Kuka?

 

 

Kuka täällä siis kirjoittelee? Terve, olen vajaa 40 vuotias perheenisä Uudeltamaalta. Olen ollut kiinnostunut sijoittamisesta reilu 10 vuotta ja ainoa harmitus on se, ettei tätä tullut aloitettua aikaisemmin.

Sijoittamisessa ja säästämisessä itseäni kiinnostaa eniten se, että kumpaakin pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti tekemällä voi vaikuttaa omaan vaurauteen. Itselläni ei ole taustalla perittyä omaisuutta tai lottovoittoa, joten omalta kohdaltani vaurauden kerääminen on omasta tahdosta kiinni.

Tavoite

Päätavoitteeni on saavuttaa viimeistään seuraavan 15 vuoden aikana taloudellinen riippumattomuus. Tällöin alan lähestyä 50 vuoden ikää ja jotta elämä ei mene pelkästään 8-16 tahdilla, niin tarkoitus on silloin joko lopettaa tai ratkaisevasti vähentää työntekoa.

Silloin kun tavoitetila on vahva, niin tämä helpottaa tavoitteen saavuttamista ja siihen asennoitumista. Koska projekti on ollut pitkä ja tämä vielä jatkuu pitkälti, niin tahtotilaa tullaan varmasti koettelemaan. Nämä ovat niitä kohtia jolloin luonnetta koetellaan ja onneksi toistaiseksi olen näissä pärjännyt hyvin.

Tuo on asia, mikä on monistettavissa, esimerkiksi oli sitten kyse laihduttamisesta, yritystoiminnasta tai kilpailu-urheilusta. Jokaiseen näistä pätee tavoitteen asettaminen ja matkalla tulee esiintymään kohtia, jolloin tahtotilaa koetellaan. Vaurastuminen ei ole tässä mitenkään poikkeuksellinen, mutta näen sen järkevästi toteutettuna varmana.

Miten?

Koska itselläni on tavoite saavuttaa taloudellinen riippumattomuus, niin olen tähän lähtenyt sijoittamisen ja säästämisen kautta. Sijoittamista harrastan pääsääntöisesti pörssiosakkeisiin sijoittamalla, koska uskon näillä saavuttavani tavoitteen parhaiten. Osakkeissa suosin yrityksiä joiden arvostuskertoimet ovat maltilliset ja nämä maksaisivat mieluiten päälle 4 % osinkotuottoa.

Säästämisen kategorioin itselleni siten, että oman sekä perheen kohdalla talouden menot ovat sellaiset, etteivät nämä rasita tavoitteen saavuttamista. Käytännössä hankinnat ja menot pyritään mitoittamaan siten, että kulut pysyvät sellaisina, ettei tämä häiritse ison tavoitteen toteutumista.

Mikäli sinulla on tavoitteena vaurastua, niin ihan ensimmäisenä sinun tulee tarkistaa, että minkälaiset ovat talouden menot ja kuinka paljon nämä syövät tuloja kuukaudessa ja tätä tulee seurata ihan yhtä tarkasti kuin esim. sijoituksia ja niiden kehittymistä.

Esimerkiksi omalla kohdalla pakollisten kulujen osuus on ollut viimeisen viiden vuoden aikana 39 % nettotuloista ja sijoittamiseen olen vastaavana aikana käyttänyt 25 % nettotuloista. Kuten tuosta voi laskea, niin kaikkeen muuhun olen voinut käyttää n. 35 % nettotuloista, eli tavoite ei poista normaalia elämistä ja siitä nauttimista.

Golf
kuva: Pixabay / 422737

Muut harrastukset

Korostan, että sijoittaminen ja säästäminen on itselleni harrastus, jossa sattuu olemaan positiivinen odotusarvo. Kesäisin tulee pelailtua 10- 20 kierrosta Golfia, mikä on siihen nähden vähemmän mitä haluaisi pelata. Kuntosalia tulee sitten harrastettua melko aktiivisesti ja pyrkimyksenä on päästä salille 2-3 kertaa viikossa.

Lapsuuden olen kasvanut eri pelikoneiden ääressä ja tämä harrastus on kestänyt ihan näihin päiviin asti. Pelaaminen nykyään rajoittuu viikonloppuihin ja silloin tulee väännettyä muutama tunti ajopelejä, mikä on ihan hyvää vastapainoa oikeastaan kaikelle muulle.

Blogi

Blogin perustamista pyörittelin mielessäni muutaman vuoden ja kasvatin rohkeuttani, että saisin asian tähän pisteeseen, että blogi on julkisuudessa. Olen jonkin verran pitänyt ”varjoblogia” omalla koneella, mihin olen tehnyt kirjoituksia ja siten kokeilut, että olisiko blogin pitämiseen tarvittavaa pitkäjänteisyyttä.

Aiheena on tällä hetkellä trendiaihe, eli sijoittaminen ja tähän pyrin tuomaan oman näkemykseni sekä ajatukset luettavaksi. Blogissa tulen kertomaan omia tavoitehintoja, ostoja tai myyntejä. Vaikka näistä kirjoitan, niin mikään niistä ei ole osto tai myyntisuositus.

Itse teen kuten kirjoitan ja liikkeitä matkimalla, tulee niin hyvässä ja pahassa olemaan lopputulos samanlainen kuin minulla. Viimeistään blogitekstien lopussa tulen mainitsemaan, että omistanko kyseistä osaketta vai en.

Toivottavasti pystyn tarjoamaan sinulle edes jotain uutta, mutta itselleni tämä tulee olemaan varmasti opettavainen matka kohti tavoitetta.

 

Terveisin: Meluzin

Palautetta voi laittaa kommentteina tai sitten sähköpostilla info@rahavaaka.fi