Ihminen on luotu tekemään työtä

Ihminen on luotu tekemään työtä

 

Aina kun tulee keskusteltua siitä, että oma tavoitteeni on se, että voi jättäytyä pois duunista ja tehdä mitä itse ikinä haluaa. Niin tämä usein herättää kysymyksiä, että mitä sitten tekisin? Koska jos ihminen on toimettomana, niin hänhän tulee hulluksi. Loppujen lopuksi Ihminen on luotu tekemään työtä.

Tämä viimeinen kohta on mielenkiintoinen, koska onko todella näin, että ihminen on luotu tekemään työtä?

Tähän voidaan toki liittää keskustelu samalla, että mikä on elämän tarkoitus, niin voisiko se oikeasti olla, että sinut on luotu tekemään työtä?

Vanha tarina kun jumala loi ihmisen

Ensimmäisenä päivänä kun Jumala loi lehmän, niin hän sanoi ” olen tänään luonut sinut, sinun tulee mennä niitylle maajussin kanssa. Teet töitä päivät pitkät pihalla auringossa ja annan sinulle eliniäksi 50 vuotta!”

Lehmä mietti hetken ja tokaisi Jumalalle, että ”Haluat minun elävän kovaa elämää 50 vuotta? Tehdään niin, että anna minulle 20 ja minä palautan takaisin 30 vuotta? – Jumala suostui ehdotukseen.

Toisena päivänä Jumala loi koiran, tälle hän sanoi: ”Sinun tehtäväsi on istua vahtien kotioveasi ja mikäli joku tulee sisään, niin sinä haukut heidät. Annan sinulle eliniäksi 20 vuotta!”

Koira tuumasi asiaa ja ehdotti Jumalalle: ”Se että istun päivät pitkät vahtien ovea kuulostaa aika pitkäveteiseltä, ei käy. Tehdään näin, että anna minulle 10 vuotta ja minä palautan takaisin toiset?” – Jumala suostui koiran toiveeseen.

Kolmantena päivänä Jumala loi apinan. Hän sanoi apinalle, että ”Apinoiden tehtävänä on viihdyttää ihmisiä. Sinun tehtäväsi on saada heidät nauramaan sekä tehdä temppuja. Annan sinulle 20 vuoden eliniän tätä varten!”

Apina ei tykännyt ajatuksesta ja vastasi: ”Pitäisikö minun muka pelleillä ja temppuilla 20 pitkää vuotta? Ei käy päinsä, korkeintaan teen 10 vuotta sitä ja saat takaisin nämä 10” – Jumala antoi periksi ja suostui tähän.

Vihdoin neljäntenä päivänä Jumala loi ihmisen ja sanoi tälle: ”Sinun tehtäväsi on nukkua, syödä ja leikkiä. Tulet nauttimaan paljon elämästäsi ja se on ainoa tehtäväsi, eikä mitään muuta. Tätä varten annan sinulle 20 vuoden eliniän!”

Ihminenkin pohti asiaa ja hetken ajateltuaan tokaisi Jumalalle: ”Annat minulle elämän, missä ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin nauttia, syödä ja leikkiä. Mutta eihän 20 vuotta riitä mihinkään, joten ei käy! Eiköhän tehdä sopimus? Eli koska lehmä antoi sinulle takaisin 30 vuotta, apina ja koira antoivat kumpikin takaisin 10 vuotta, niin minä otan heidän vuodet itselleni. Tämä tekisi eliniäkseni 70 vuotta, eikö vain?” – Jälleen kerran Jumala suostui tähän ja antoi ihmiselle muiden vuodet.

Tässä on siis syy siihen, että ensimmäiset 20 vuotta me syödään, nautitaan sekä leikitään parhaamme mukaan ja ei tehdä juurikaan yhtään mitään. Seuraavat 30 vuotta painetaan hommia päivät pitkät niskalimassa, kärsitään ja saadaan tukea perheeltä. Siitä seuraavat kymmenen vuotta viihdytetään lastenlapsia, tehden apinan ilmeitä ja temppuja. Viimeiset kymmenen vuotta me vietetään pysyen kotona vahtimassa etuovea ja haukutaan kaikki ihmiset!

Onko tarina tosi?

Ei varmaan, mutta kuvastaa tosi hyvin, mitä meidän oletetaan elämällämme tekevän. Tätä valoa kohti jos ajatusta laajentaa, niin onko tosiaan siten, että jos jossain Jumala on, niin hän on luonut esimerkiksi laiskiaisen viidakkoon ja antaa tämän nauttia elämästä? Ihmisen hän taas loi sitä varten, että hänen tulee mennä paikkaan x ja viettää siellä aikaa 9-17 välisen ajan?

En ihan usko, että tämä olisi ihmisen osalta elämän tarkoitus, toki tämä ei ole uskon asia ja näin meidän maailmankatsomus tänä päivänä rullaa. Palatakseni alun ajatukseen, että tavoite on se, että ei tarvitse käydä töissä, jos näin ei halua ja kuitenkin voi nauttia normaalista nykyelämästä. Tämä ei tarkoita sitä, ettei voisi tehdä jotain, mutta silloin jokainen teko lähtee vain ja ainoastaan itsestä ja omista lähtökohdista.

Yhteenveto

Moni tästä asiasta keskusteltua väittää, että heistä on kivaa tehdä töitä ja tämä ei haittaa ollenkaan. On kuitenkin tehty tutkimuksia, missä on haastateltu duunareita ympärimaailman ja tuloksena on ollut se, että itse asiassa suurin osa ihmisistä vihaa omaa työtään mitä ovat juuri tekemässä.

Tämä ei toki tarkoita sitä, että juuri sinä vihaisit tai et voisi pitää siitä mitä teet. Mutta suurin osa siis oikeasti vihaa sitä duunia mitä tekee, mutta viha todennäköisesti ei ole vielä tarpeeksi suuri motivaattori sille, että ihmiset tekisivät asian eteen jotain.

Tästä syystä minä olen valinnut sen tien, että pyrin saavuttamaan taloudellisen riippumattomuuden missä rajana pidän sitä, että selviän pakollisista kuluistani melko passiivisilla tuloilla. Mittarina siis käytän omaa vaurastumisen kultaista kaavaa, missä pakolliset kulut saavat siis olla nyt 60 prosenttia nettotuloista.

Toivottavasti tulevaisuudessa saan sitten tehdä sitä, että mahdollisesti pääsen auttamaan muita siinä, että voivat toteuttaa samanlainen haaveen.

Kysymykseen, että onko ihminen luotu tekemään töitä? Vastaus on ilmeinen siinä mielessä, että ihminen on luotu tekemään sitä mitä hän ikinä haluaa tehdä. Kaikista muista eläinkunnan jäsenistä, niin ihmisenä me saadaan olla onnellisessa asemassa, koska me voidaan oikeasti olla mitä ikinä me halutaan olla. Voidaan suunnitella ja toteuttaa haaveitamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *