28.4.2018 Muutamia myyntejä kuluneilta viikoilta

Muutamat myynnit salkuista

Aika näyttää näin keväällä kulkevan normaalia nopeampaa, kun ei meinaa millään ehtiä tehdä päivityksiä blogiin.

Minulla on Nordnetin Sharevillessä kuitenkin molemmat salkut jaossa, eli jos haluat paremmin tietoa siitä, että mitä liikkeitä salkuissa tapahtuu, niin nämä kannattaa laittaa seurantaan.

Salkku A:n löytää kun seuraa Meluzinia ja Salkku B:n kun seuraa Rahavaakaa.

Myynti Telia

Salkku B:stä tuli myytyä Teliaa tämän osavuosikatsauksen aikaan, myynti oli sen verran spekulatiivinen, että tarkoitus oli ostaa positio takaisin seuraavina pörssipäivinä. Telian kurssi nousi voimakkaasti, että olin täysin varma, että tämä seuraavina päivinä korjailee alaspäin. Näin ei sitten kuitenkaan tapahtunut, vaan Telia otti vielä seuraavina päivinä lisää vauhtia ja jatkoi nousua.

Myynti tapahtui 20.4.18 ja tasan 4 €:n hintaan, kappaleita lähti maailmalle 455. Telian keskihinta oli salkussa 3,82 €, joten tähän nähden voittoa tuli kaikki kaupankäyntikulut huomioiden yhteensä 73 €:a.

Hyvä osoitus, että ennustaminen ei ole se avain menestykseen vaan pitkäjänteinen omistaminen ja luottaminen siihen omaan strategiaan.

Oma osto tavoitehintakin oli Telialle 4,02 € ja myynnille tavoite hinta on vasta 6 € paikkeilla, eli luottamalla omaan strategiaa ja välittämättä päivän sisäisistä asioista, olisi Telia nostanut salkku B:n kokonaistuottoa ihan kivasti.

Myynti Neste x 2

Neste julkaisi oman osavuosikatsauksen ja tämän jälkeen vasta ralli alkoikin. Tulosjulkistus päivänä, tein kevennys myynnin salkku A:ssa ja myin 9 kpl Nesteen osakkeita hintaan 62,20 €. Seuraavana päivänä kun Neste vain jatkoi nousuaan, niin myin 8 kpl erän hintaan 67,64 €:a. Päivän päätteeksi kurssi komeili jo lukemissa 69,34 €:a.

Nesteen osuus Salkku A:ssa on sen verran merkittävä, että tällä hieman kotiutan voittoja ja vähennän sijoituslainaa salkusta.

Osarin jälkeen itse näkisin Nesteen tilanteen siten, että tavoite hinnaksi antaisin 56,20 € eli Neste on jo nyt sellaisen 20 %:a yli tavoitehinnan.

Myynti UPM

Salkku A:sta tuli myös myytyä pienierä UPM:n osaketta hintaan 29,96 € tästä maailmalle lähti 17 kpl.

UPM ei ole missään nimessä kallis, tavoitehintani tälle on 33,50 €. Myynti perustui tässä kuten Nesteessäkin, eli pieni erä jolla kotiutan nousuja tilille ja saan kuitattua sijoitusvelkaa hieman pienemmäksi. UPM on nousujen osalta aiheuttanut salkkuun toisen huolen sijoituslainaan siten, että tämän painoarvo on uhannut nousta yli superluoton alimman korkotason kriteerin.

Moka nro 2

Tämä ei ole myynti eikä osto, mutta Telian myynti salkku B:ssä sen takia, että kurssi korjaa seuraavina päivinä oli viikon moka nro 1. Toinen moka tuli Nokian kanssa, eli Nokia julkaisi odotettua kehnomman osarin. Tästä johtuen kurssi lähti heti laskettelemaan alas, itse pohdiskelin Teliasta saatujen rahojen laittamista Nokiaan siinä vaiheessa kun kurssi oli lasketellut 7,5 %:n verran.

Mietin, että tällä ei ole kiire ja aikaa aikana on vielä rutkasti tehdä kyseiset ostot samana päivänä. Iltapäivällä Nokian toimitusjohtaja Suri piti puhelin konferenssin sijoittajille ja vakuutteli, että loppuvuonna 5G verkkojen tilauksia alkaa satelemaan ennakoitua enemmän. Kurssi sitten päivän loppuun mennessä toipui lopulta vajaan prosentin miinukseen ja ostot jäi tekemättä.

Tässä olisi siis ollut enemmän kun hyvä paikka jälleen parannella salkku B:n tulosta.

Jälleen kerran, eli kun oli ekan mokan saanut käsiteltyä, niin tuli heti toinen perään. Tässäkin Nokialle antaisin tavoitehinnaksi 6,5 €:a, eli nousuvaraa omaan strategian mukaan olisi pitänyt olla ihan yllin kyllin.

Yhteenveto

Huhtikuu on osoittautunut lopulta erinomaiseksi kuukaudeksi, iso osa osinkoja on kirjautunut tälle kuulle ja nämä osavuosikatsausten jälkeiset kurssinousut ovat kerryttäneet varallisuutta salkkuihin (varsinkin A) todella hyvin.

En siltikään jaksa uskoa, että aikaisempi postaus liittyen kurssiromahdukseen olisi nyt selätetty, vaan aidosti uskon tämän kärkkyvän kulman takana ahnaasti odottamassa oikeaa hetkeä laittaa pörssit sekasin.

Tässä kohtaan nautitaan kurssijuhlista ja tulevasta Vapusta, kärsitään sitten krapula siinä vaiheessa kun se on käsillä.

 

Hyvää ja turvallista Vappua kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *