Osinkotulo Q3 2020 osalta

Osinkotulojen kehitys

Osinkotulo Q3 2020 osalta

 

Aika jälleen päivittää osinkotulotaulukkoa ja nyt kun syyskuu on ohitse, niin on hyvä hetki tarkistella, että minkälaista osinkotulo Q3 2020 oikein jätti jälkeen.

Aloitetaan kuitenkin kertaamalla, että mitä tapahtunut.

Korona sotki tämän vuoden osinkovirtaa radikaalilla tavalla, kun yhtiökokouksia missä osingoista olisi päätetty, ei voitu pitää ajallaan ja osa yrityksistä paniikissa leikkasi myös maksettavia osinkojaan.

Tämän seurauksena en itse päässyt täysimittaisesti mukaan maaliskuun dippeihin, kun osinkoeuroja ei tilille tullut siihen malliin, että näitä olisi voinut ostella.

Saadut eurot kvartaaleista ja suluissa on edellisten vuosien eurot

2020/Q1: 1625 € (19: 1244 €, 18: 2554 €)

2020/Q2: 5940 € (19: 9944 €, 18: 6125 €)

2020/Q3: 1464 € (19: 1420, 18: 676 €)

Vasta viimeinen kvartaali oli sellainen mikä ylitti edelliset vuodet, muutoin tämän vuoden kvartaalit ovat jääneet edellisvuosien osingoista.

Q2 on hyvä osoitus siitä, että miten pahasti korona rokotti osinkoja ja minkälainen vaikutus Nordealla omassa salkussani osinkojen vinkkelistä on.

Nordea on ilmoittanut, että maksaisi vuoden 2019 osinkonsa heti alkuvuodesta ulos ja toivottavasti vuoden 2020 osinkonsa sitten myöhemmin keväällä.

Näissä on aina se pelko, että kevään osinko ”jää” maksamatta, kun maksettiin jo osinko esim. tammikuussa. Johdon intressi on pitää rahat yrityksessä ja tarvittaessa käyttää niitä investointeihin, omistajat ja varsinkin Sampo varmasti haluaa omat osinkonsa omaan käyttöön sekä investointeihinsa.

Nokia teki 2018 vuoden lopussa sen tempun, että 2018 vuoden osinko oli tarkoitus jakaa neljässä erässä, joista viimeinen olisi mennyt maksuun alkuvuodesta 2020. Nokia yritti siis silmänkääntötemppua koska 2019 olisi maksettu todellisuudessa vain kolme erää ja viimeinen 2020 maksettava erä olisi ollut tulkittavaksi 2019 tuloksesta maksettavaksi. Nokia kuitenkin lopetti osingonmaksamisen kassatilanteeseen vedoten ja luvannut palata osinkojen tielle kun nettokassa on parin miljardin kokoinen.

Itse suosin nykyään yhtiöitä joiden osingon maksu ajoittuu pitkin vuotta, koska tämä tuo tasaista kassavirtaa pitkin vuotta ja mahdollistaa tasaisin osakkeiden ostamisen paremmin. Tällä hetkellä osinkovirtaa kasvatan osingot uudelleen sijoittamalla ja tekemällä palkkatuloista lisäsijoituksia, tällä tavoin mahdollistan sen että tulen tuplaamaan kuukausittaiset lisäsijoitukset kohteisiin.

osinkotulo Q3 2020

2020 keskiarvoa kun katsoo, niin se olisi tällä hetkellä hieman päälle 1000 euron keskiarvon, mutta tulee tämän vuoden osalta päätymään jonkun verran alle, koska viimeiseltä kvartaalilta on odotettavissa n. 2000 euron osinkoja mikä on siis vähemmän kuin 1000 euroa kuukaudessa.

Taulukosta huomaa sen, että osinkovirtaan on tänä vuonna tullut tasaisuutta edellisiin vuosiin nähden ja tämän trendin on tarkoitus jatkua myös vuonna 2021.

Tällä hetkellä lisäisin salkkuihin osakkeita jotka ovat pitkälti REIT yhtiöitä ja jotka maksavat isolla osinkotuottoprosentilla. Omassa salkussa yksi kevään REIT pettäjistä oli New York Mortgage joka jätti muutaman osingon maksamatta ja kesän jälkipuolella pienensi kvartaaliosinkoaan merkittävästi ja jatkoi maksamista.

Pitkässä juoksussa luotan, että REIT osakkeet nousevat pikaisesti takaisin kun korona elpyminen lähtee käyntiin ja jatkavat hyvien osinkojen maksamista. Toki kuten kaikessa sijoittamisessa tässä strategiassa on riskinsä, mutta haluan pyrkiä maksimoimaan osinkovirtaa ja saavuttaa tason, missä taloudellinen riippumattomuus alkaisi tulla mahdolliseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *