Prisman kauppakassipalvelu

Ihmettelet varmaan, että mitä ihmettä säästämistä ja sijoittamista käsittelevässä blogissa kirjoitetaan Prisman kauppakassipalvelusta? Itseasiassa tämä sopii tänne blogiin todella hyvin, koska tällä on säästämisen kanssa aika paljon tekemistä, mutta ennen kaikkea tässä käydään lävitse ajattelumallin uudistamista.

Oikeastaan jos halutaan asiaa ajatella siten, että haluat jossain vaiheessa elämää olla rikas, toimeentuleva tai muuten vain varakas henkilö. Mikäli et tällä hetkellä ole tai varallisuustilanteesi ei ole vuosiin muuttunut, niin voisiko asia johtua siitä, että ajattelumalli on ollut pielessä? Varakkaat usein ajattelevat eritavalla, kuin suoraan sanottuna köyhät. Tämä johtuu varmaan monesta eri mielikuvasta, yksi niistä on se että varakas voi tuhlata ja köyhän tulee tinkiä kaikista menoista.

Yksi merkittävimmistä asioista mitä varakkaat koittavat ostaa ja mitä käytännössä köyhät aina myy, on sellainen resurssi mikä on itseasiassa rahaakin tärkeämpää. Tämä on AIKA, nyt kun olet esimerkiksi tätä lukenut, niin sinulla on tähän mennessä mennyt jonkin verran aikaa ja vaikka kuinka haluaisit muuta, niin se on jo käytetty.

Tarkoittaen, että rahaa pystyy käytännössä jokainen normaali ihminen tekemään aina lisää, mutta aikaa ei ole vielä pystynyt kukaan luomaan tyhjästä. Tästä syystä aika on tärkeä resurssi ja sitä pitäisi pystyä hallitsemaan sekä kontrolloimaan mahdollisimman tehokkaasti, jos vain haluaa menestyä.

Miten Prisman kauppakassipalvelu tähän liittyy?

Uskon, että nyt tähän mennessä monelle lukijalle on jo selventynyt, että miksi nostan tämän Prisman kauppakassipalvelun esiin. Mikäli se ei vielä selvää, niin ei hätää, käydään kuvioita vielä lävitse.

Asiaa pitää lähestyä kuitenkin alusta alkaen. Meidän perheessä käytiin kolmisen vuotta sitten kaupassa, oikeastaan hyvin epäsäännöllisesti aina silloin kuin oli jokin tarve. Kaupasta ostettiin toki uupuvat elintarvikkeet ja tavarat, mutta joka kerta ihan nopea pieni kaupassa käynti tarkoitti min. 15 euron menoa ja matkoineen tämä vei vähimmillään ovelta ovelle 20 min.

Koska huomattiin heräteostosten ja lähikauppojen korkeampien hintojen tuovan viikoittaiseen ruokaostoksiin hirvittäviä kuluja, niin muutimme kaupassa käynnin säännölliseksi. Valikoimme viikosta kauppapäiväksi Torstain johtuen siitä, että viikonloppu ruuhkat eivät vielä ole rasittamassa viikko ostoksien tekemistä. Näillä toimilla saimme viikon ruokaostokset painettua n. 100 euron paikkeille, riippuen vähän siitä, että mitä halusimme viikon aikana syödä.

Hyvin nopeasti, kauppakassi alkoi muodostua samoista joka viikkoisista perustarvikkeista ja kaupassa käynti sinänsä ei enää vienyt kuin tunnin aikaa. Tämä tunti hyvin monesti oli sellainen, että jos lapsella oli väsymys päällä, niin hänen kiukuttelu toi omaa kärsimyskerrointa lisää ja jokainen jolla on omia lapsia, tietää mistä puhun.

Tähän päälle kuin lätkäistiin vielä matkat, niin koko kauppareissu oli mahdollista suorittaa noin 1,5 tunnissa.

Jos ennen oli heräteostosten ja useamman kaupassa käynnin aikana kuluu 100- 150 euroa, niin nyt saimme painettua kauppakulut keskimäärin 100 euron paikkeille viikossa.

Rahaakin suurempi määrä säästettiin ajassa, mitä säästyi sitten jo melkein tunti viikossa, entiseen nähden.

Kun kuvioon tuli Prisman kauppakassipalvelu

Itse tutustuin tähän, kun kuulin kaverilta tästä positiivisen kertomuksen. He olivat käyttäneet tätä silloin, kun perheessä oli porukkaa kipeänä ja haluttiin tehdä kauppareissusta mahdollisimman helppo. Kaveri oli ollut todella tyytyväinen tähän ratkaisuun, varsinkin kun varmistui, etteivät itse ostokset olleet sen kalliimpia tai huonompia, kuin olisi itse ne kaupasta hommannut.

Mikäli palvelu on tuntematon, niin se toimii kutakuinkin näin. Eli Foodien kautta teet itsellesi Prisman kauppakassipalveluun ostoslistan, kun lista on valmis, niin käyt painamassa tilaa nappia. Suosittelen, että maksat ostokset heti (muuten perivät 2 €) ja valitset päivän jolloin käyt ostokset noutamasta Drive-in palvelusta.

Keräysmaksun hinta on hieman ajasta riippuen n. 5 €:a. Eli mitä tämä nykyään tarkoittaa meidän perheen osalta, eli kun joku muu kerää ne tuotteet mitä olisin todennäköisesti itsekin valinnut (oman ostoslistan mukaan), niin maksan tästä VIISI euroa. Nostan tavarat auton kyytiin ja ajan ostokset kotia. Samalla kun puran kauppakassit, niin tarkistan, että kaikki tilatut tuotteet ovat mukana ja tuotteiden kunto on sellainen, että mitä itsekin olisin ostanut.

Näin ollen pystytään vielä viikoittaisesta kauppakäynnistä säästämään aikaa vielä yksi tunti ja kokonaisuudessaan aikaa tämä vie enää n. puolituntia

Todennäköisesti palkat ovat suuremmat tunnissa kuin tuo 5 €:a, mikä menee ruokien keräilijöille ja itse koen oman aikani arvokkaammaksi kuin tuon 5 €:a.

Nyt tullaan siihen ajattelumallin muutokseen, minkä itse koin palvelun käyttöönoton myötä. Eli minä ostan näiltä keräilijöiltä aikaa, jotta minun ei tarvitse tuhlata sitä. Loppujen lopuksi onko merkitystä, että maksanko ostoksista 100 € vai 105 €, jos pääsen kauppareissusta tunnin vähemmällä ajalla? Koska kävimme kauppareissut pääsääntöisesti koko perheen voimin, niin tämä tunti vei kahden aikuisen aikaa.

Toki palvelun käyttöönotto on lähipiirissä herättänyt myös ihmetystä, sanoisin suurimman osan pitävän tätä turhuutena tai palveluna, mistä ei ole mitään järkeä ellei ole kipeä tai jotain. Itse käytän tämän ajan mieluimmin tähän blogin kirjoittamiseen tai sijoituskohteiden miettimiseen, eli kuinka tehdä lisää rahaa kuin siihen, että pyörin muurahaisenlailla kaupan käytävillä tuhlaamassa aikaa sellaiseen, minkä voisi joku muukin tehdä pienellä rahalla.

Miten hyödyntää säästettyä aikaa?

Monella on tämän kaltaisen palvelun käyttöönottamisessa sellainen ongelma, etteivät he ymmärrä sitä, että miten tuota aikaa sitten säästäisi? Jonka takia, he ajattelevat sen niin, että tuolla viidellä eurolla kannattaa itse sinne kauppaan mennä.

Yksinhuoltajat ovat yhteiskunnassa usein heikoimmassa taloudellisessa tilanteessa, ei toki aina ja kaikki, mutta voisi melkein näin sanoa suuresta osasta. Näkisin, että jopa he voisivat tästä palvelusta hyötyä. Mikäli tämä aika, mikä viikossa menisi nyt lapsikatraan kanssa kaupassa, voitaisiinkin käyttää esim. itsensä kehittämiseen ja näin ollen oman taloudellisen tilanteen parantamiseen tulevaisuudessa? Olisiko silloin tuo n. 5 euron kulu paljon?

Työtön voisi tästä palvelusta hyötyä siten, että ei tulisi tehtyä mitään heräte ostoksia ja pystyy näin ollen itsellensä budjetoimaan omat viikoittaiset ruoat paremmin, sopimaan omaan taloudelliseen tilanteeseensa. Ennen kaikkea säästetyllä ajalla voisi tehdä kuten YH, eli hakee joko tuonkin ajan töitä tai kehittää itseään jolloin voisi tulevaisuudessa parantaa omaa toimeentuloaan paremmin.

Toki Prisman kauppakassipalvelu vaatii omassa arjessa jonkin verran alkutyötä, että pystyy hahmottamaan minkä verran sitä ruokaa oikein viikon aikana tarvitsee, mutta samalla pystyy hahmottaan omaa kulutusta.

Yhteenveto

Suosittelen kokeilemaan palvelua ja jos et ole vielä keskittänyt ruokaostoksiasi yhteen päivään viikossa, niin suosittelen aloittamaan sillä. En näe Prisman kauppakassipalvelussa silloin juurikaan hyötyä, jos sieltä hakee pari kolmekertaa viikossa ruokaa tai muita ostoksia. Silloin tuo keräilypalkkio alkaa nousemaan sen verran suureksi, että tämä kadottaa äkkiä sitä hyötyä ja säästetty aika, on enää ainoa hyödyke.

Maito ja muut nopeasti pilaantuvat elintarvikkeet ovat sellaisia, mitä saattaa joutua hakemaan jossain vaiheessa lisää, ennen kuin viikko on täynnä. Mutta silloin pikainen kaupassa käynti kannattaa ajoittaa, esimerkiksi työmatkan reitille. Meillä mm. Prisman kauppakassipalvelu on pyritty katsomaan sellaiseen aikaan, että tämä osuisi siihen, ettei tarvitse erikseen tätä varten lähteä ajamaan kauppaan.

Sinä joka ymmärrät, että aikasi on arvokkaampaa kuin viisi euroa, niin tulet ihastumaan tähän palveluun. Sinulle jonka mielestä palvelu on turha ja viisi euroa rosvousta, niin vaihtoehto on tietysti käydä kaupassa myös itse ja joillekin se voi olla se päivän kohokohta. Karkeasti ajatellen jos palkkasi on nettona 750 euroa tai alle kuukaudessa, eikä ole tarkoitus kehittää itseään ja olet tyytyväinen nykytilanteeseesi. Silloin kyllä, sinulle on järkevämpää käydä tekemässä ruokaostoksesi itse.

Tämä ei ole Prismalta maksettumainos, tämä on oma kohtainen kokemus palvelusta, sen toimivuudesta ja miten tämä voidaan hyödyntää säästämisen näkövinkkelistä.

Kysymys tässä on siitä, että ostatko aikaa vai myytkö sitä?