Salkkujen osinkotuotto 7-2019

Tätä osiota ei ole tullut päivitettyä vähään aikaan, joten on varmaan ihan paikallaan laittaa osinkokertymästä viimeisintä tietoa tulemaan.

Koska oma tavoite on siinä, että pystyn olemaan taloudellisesti riippumaton, niin tulevaisuuden rahavirtoja on rakennettu hyvin paljon osinkotulojen päälle. Tietysti suunnitelmissa on, että aikanaan olisi mahdollista kokeille muitakin yrittämisen aiheita, mutta taloudellinen turvallisuus olisi tätä kautta kuitenkin kuitattu.

Osinkokertymä 7-2019 asti

Kuten taulukosta näkyy, niin maaliskuu on selkeästi se kuukausi milloin osingot pääsääntöisesti kilahtelevat tilille. Viime vuonna heinäkuun loppuun mennessä oli osinkoja kertynyt 8400 euroa ja tänä vuonna samaan aikaan oli tullut 8150 euroa.

Syy tähän on se, että olen siirtänyt pääomia salkusta A:sta salkkuun B ja tämä näkyy parhaiten tässä seuraavassa kuvassa.

Pahoittelut, että kaavion olomuodot vaihtelevat, mutta täällä nähtävillä on, että huhtikuussa tuli eniten osinkoja, mikä on viime vuoteen verrattuna n. 8 kertainen määrä.

Salkku B:ssä heinäkuussa 2018 oli osinkoja tullut 485 €, niin tänä vuonna kokonaissumma oli kasvanut 1890 euroon. Kokonaisuudessaan tässä on tullut osinkoja hieman enemmän kuin viime vuonna.

Tulevaisuus

Loppuvuodeksi odotan, että nettona osinkoja tulee vielä n. 3500 euron verran ja nyt kun kertymästä on jo kasassa 10 200, niin näyttäisi koko vuoden osinkopotti olevan tämän vuoden osalta 13 500- 14 000 euron välissä nettona.

Ensi vuodeksi on osinkokertymäksi odotettavissa 18 000 euron nettopottia, mikä tarkoittaisi tähän vuoteen reilua lisäystä.

samalla ensi vuoden osalta aletaan olla kiinni taloudellisen riippumattomuuden ensimmäisistä tasoista, eli ensimmäinen taso siis omassa katsomuksessani on se, että pystyn selviytymään pakollisista menoista osinkotulojen turvin.

Tällä hetkellä ennustemalli on se, että kuukausitasolla netto-osingot olisivat keskimäärin kuukaudessa yli 1500 euroa ja aivan pakolliset menot ovat tällä hetkellä alle tuon. Tässä suhteessa pidän todennäköisenä, että oman virstanpylvään tulen ylittämään ensi vuonna.

Olenko sitten taloudellisesti riippumaton?

Tämä on kysymys mitä itsekin pohdin ja siihen tulokseen olen tullut, että kyllä, koska en tarvitse tämän jälkeen palkkatuloja siihen, että selviäisin omalta osaltani pakollisista menoista.

Olisinko sitten rikas? niin en olisi, koska taloudessa ei kovin suurta heilahtelua tarvita, että toimeentulo menee sekaisin. Tärkein asia tuossa on se, että taloudellisesti huoleton pystyn olemaan ja riippumatta siitä, että mitä tulee vastaan, niin ensimmäinen huoli ei ole se, että miten voin asuntolainaa lyhentää tai mistä tulee tinkiä.

Siihen asti, niin jatketaan sijoittamista ja säästämistä, sekä pyritään kasvattamaan pottia hyvillä ja luotettavilla osingon maksajilla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *