovin paljolta, mutta prosenteiksi muutettuna tämä tekee 5,09 %:a ja tätä pitäisin ihan kelpo tuottona.

Sijoituksen könttä P/E- luku olisi 13,56 ja P/B- luku 1,5, eli kokonaisuutena ajatellen näen sijoitukselle ihan hyvät perustelut. Tässä vielä kohteiden osinkojen irtoamispäivät:

Nokia: 31.5.2018

Telia: 11.4.2018

Cramo: 29.3.2018

Huomiona, että ostoja ei kannata tehdä koskaan pelkästään osinkojen takia, eikä puhtaasti irtoamispäivien perusteella. Osakkeen hankinta kannattaa aina pyrkiä katsomaan pidemmälle aikavälille ja esimerkiksi tänä vuonna on näyttänyt olevan trendi, että osingon irtoamisen jälkeen, osakkeen hinta on tippunut jopa osinkoa enemmän. Pääsääntöisesti tämä tippuu n. osingon verran tai hieman alle.

Näissä kohteissa uskon osakkeen arvon elpyvän nopeastikin takaisin omalle tasolleen osingon irtoamisen jälkeen. Ellei tietysti ole käsillä eilen kirjoittamani tekstin mukainen romahdus!!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *