Finnairin mahalasku

Finnairin mahalasku

Korona on todella vaarallinen lentoyhtiöille ja tänään nähtiin Finnairin mahalasku. Omissa kirjoissani Finnairin mahalasku perustuu siis yhtiön osinkopäätökseen.

Valitettavasti Finnair on pidättäytynyt osingon maksusta ja tämän se tekee ihan perusteltavissa olevista syistä. Liiketoiminta nyt sakkaa ja lentoja on jouduttu perumaan todella paljon, seuraavaksi alkaa olla varattujen lentojen takaisin maksamisen aika. Tämä tulee syömään rahavaroja ja kun lentoja ei voida toteuttaa, niin kassavirta on näin ollen hyvin pieni.

Finnairin mahalasku ja sen vaikutus omassa salkussa on n. 1-2 % luokkaa, eli kokonaisosingoissa tämä ei juurikaan näy. Se mitä tämä voi aiheuttaa on sen, että tämä voi ”levitä” muihin pörssiyhtiöihin ja he leikkaavat omia osinkoehdotuksiaan alas ja tällä laajemmassa mittakaavassa on jo merkittäviä seurauksia omaan osinkovirtaani.

Toivottavasti Finnairin mahalasku on väliaikainen ja heti kun korona hellittää, niin sinivalkoiset siivet saisivat tuulta siipiensä alle. Onneksi Finnairin taloudellinen tilanne on melko hyvä ja kassassa on rahaa, mutta hyvä juttu tässä yhtiössä voi olla se, että jos paha kilpailija Norwegian ajautuu suuriin ongelmiin.

Norwegianilla on erittäin velkainen yhtiö ja sai jo Boeing Max lentokoneiden aikaan ongelmia ja lentojen peruuntumisia. Nyt jos joudutaan jopa 90 % lennoista perumaan, niin tälle yhtiölle tämän luulisi olevan tuskallinen taival. Toki Norjan valtio on väläytellyt, että jos lentoyhtiön joutuvat taloudellisiin ahdinkoihin, niin voivat tulla apuun. Viime kädessä siis veronmaksajat Norjassa ovat takuumiehinä.

Finnair tuskin joutuu samaan tilanteeseen, mutta jäädään odottamaan, että miten Finnairin mahalasku oikein etenee ja nouseeko nokka ylös vai ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *