Cramo ja Hoivatilat pois 11.11.19

Cramo

Cramo ja Hoivatilat pois ja muuta tilalle

Tänään tuli ilmoitus, että Cramosta tosiaan on tarjous ulkona ja hallitus on tietysti hyväksynyt tarjouksen sekä suosittelee tähän tarttumista.

Halvalla menee kuten suomalaiset usein omaa omaisuuttaan myy, mutta ei parane jäädä valittamaan vaan on keskityttävä, että miten saadaan rahat tuottamaan uudestaan.

Toinen myyty kohde oli kanssa ostotarjouksen itsestään saanut Hoivatilat, joten tästäkin oli hallitus antanut suosituksen tarttua tarjoukseen, joten tein omat johtopäätöksen ja pistin myyntiin.

Näin ollen vaihtoehdoksi jäi, että Cramo ja Hoivatilat pois.

Mitä sitten tuli tilalle?

Ensimmäiseksi REIT osaketta AGNC Invest Corporationia, tätä tuli tankattua lisää 73 kappaletta hintaan 17,39 $, eli noin 15,65 €.

Tätä tuli lähinnä siksi, että haen salkkuun tasaista osinkovirtaa tuovia yhtiöitä, joilla mahdollistaisin samalla myös tasaisen kassavirran uusiin osakeostoksiin.

Suomesta tuli hankittua lisää Finnairia 250 kpl hintaan 5,94 €, Tietoa 55 kpl hintaan 26,30 € ja Sanomaa 150 kpl hintaan 9,65 €.

Yhteenveto

Keskimäärin näillä hankinnoilla olisi tulossa viime kevään mukaisilla osingoilla 6,44 % osinkotuotto, eli kun Cramo ja Hoivatilat antoivat n. 3 % tuoton. Paljon tulee tapahtua, että jos tämän päivän ostot tuottaisivat osinkoina heikommin kuin Cramo ja Hoivatilat kombinaatio.

Vaihtoehtoisena en mielellään olisi halunnut luopua Cramosta tai Hoivatilasta, mutta siinä vaiheessa kun hallitus puoltaa ostotarjousta, niin lupa on haettu suurimmilta omistajilta. Sinänsä ikävää, että Suomi ja suomalaiset eivät vain näytä oppivan, että ilmaiseksi ei tarvitsisi antaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *