Cramo ja Adapteo

Cramo

Cramon jakautuminen sujuikin piensijoittajan näkövinkkelistä hyvin epäsuotuisasti. Cramo ja Adapteo jakautuminen tapahtuisi niin, että Cramo jää Helsinkiin ja Adapteo menisi Tukholman pörssiin.

Piensijoittajan kannalta tässä on se harmillinen seikka, että Adapteolle ei voi juurikaan tehdä mitään jos on suomalainen sijoittaja. Näiden kaupankäynti käy Meklarin kautta ja mm. Nordet listaa osakkeet listaamattomana yhtiönä arvo-osuustilille mikä tuo kylkeen kuukausittaiset säilytysmaksut.

Myös yhtiön konvertoiminen arvo-osuustilille on tyyristä ja maksaa 100 €.

Valitettavasti näyttää siltä, että Cramo on mennyt listautumisessa isot edellä ja pienet ovat saaneet tehdä mitä haluaa. Cramon johdolle ja hallitukselle ei voi tästä puhtaita papereita antaa, mielenkiintoista on, että nostaako joku vielä isomman kyselyn, että kuinka on piensijoittajan ja vähemmistöosakkaan etu otettu tässä Cramo ja Adapteo jakautumisessa huomioon.

Cramon myynti salkuista

Tein myös Cramon kohdalla irtautuminen 18.6. kummankin salkun osalta ja näistä saadut rahat sijoitin Salkku B:n osalta Cityconiin, josta on irtautumassa osinko kohta puolin. Myynti olisi 28.päivän jälkeen kun Cramo ja Adepteo on jakautuneet vaikeampaa.

Salkku A:n osalta siirsin likvidit varat kohti Salkku B:tä, koska siirrän hieman osuuksia sijoitusyhtiön tiille.

Tulen suurella todennäköisyydellä ostamaan Cramoa uudestaan salkkuun 28.6 jälkeen. Uskon Cramon olevan edelleen kelpo sijoituskohde, mutta myös oiva kohde jolle voi tapahtua Ramirentit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *